Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αμίμητες «ατάκες» δικηγόρων!


Αμίμητες ατάκες δικηγόρων!Το βιβλίο «Disorder in the American Courts» περιλαμβάνει μερικές από τις πιο απίθανες ατάκες που έχουν ειπωθεί στα δικαστήρια και έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις….




ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Αυτή η μυασθένεια κ. μάρτυρα επηρεάζει τη μνήμη σας;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι..
ΔΙΚ: Και με ποιους τρόπους σάς επηρεάζει τη μνήμη;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ξεχνάω…
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ξεχνάτε; Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα για κάτι που έχετε ξεχάσει;
___________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, δεν αληθεύει ότι όταν ένας άνθρωπος πεθάνει στον ύπνο του δεν το γνωρίζει ως το άλλο πρωί;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τώρα στ’ αλήθεια περάσατε τις εξετάσεις για άσκηση νομικού επαγγέλματος;
___________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ο μικρότερος γιος, ο εικοσάχρονος, τι ηλικίας είναι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είναι 20, όσο περίπου και το IQ σας.
___________________________________


ΔΙΚ: Ήσουν παρών όταν πάρθηκε η φωτογραφία σου;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τώρα με δουλεύετε;
___________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και είχε τρία παιδιά, έτσι δεν είναι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πόσα ήταν αγόρια;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κανένα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Υπήρχε κανένα κορίτσι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κύριε Δικαστά, νομίζω χρειάζομαι άλλον δικηγόρο. Μπορώ να πάρω άλλον;
____________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πώς τερματίστηκε ο πρώτος σας γάμος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Λόγω θανάτου.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και με τίνος τον θάνατο τερματίστηκε;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Για μαντέψτε;
_____________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Μπορείτε να περιγράψετε το άτομο;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ήταν μεσαίου αναστήματος και είχε γένια.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. Ήταν άντρας ή γυναίκα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Αν δεν είχε έρθει κάποιο τσίρκο στην πόλη, μάλλον άντρας θα έλεγα…
_____________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, πόσες από τις αυτοψίες σας τις έχετε διενεργήσει σε νεκρούς ανθρώπους;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ : Όλες. Οι ζωντανοί, ξέρετε, αντιστέκονται πάρα πολύ.
_____________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θυμάστε την ώρα που εξετάσατε το σώμα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Η αυτοψία άρχισε γύρω στις 8:30 π.μ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και ο κύριος Νέντον ήταν νεκρός εκείνη την ώρα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Αν όχι, σίγουρα ήταν μέχρι να τελειώσω!
______________________________________


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, πριν διενεργήσετε τη νεκροψία ελέγξατε αν υπήρχε σφυγμός;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την πίεση του αίματος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: ‘Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την αναπνοή;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι..
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ώστε λοιπόν, είναι πιθανόν ο ασθενής να ήταν ζωντανός όταν αρχίσατε τη νεκροψία;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: ‘Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πώς μπορείτε να είστε σίγουρος, γιατρέ;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Γιατί ο εγκέφαλός του βρισκόταν πάνω στο γραφείο μου σε μια γυάλα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Α, μάλιστα. Όμως θα μπορούσε ο ασθενής, παρ’ όλα αυτά, να είναι ακόμη ζωντανός;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι, είναι πιθανόν! Θα μπορούσε να είναι ζωντανός και να ασκεί τη δικηγορία.





ΠΗΓΗ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνωστισμός στην Αριστερά


Μάχη ξέσπασε ανάμεσα στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ για τις θέσεις που θα έχουν οι βουλευτές τους στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, αφού και τα τρία κόμματα θέλουν οι βουλευτές τους να καθίσουν αριστερά, γιατί είναι όλοι αριστεροί και, όταν πάνε προς το κέντρο ή δεξιά, τους πιάνει ζαλάδα.


Από τη στιγμή που και τα τρία κόμματα θέλουν οι βουλευτές τους να καθίσουν αριστερά -και θα πρέπει να χωρέσουν όλοι-, υπήρξε η σκέψη να κάθονται οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ στα γόνατα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.




Το ΚΚΕ αντέδρασε έντονα στην προοπτική να κάθεται η Λιάνα Κανέλλη στα γόνατα του Παπαδημούλη αλλά αντέδρασε και ο Παπαδημούλης γιατί η Λιάνα θα του τσακίσει τα γόνατα.

Παράλληλα, το ΚΚΕ ζήτησε να υπάρχει μια κενή σειρά καθισμάτων ανάμεσα στους βουλευτές του και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποστηρίζει πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεφορμιστές και μπορεί να μολύνουν τους γνήσιους κομουνιστές του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να χτιστεί ένας δεύτερος όροφος -σαν πατάρι- στην αριστερά πτέρυγα της Βουλής και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάθονται πάνω από τους βουλευτές του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ και να τους πετάνε μπουγέλα.


Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν τραβάνε και ιδιαίτερο ζόρι οι άνθρωποι για το πού θα καθίσουν, αφού το μόνο που τους ένοιαζε πάντα ήταν να πιάσουν μια καρέκλα και να μην μπορεί να τους κουνήσει κανείς – η ΔΗΜΑΡ είναι ο νέος Συνασπισμός.

Μπροστά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το ΚΚΕ ζητάει να καθίσουν οι βουλευτές του στα θεωρεία της Βουλής, ώστε να κάθονται πιο αριστερά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να πλημμυρίσει από ενθουσιασμό το λαϊκό κίνημα.


Στη Βουλή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού, αν συνεχίσει το ΚΚΕ τις παρελάσεις και την άρνηση σε όλα, θα μείνει εκτός Βουλής και τα στελέχη του θα κάθονται αριστερά στον καναπέ του σπιτιού τους.


Πάντως, ευτυχώς που υπάρχουν και δεξιά κόμματα στη Βουλή, γιατί, αν ήταν μόνο τα αριστερά κόμματα, η μισή Βουλή θα ήταν άδεια και οι βουλευτές θα στέκονταν όρθιοι στον αριστερό τοίχο.
Από την άλλη, εμείς ονειρευόμαστε επαναστάσεις και τα αριστερά κόμματα τσακώνονται για το πού θα κάθονται οι βουλευτές τους μέσα στη Βουλή. Ευτυχώς που δεν είναι αστοί και γραφειοκράτες.




ΠΗΓΗ: pitsirikos.net

Γερμανοί μαθητές: «Ο Χίτλερ δεν ήταν δικτάτορας!»

Η έρευνα της Freie Universität Berlin, φέρνει στο προσκήνιο την άγνοια των γερμανών μαθητών για την γερμανική ιστορία, καθώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τη δικτατορία από τη δημοκρατία.


Το δείγμα που αριθμούσε 7.500 μαθητές ηλικίας 15 ετών δεν είχε τη δυνατόητα να ξεχωρίσει τη ναζιστική Γερμανία από την ανατολική, ενώ το ένα τέταρτο των μαθητών δεν θεωρεί το ναζιστικό καθεστώς δικτατορία.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η νέα εμφάνιση του Άγιαξ!

Την εμφάνιση της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 παρουσίασε ο Άγιαξ, μέσω του επίσημου χορηγού της ομάδας που σχεδίασε και τη νέα φανέλα, της εταιρίας Adidas.

Μπορεί η νέα εμφάνιση του «Αίαντα» να μην έχει φοβερές διαφορές με τις παλαιότερες, καθώς παραμένει το κόκκινο χρώμα ως βασικό, στο παλιό καλό και... κλασικό σχέδιο, ωστόσο το έμβλημα του συλλόγου θα έχει τη μορφή υδατογραφήματος!

Η Adidas παρουσίασε τη νέα φανέλα μέσα από το παρακάτω video που μπορείτε να παρακολουθήσετε και σεις:






ΠΗΓΗ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τα 10 άγνωστα θαύματα του κόσμου


Όλοι γνωρίζουμε για τα επτά θαύματα του κόσμου. Δεν είναι τα μόνα όμως. Αν και άγνωστα στο ευρύ κοινό υπάρχουν στον πλανήτη μας σημεία τα οποία όχι απλώς ξεχωρίζουν αλλά είναι πραγματικά μαγευτικά.

Από τις Πύλες της Κολάσεως, μέχρι την αρχαιότερη έρημο του κόσμου και τα Μετέωρα της Κίνας.
Απολαύστε τα!




Πηγή: proho.gr


Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ζουράρις: Μάθημα "συνωστισμού" στη Ρεπούση από... χρυσαυγίτες


Με χαλαρή διάθεση, ο γνωστός καθηγητής Κώστας Ζουράρις αστειεύτηκε μεταφέροντας τα λόγια τρίτου αναφορικά με τη Μαρία Ρεπούση.
Στη συνέντευξη, που είχε ληφθεί προεκλογικά, ο Κώστας Ζουράρις ανέφερε πως όταν γίνει βουλευτής η Μαρία Ρεπούση θα είχε ενδιαφέρον να την περιστοιχίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να τη βοηθήσουν να καταλάβει πως είναι ο συνωστισμός.


Η αναφορά ήταν για το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, στο οποίο η Μαρία Ρεπούση υπήρξε υπεύθυνη της ομάδας που το έγραψε, και τα όσα περιείχε περί "συνωστισμού" των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η αναφορά αυτή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και το βιβλίο τελικά αποσύρθηκε από τα σχολεία.







ΠΗΓΗ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το όνειρο τελείωσε στο Γκντανσκ για την εθνική μας

Οι αντιστάσεις της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου κράτησαν 61 λεπτά. Τότε ο Σάμι Κεντίρα έκανε το 2-1 για την Γερμανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε άλλες δυνάμεις και έτσι ήρθε η ήττα με 4-2 από τη «νασιοναλμανσαφτ» και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Euro 2012.

Υπό το βλέμα της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ, η εθνική ομάδα της Γερμανίας απέδειξε ότι είναι και πάλι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Λαμ (39'), Κεντίρα (61'), Κλόζε (68'), Ρόις (74') πέτυχαν τα γκολ των νικητών, οι οποίοι στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία ή την Ιταλία. Ο Γιώργος Σαμαράς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την εθνική μας στο 55', ενώ στο 89' ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Εφιαλτικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τη «γαλανόλευκη». Οι Γερμανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, που διαδραματίστηκε κυρίως στα 2/3 του γηπέδου και προς την περιοχή της εθνικής μας. Δημιουργούσαν ευκαιρίες, έχαναν το ένα γκολ πίσω από το άλλο και εν τέλει προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Φίλιπ Λαμ, με σουτ έξω από την περιοχή στο 39΄. Στο διάστημα αυτό οι διεθνείς μας δεν μπορούσαν να αλλάξουν -κυριολεκτικά- τρίτη πάσα, έμειναν οχυρωμένοι γύρω από την περιοχή, με αποτέλεσμα η καλή μας τύχη και οι σωστές τοποθετήσεις του Μιχάλη Σηφάκη να κρατάνε ζωνταντό το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Σ' αυτά ας προσθέσουμε και την «έμπνευση» του Γιόακιμ Λεβ να αλλάξει επιθετική τριάδα (βασικοί οι Σούρλε, Κλόζε, Ρόις), αφού στον πάγκο βρίσκονταν οι Γκόμεζ, Ποντόλσκι, Μίλερ που όλο και κάποια φάση θα είχαν τελειώσει από τις 7-8 που δημιούργησαν οι Γερμανοί στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα ρίχοντας στο ματς τους Φωτάκη, Γκέκα και αλλάζοντας σύστημα καθώς ο Τοροσίδης πέρασε σε θέση αριστερού μπακ και ο Μανιάτης δεξιού. Η εθνική επανέλαβε αυτό που έχει κάνει σε όλους τους αγώνες του EURO 2012, σκοράροντας με την πρώτη της «επίσκεψη» στην αντίπαλη περιοχή! Στη δημιουργία οι Φωτάκης (κάθετη μπαλιά σε αντεπίθεση) και Σαλπιγγίδης (παράλληλη σέντρα) και στην εκτέλεση ο Σαμαράς, που ισοφάρισε στο 55΄ ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες Ελληνες που βρέθηκαν στην «Αρένα» του Γκντανσκ. Ομως, οι Γερμανοί δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και επανάκτησαν γρήγορα το προβάδισμα με θαυμάσιο γκολ του Κεντίρα στο 61΄.

Λίγο αργότερα, ο προημιτελικός τελείωσε. Μετά από φάουλ του Οζίλ, ο Μίροσλαβ Κλόζε με κεφαλιά διαμόρφωσε ο 3-1 στο 68' και έστειλε τα «πάντσερ» στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η Ελλάδα είχε παραδοθεί και κινδύευε άμεσα με συντριβή. Στο 74' ο Σηφάκης νικάει σε τετ-α-τετ τον Κλόζε, αλλά ο επερχόμενος Μάρκο Ρόις με δυνατό σουτ «γράφει» το 4-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89' ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι -δώρο από τον διαιτητή της αναμέτρησης στην εθνική μας.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σαμαράς, Παπασταθόπουλος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χιούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ, Σούρλε (67' Μίλερ), Ρόις (80' Γκέτσε), Κλόζε (80' Γκόμεζ)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας (46' Γκέκας), Παπασταθόπουλος, Κυρ.Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Μάκος (72' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης



Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Θεός, το ΠΑΣΟΚ και ο… Έλληνας


Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.

Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.


Για τους Έλληνες είπε «θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.




Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε «Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη».

«Έχεις δίκιο Γαβρίλε», είπε ο Κύριος. «Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.

Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο».



Κι έτσι κι έγινε.

Αν ένας Έλληνας τίμιος και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ δεν είναι έξυπνος, αν είναι έξυπνος και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίμιος κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τέλος για την Εθνική Ουκρανίας ο Σεβτσένκο

«Ηταν ένα όμορφο ταξίδι που κράτησε 17 χρόνια. Κάπου εδώ πρέπει να βάλουμε την τελεία. Φεύγω με χαμόγελο και ας ξέρω ότι μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα σε αυτό το Euro». Το «αντίο» του σπουδαίου Αντρέι Σεβτσένκο στην εθνική ομάδα της Ουκρανίας, δεν σήκωνε δάκρυα και κουβέντες απογοήτευσης παρά το άδικο του αποκλεισμού από τη διοργάνωση.

Από το 1995, όταν σε ηλικία 18 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ως σήμερα, ο «Σέβα» έχει συλλέξει πολλές καλές αναμνήσεις. Θα θυμάται πάντοτε το πρώτο τέρμα του στο φιλικό ματς εναντίον της Τουρκίας το 1996 όπως και τα τελευταία δύο του εναντίον της Σουηδίας στην έναρξη του Euro 2012.

Και ακόμα περισσότερο δε την εξαιρετική πορεία της Ουκρανίας ως τους «8» του Μουντιάλ 2006 η οποία ανεκόπη στα προημιτελικά κάπως… βίαια (με το βαρύ 0-3) από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία.

Περισσότερα από όλα όμως «θα θυμάμαι ότι κάθε μία από τις 111 φορές που βγήκα στο γήπεδο φορώντας αυτή τη φανέλα αισθανόμουν υπερηφάνεια και μεγάλη ευθύνη» λέει ο Σεβτσένκο που πρόλαβε να σημειώσει 48 τέρματα σε αγώνες της εθνικής ομάδας. Αυτό που πλέον επιθυμεί είναι να τα κάνει 50 στο τελευταίο παιχνίδι του με την Ουκρανία το οποίο θα είναι ένα φιλικό προς τιμήν του προκειμένου να αποχαιρετίσει τους συμπατριώτες του.

Την ώρα που το άστρο ενός εκ των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο την τελευταία 20ετία δύει, εκείνο του Εβγένι Καχερίντι ανατέλλει. Θα μπορούσε να συμβαίνει φορώντας γαλανόλευκη στολή (ως Ευγένιος Καχερίδης) καθώς ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός έχει έλληνα (ποντιακής καταγωγής) πατέρα ο οποίος μάλιστα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Euro 2004 κυκλοφορώντας (μαζί με άλλους πρόσφυγες του Πόντου) στους δρόμους της ουκρανικής Μελιτόπολης με ελληνικές σημαίες!

Ο στόπερ της Ντιναμό Κιέβου σπανίως σημειώνει γκολ, αναμφίβολα (και λόγω θέσης ή ποδοσφαιρικής παιδείας) δεν διαθέτει τις τεχνικές αρετές και την μαεστρία του Σεβτσένκο, ωστόσο στην Ουκρανία της επόμενης ημέρας φαντάζει ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει τρεις εκ των κορυφαίων φορ της Ευρώπης (Ιμπραΐμοβιτς, Μπενζεμά, Ρούνεϊ) κατάφερε να διακριθεί και να κερδίσει τον καθολικό θαυμασμό με το ώριμο και αποτελεσματικό παιχνίδι του.

«Φεύγει ο Σεβτσένκο, αποχωρεί και ο Βορονίνν που επίσης ήταν σπουδαίο κεφάλαιο για την Ουκρανία και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα ανάλογοι επιθετικοί. Ομως θεωρώ ότι ποτέ δεν είχαμε έναν κεντρικό αμυντικό με τις προδιαγραφές του Καχερίντι. Νομίζω ότι μετά από αυτές τις εμφανίσεις, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μίλαν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν» προέβλεψε ο άλλοτε μέσος της Σοβιετικής Ενωσης και της Ουκρανίας Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο που διετέλεσε και προπονητής της Εθνικής πριν από την τρέχουσα θητεία του Ολεγκ Μπλαχίν.
 
 
 

Μπαμπά τι είναι Δημοκρατία;



Αρκάς στα καλυτερά του...







Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ποδόσφαιρο, Πολιτική και φανατισμός

Πέρα από το ύφος των επίσημων ανακοινώσεων, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστούμε ότι η ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Παρασκευής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία είναι μόνον ένα αθλητικό γεγονός.

Δηλαδή οι 11 Έλληνες παίκτες που θα βγούν στο χλοοτάπητα, οι τρείς ακόμα που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και το σύνολο το πάγκου δεν θα έχουν κάποια ιδιαίτερη φόρτιση;

Δηλαδή οι 4.500 Έλληνες που θα βρεθούν στις κερκίδες, αλλά και τα εκατομμύρια που θα τον παρακολουθήσουν τηλεοπτικά, θα αντιμετωπίσουν τον αγώνα με την ίδια συμπεριφορά, σαν να παίζαμε π.χ. με την Πολωνία;

Δηλαδή την ώρα που θα παιανίζουν οι στίχοι του Σολωμού το βραδάκι της Παρασκευής πριν το εναρκτήριο σφύριγμα και θα ακουστεί εκείνο το: «και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!» θα είναι πάλι το ίδιο;

Δηλαδή αν, λέω Αν, κερδίσει η Ελληνική ομάδα θα είναι σαν μια οποιαδήποτε νίκη;

Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι: Προφανώς Όχι.

Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας. Είναι ένα παιχνίδι που η Γερμανία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και η Ελλάδα το απόμακρο αουτσάιντερ. Όχι μόνον διότι οι Τεύτονες έχουν μια βαριά παράδοση, αλλά κυρίως διότι διαθέτουν τεράστια υποδομή, πελώρια δεξαμενή και πλούτο. Αντίθετα, η Ελλάδα, έχει ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης ποιότητας, σημαδεμένο με πρόσφατα σκάνδαλα, πνιγμένο σε αλλοδαπούς παίκτες δεύτερης διαλογής (ενδεχομένως θετικό για συλλογικό επίπεδο αλλά εξαιρετικά αρνητικό σε επίπεδο Εθνικής), καθώς και ένα σκηνικό όπου ελάχιστες ομάδες δεν έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Επίσης, από το Μάιο του 2010 και μετά, όταν η πεφωτισμένη Ελληνική ηγεσία, αιχμαλωτίστηκε στους όνυχας του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. ο αντιγερμανισμός είναι ένα μέγεθος που ολοένα και μεγαλώνει. Κατά πολλούς δικαίως. Είναι και οι μνήμες από τον προηγούμενο αιώνα που δεν μπορούν να σβήσουν, αυτό το μόνιμο, αγιάτρευτο, βαθύ τραύμα το οποίο σε συνδυασμό με τα σύγχρονα βάσανα, μοιραία τροφοδοτούν τον αντιγερμανισμό.

Συνεπώς δεν είναι ένα οποιδήποτε παιχνίδι για αυτό και απαιτείται προσοχή. Όχι μόνον ποδοσφαιρική, αλλά φίλαθλη και κοινωνική. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να μην γιουχάρουμε στον ύμνο της αντιπάλου, να μην προκαλέσουμε. Ως φαβορί η Γερμανία προσέχει τις κινήσεις της. «…Έχω δώσει το λόγο μου (στην καγκελάριο) πως δεν θα κάνουμε καμία πολιτική δήλωση εν όψει του παιχνιδιού με την Ελλάδα και ξέρετε καλά πως θα τον τηρήσουμε, διότι γνωρίζετε την καλή σχέση που έχω μαζί της», επεσήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Γερμανός τεχνικός Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος στη συνεχεία έπλεξε το εγκώμιο της Ελληνικής ομάδας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αποφεύγουν να ερεθίσουν, θέλουν ένα παιχνίδι ήσυχο, όπου με την τεχνική ανωτερότητά τους θα επικρατήσουν χωρίς απώλειες, δίχως προκλήσεις. Αθλητικό και ευφυές, διότι γνωρίζουν καλά πως αν το παιχνίδι μεταβληθεί σε ροντέο, φαβορί και αουτσάιντερ εξισώνονται. Στην τακτική αυτή πάντως, δεν συμπορεύεται η γερμανική εφημερίδα Bild που ανάμεσα σε άλλα γράφει: «Φτωχοί Έλληνες, είστε το επόμενο θύμα. Καμία βοήθεια από τον Λεβ για να σωθείτε» ενώ το προχωρά ακόμα περισσότερο γράφοντας: «στα ΑΤΜ έχετε τα λεφτά μας». Την επόμενη μέρα, κατεβάζοντας ακόμα πιο χαμηλά το επίπεδο αντιπαράθεσης θα γράψει για τον Γιώργο Σαμαρά: «τι γλειώδης τύπος. δεν είναι μόνον ένας από τους καλύτερους έλληνες παίκτες, αλλά και ένας από τους πιο αυθεντικούς. Ο ύψους 1.92 παίκτης βάζει πριν τα παιχνίδια στα μαλλιά του κρέμα που γυαλίζουν τα παπούτσια».

Αν, λέω Αν, το μεσονύκτιο της Παρασκευής προς το Σάββατο μας βρεί νικητές θα είναι μια ισχυρή παυσίπονη δόση. Δεν θα μας λύσει τα προβλήματα, δεν θα βρούν εργασία οι άνεργοι, δεν θα μας αυξήσει τους μισθούς, τις συντάξεις, δεν θα γίνει το νερό κρασί, αλλά θα μας χαρίσει ένα πλατύ χαμόγελο, μια μεγάλη, άγρια χαρά.

Αν πάλι μας βρεί ηττημένους, ας συμβεί με τρόπο έντιμο, αθλητικό και αντάξιο της ιστορικής μας παράδοσης, ας μην παρασυρθούμε σε ακρότητες, ας μην χάσουμε το δίκιο ή έστω την αίσθηση της όποιας αδικίας που υφιστάμεθα και την νοιώθουν για μας, αρκετοί σε όλο τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να παραμείνουμε σοβαροί, να μην δείξουμε συμπλέγματα, να μην αναλωθούμε σε εθνικιστικές κορώνες, να μην δώσουμε δικαιώματα, δίχως κραυγές. Το εθνόσημο μας τυγχάνει εκείνο με τη βαρύτερη ιστορία στην Ευρώπη. Ας το τιμήσουμε με την ανάλογη ποιότητα.




ΠΗΓΗ

«Αφήσαμε κατοίκους να εκτεθούν σε ραδιενέργεια» παραδέχεται το Τόκιο


Οι ιαπωνικές αρχές αγνόησαν αμερικανικά στοιχεία για την εξάπλωση της ραδιενέργειας μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, αφήνοντας έτσι χιλιάδες κατοίκους να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση με το ραδιενεργό νέφος, παραδέχτηκε την Τρίτη Ιάπωνας υπουργός.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές το γεγονός ότι αυτές οι πληροφορίες δεν δημοσιοποιήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα από την κυβέρνηση. Δεν έχω λόγια για να απολογηθώ, ειδικά στα θύματα της καταστροφής» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιουκίου Εντάνο, υπουργός Βιομηχανίας και αρμόδιος για την ενημέρωση του κοινού στη διάρκεια της κρίσης.


Τα επίμαχα δεδομένα συλλέχθηκαν από αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που πετούσαν σε ακτίνα 45 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταΐτσι από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2011. Στο διάστημα αυτό, περίπου 160.000 άνθρωποι εγκατέλειπαν την περιοχή.

Οι μετρήσεις, παραδέχτηκε ο Εντάνο, έδειχναν ότι κάτοικοι που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν και βρίσκονταν εκείνες τις ημέρες 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του εργοστασίου εκτέθηκαν στο ανώτατο ετήσιο όριο ραδιενέργειας σε διάστημα οκτώ μόλις ωρών.

Η τελευταία παραδοχή της ιαπωνικής κυβέρνησης ίσως εξηγεί γιατί η ζώνη αποκλεισμού που οριοθετήθηκε λίγες μέρες μετά την καταστροφή ήταν σημαντικά μικρότερη από την περιοχή που οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει να εκκενωθεί από τους Αμερικανούς πολίτες.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχτεί ότι, λόγω της ασυνεννοησίας ανάμεσα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι προβλέψεις για την εξάπλωση της ραδιενέργειας δεν δημοσιοποιήθηκαν εγκαίρως, και άφησαν μέρος του πληθυσμού εκτεθειμένο.

Οι δηλώσεις του Εντάνο έρχονται την ώρα που δύο ανεξάρτητες επιτροπές που διόρισε η ιαπωνική κυβέρνηση ολοκληρώνουν τις εκθέσεις τους για τα αίτια της καταστροφής και την αντίδραση των αρχών.

Όπως σχολιάζει το Reuters, η παραδοχή ότι η κυβέρνηση απέτυχε να αξιοποιήσει τα αμερικανικά δεδομένα είναι πιθανό να εντείνει τη δυσπιστία των Ιαπώνων στην πυρηνική ενέργεια.

Υπό τον φόβο εκτεταμένων ελλείψεων σε ηλεκτρική ενέργεια, και παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση αποφάσισε προ ημερών να θέσει εκ νέου σε λειτουργία τους δύο από τους 50 πυρηνικούς αντιδραστήρες της χώρας.





Newsroom ΔΟΛ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Υπέροχοι Μόντι Πάϊθονς: Ελλάδα - Γερμανία 1-0 με σκόρερ τον Σωκράτη!


Δεν νομίζουμενα υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην ονειρεύεται την ταπείνωση της Γερμανίας την Παρασκευή."Φέρτε μας τη Γερμανία"! Η απαίτηση των Ελλήνων φιλάθλων μετά από την επική πρόκριση εναντίον της Ρωσίας στο ποδοσφαιρικό Euro, είναι επιτακτική! Μέχρι τη Παρασκευή υπομονή.


Και για να έχετε κάτι να ασχολείστε μέχρι τότε δείτε το φοβερό βίντεο των Μόντι Πάϊθονς στο οποίο αναπαριστούν ένα αγώνα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών φιλοσόφων. Φυσικά και νίκησαν οι Έλληνες με ...σκόρερ τον Σωκράτη!


Δείτε το βίντεο


Ποιος ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας – Εφυγε στα 78 του χρόνια

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο προπονητής που κατάφερε να οδηγήσει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Euro του 1980 και στο Μουντιάλ του 1994. Τα πολλά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια τελικά τον λύγισαν και ο Αλκέτας Παναγούλιας πέθανε στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον.

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει στην αμερικανική πρωτεύουσα, αν και αρχικά υπήρξε η σκέψη η σορός του να μεταφερθεί στη αγαπημένη του Θεσσαλονίκη.

 
Ποιος ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας
Ο Αλκέτας Παναγούλιας γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1934 και από το 1949 έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Άρη και στο τέλος του 1951, σε ένα τουρνουά Χριστουγέννων, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 17 ετών.

Η καριέρα του ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ, αλλά δεν κράτησε για πολύ τη συγκεκριμένη θέση, αφού τελικά καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, λόγω των σημαντικών προσόντων που διέθετε.

Τη δεκαετία του '50, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με τους κίτρινους, το 1953 και το 1959. Πέτυχε συνολικά 13 γκολ στο τοπικό πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο Ελλάδας και 10 στο εθνικό πρωτάθλημα.

Το 1962, σε ηλικία 28 ετών, ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι θα έφευγε για τις ΗΠΑ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ομάδας Ελλήνων ομογενών «Greek American» της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας, παράλληλα, εκεί και τις σπουδές του.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα απο την ελληνοαμερικάνική ομάδα Atlas Soccer Club, με την οποία κατέκτησε το US Open Cup τρεις φορές (1967, 1968, 1969).

Το 1972, ανέλαβε βοηθός του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Μπίλυ Μπίγκαμ και το 1973 τον αντικατέστησε και έγινε πρώτος προπονητής έως το 1981. Τον Φεβρουάριο του 1975, κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, διατηρώντας, παράλληλα και τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε με την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία, που ήταν και η πρώτη διάκριση στην ιστορία της.

Από το 1981 έως το 1983, υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, το 1982 και το 1983.

Το 1983-1985, ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Το 1984 ήταν προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες. Στη συνέχεια, ανέλαβε και πάλι τον Ολυμπιακό και κερδίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα το 1987.

Το 1988, κλήθηκε να καθίσει για τρίτη φορά τον Άρη, αλλά τον Ιανουάριο του 1990 απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία.

Το 1992 ανέλαβε και πάλι την Εθνική Ελλάδος και σημείωσε ξανά μια μεγάλη επιτυχία, οδηγώντας την Εθνική στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.

Τον Απρίλιο του 1999, αναλαμβάνει για τέταρτη φορά τον Άρη και, με έξι σερί νίκες τα τελευταία οκτώ παιχνίδια, κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην έκτη θέση και να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA.




ΠΗΓΗ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τα 30 δημοφιλέστερα passwords - Έχεις κάποιο από αυτά;


Μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα έχει δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο και περιλαμβάνει τα 30 δημοφιλέστερα passwords που χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου.


Το Τοπ-30 των δημοφιλέστερων κωδικών πρόσβασης δημιουργήθηκε από το Σύμβουλο Ασφαλείας του IT, Μαρκ Μπουρνέττ (Mark Burnett) κι είναι το ακόλουθο:




1. password
2. 123456
3. 12345678
4. 1234
5. qwerty
6. 12345
7. dragon
8. p*ssy
9. baseball
10. football
11. letmein
12. monkey
13. 696969
14. abc123
15. mustang
16. Michael
17. shadow
18. master
19. Jennifer
20. 111111
21. 2000
22. Jordan
23. superman
24. harley
25. 1234567
26. f***me
27. hunter
28. f***you
29. trustno1
30. ranger



Με μια πρώτη ματιά, διαπιστώνουμε ότι πολλά από αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από τους προβλεπόμενους συνδυασμούς αριθμών, ενώ δε λείπουν και "πονηρές" λέξεις, όπως στις θέσεις Νο. 8, 26 και 28.


Ο Μαρκ Μπουρνέττ συμπλήρωσε: "Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι παρόλο που οι κορυφαίοι 10.000 κωδικοί πρόσβασης χρησιμοποιούνται από το 98,8% όλων των χρηστών, υπάρχουν άλλοι 2.342.603 (δηλαδή το 99,6%) μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται μόνο από το 0,18% των χρηστών".


Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι αρκετά από τα passwords που συναντάμε σε αυτή τη λίστα, είχαν εμφανιστεί και στη λίστα με τα χειρότερα passwords του 2011, στοιχείο που δείχνει πόσο εύκολη είναι η δουλειά των χάκερ να προσβάλουν λογαριασμούς χρηστών.


ΠΗΓΗ

Γιατί τα ποτήρια μιας χρήσης έχουν γραμμές…


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα πλαστικά ποτήρια έχουν γραμμές;

Η απάντηση στην παρακάτω φωτογραφία.






Βατερλό! Γιατί έγινε ταυτόσημο με την απόλυτη ήττα;


Το Βατερλό είναι μια τοποθεσία έξω από τις Βρυξέλλες.Δεν θα την ήξερε κανείς.Τη γνωρίζει όλος ο κόσμος αλλά όχι με τρόπο θετικό.Το Βατερλό είναι πια λέξη διεθνής και όλος ο κόσμος τη χρησιμοποιεί όταν θέλει να αναφερθεί σε μια απόλυτη ήττα! Γιατί έγινε αυτό;


Στο Βατερλό η Γαλλία έχασε όσα εδάφη είχε κερδίσει και δεν ανέκτησε ποτέ την ισχύ της.


Όταν ξέσπασε η Γαλλική επανάσταση το 1789, ο 21χρονος Ναπολέον Βοναπάρτης εγκατέλειψε το αξίωμα του στο βασιλικό πυροβολικό για να υποστηρίξει την εξέγερση. Έξι χρόνια μετά ήταν στρατηγός του Γαλλικού στρατού έχοντας καταπνίξει και μια αντεπανάσταση των μοναρχικών. Η ανταμοιβή του ήταν η διοίκηση των γαλλικών δυνάμεων στην Ιταλία με τις οποίες πέτυχε συναπτές νίκες επί ευρωπαίων αντιπάλων στρατών.

Το 1804 αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας οδηγώντας το στρατό της Γαλλίας από νίκη σε νίκη και στην εισβολή στη Ρωσία το 1812. Αν και νίκησε το στρατό της ηττήθηκε από το ρωσικό χειμώνα και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Την άνοιξη του 1813, η Βρετανία, η Ρωσία, η Σουηδία και Πρωσία συμμάχησαν και κατάφεραν μια σημαντική νίκη επί των εξασθενημένων γαλλικών δυνάμεων στη Ληψία. Με την πίεση των αξιωματικών του, ο μεγάλος στρατηλάτης αναγκάστηκε να αποσυρθεί και να δεχτεί τη φυλάκιση του στο νησί Ελβα κοντά στην Κορσική.

Μετά από μια ιστορικής σημασίας απόδραση, ο Ναπολέων επέστρεψε στη Γαλλία και στρατολογώντας τους βετεράνους των εκστρατειών του συνέχισε να τρομοκρατεί τα ευρωπαϊκά εδάφη. Σε αυτό βοήθησε και ο ίδιος ο Λουδοβίκος ΙΗ’ που εντωμεταξύ είχε ενθρονιστεί με τη βοήθεια των ευρωπαίων συμμάχων. Οι δυνάμεις που έστειλε για να το συλλάβουν συμμάχησαν μαζί του δημιουργώντας έναν ακόμα πιο ισχυρό στρατό.

Αυτό ήταν το υπόβαθρο της μεγαλύτερης, από πλευράς ιστορικής σημασίας, μάχης στην ιστορία για την Ευρώπη. Οι στρατοί του Βοναπάρτη και του Γουέλινγκτον που ηγήθηκε της 7η Συμμαχίας προετοιμάστηκαν για την τελική αναμέτρηση στο Βατερλό, λίγο έξω από τις Βρυξέλες. Στις 18 Ιουνίου 1815 και μετά από ανελέητο βομβαρδισμό των συμμαχικών θέσεων, ο Ναπολέον διέταξε τα στρατεύματα του να επιτεθούν. Αυτό που όμως δεν είχε υπολογίσει ήταν ο στρατός των Πρώσων που στο μεταξύ είχε σπεύσει στο Βατερλό και είχε καταλάβει ένα χωριό στα νώτα του στρατού του. Αν και είχε καταφέρει να διασπάσει τις συμμαχικές γραμμές βρισκόταν περικυκλωμένος. Αντιδρώντας στις εξελίξεις κατάφερε να υποχωρήσει και να απωθήσει τους Πρώσους αλλά παράλληλα έχανε τη μάχη στο κυρίως μέτωπο με το Γουέλινγκτον. Ο στρατός του τράπηκε σε άτακτη υποχώρηση και τελικά ο ίδιος αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει για να γλιτώσει την ολοκληρωτική καταστροφή.

Μετά την ήττα στο Βατερλό, η Γαλλία επέστρεψε στα σύνορα που είχε πριν την εποχή του Ναπολέοντα και δεν κατάφερε ποτέ ξανά να ανακτήσει την ισχύ της. Ωστόσο, κανένας γάλλος και κανένας ευρωπαίος δεν ξέχασε τι μπορούσε να πετύχει μια χώρα με ένα πιο προηγμένο και φιλελεύθερο σύστημα διακυβέρνησης. Το πνεύμα της Γαλλικής επανάστασης σάρωσε την Ευρώπη και οι βασιλείες αντικαταστάθηκαν με συνταγματικές μοναρχίες. Κανένα βασίλειο και κανένα κράτος δεν θα ήταν ξανά το ίδιο.
 


ΠΗΓΗ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Με Γερμανία η Ελλάδα στους «8», πέρασε και η Πορτογαλία

Η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Δανίας και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Euro 2012 όπου την Παρασκευή θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ελλάδα. Στο άλλο ματς του Β' ομίλου, η Πορτογαλία νίκησε επίσης με 2-1 την Ολλανδία και πήρε το άλλο εισιτήριο για τους «8» και θα βρει μπροστά της την Τσεχία.




Δανία - Γερμανία 1-2


Με γκολ των Ποντόλσκι (19') και Μπέντερ (80') τα «πάντσερ» επιβλήθηκαν 2-1 των Δανών (είχε ισοφαρίσει ο Κρον Ντέλι στο 24'), στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του Β' ομίλου και πήραν την πρώτη θέση πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες.

Στη «Λβιβ Αρένα» οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά, με τους Δανούς να απειλούν πρώτοι (κεφαλιά Μπέντνερ απέκρουσε ο Νόιερ). Ενα λεπτό μετά ήταν η σειρά της Γερμανίας να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Άντερσεν είπε «όχι» στον Μίλερ. Νέα καλή φάση για τους Σκανδιβανούς στο 14΄, πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπέντνερ, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Η Γερμανία άνοιξε το σκορ στο 19΄ με τον Ποντόλσκι (πρώτο του γκολ στο τουρνουά), μετά από ωραία ενέργεια του Μίλερ. Κι ενώ τα «πάντσερ» είχαν τον έλεγχο του ματς, στο 24΄ η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν έφτασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Κρον Ντέλι μετά από σέντρα του Γιάκομπσεν.

Ήταν το δεύτερο γκολ του επιθετικού της Μπρόντμπι και τέταρτο στα τελευταία εννέα ματς με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Στο 33΄ και 37΄ η Γερμανία είχε δύο καλές στιγμές με τους Γκόμεζ και Ποντόλσκι, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Με τεράστια ευκαιρία για τους Δανούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Το σουτ του Γιάκομπ Πόουλσεν σταμάτησε στο δοκάρι του Νόιερ στο 51΄. Συνέχιζε να πιέζει η ομάδα του Όλσεν και στο 72΄ ο Νόιερ έκανε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Ζίμλινγκ. Νέα επέμβαση του γκολκίπερ των Γερμανών, στο 76΄, σε σουτ του Μπέντνερ.

Το ματς και η πρόκριση κρίθηκαν στο 80΄, με τη Γερμανία να πετυχαίνει γκολ με το πλασέ του Λαρς Μπέντερ (1-2) μετά τη σέντρα του Οζίλ..

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Όλσεν): Αντερσεν, Γιάκομπσεν, Κγιάερ, Αγγερ, Σιμόν Πόουλσεν, Ερικσεν, Γιάκομπ Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ (79΄ Κρίστιαν Πόουλσεν), Κρον Ντέλι, Μπέντνερ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπέντερ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (84΄ Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι (64΄ Σίρλε), Γκόμεζ (74΄ Κλόζε).



Πορτογαλία - Ολλανδία 2-1


Πανηγυρική πρόκριση στην προημιτελική φάση του EURO 2012, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (1η Α' ομίλου) στις 21/06 , πήρε η Πορτογαλία μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ολλανδίας, σε αγώνα για την 3η και τελευταία ημέρα του Β' ομίλου.

Ο Φαν ντερ Φάαρτ άνοιξε στο 11' το σκορ για την Ολλανδία στο «Metalist Stadium», ενώ ο Ρονάλντο ισοφάρισε αρχικά στο 28' και εν συνεχεία σφράγισε τη νίκη (74') για να χαρίσει στην ομάδα του τη 2η θέση του Β' ομίλου.

Με την Πορτογαλία να εστιάζει την άμυνα της στο κέντρο, ο Φαν ντερ Φάαρτ δρούσε χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην επίθεση και η ομάδα του Πάουλο Μπέντο το... πλήρωσε πολύ γρήγορα. Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρόμπεν τροφοδότησε τον επιθετικό των «οράνιε» και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο και διαμόρφωσε το 1-0, το οποίο μάλιστα ήταν το 4ο πιο γρήγορο τέρμα της Ολλανδίας σε τελική φάση EURO.

Ωστόσο, η Πορτογαλία δεν έχασε την ψυχραιμία της, ήλεγξε το παιχνίδι και με αιχμή του δόρατος τον Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε μετά από 17 λεπτά την ισοφάριση. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε αποδέκτης της εξαιρετικής κάθετης πάσας του Περέιρα και δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1.

Μάλιστα ο Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στο EURO, έφτασε τα 33 τέρματα στην Εθνική και πέρασε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω από Παουλέτα και Εουσέμπιο. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που βρίσκει δίχτυα σε 5 μεγάλες διοργανώσεις (3 EURO -2 Μουντιάλ).

Ένα τέταρτο διήρκησε στην επανάληψη η προσπάθεια της Πορτογαλίας να προηγηθεί στο σκορ, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Πόστιγκα στο 60' (οφσάιντ). Στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, έκανε λάθη στην άμυνα, χωρίς ωστόσο να απειληθεί από την Ολλανδία, που δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα...

Όλα αυτά, πάντως για ένα 12λεπτο, καθώς στο 72' η ομάδα του Πάουλο Μέντο έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν ο Νάνι δεν κατάφερε να νικήσει τον Στεκέλενμπουργκ από το 1 μέτρο! Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο δε χαρίστηκε...

Οι Πορτογάλοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Νάνι έβγαλε την «ασίστ» στον Ρονάλντο και ο τελευταίο διαμόρφωσε εύκολα το 2-1. Με πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Ρεάλ, η ομάδα του Μπέντο έχασε σωρεία ευκαιριών μέχρι το σφύριγμα της λήξης για το 3-1.

Στον αντίποδα, οι Ολλανδοί απείλησαν μόνο στο 82', όταν Φαν Ντερ Φάαρτ με δυνατό σουτ με το δεξί τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο. Στο 90' ο Ρονάλντο απώλεσε την ευκαιρία για χατ τρικ, όταν το συρτό σουτ του χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Περέιρα - Βίλεμς, Φαν Πέρσι

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Πατρίσιο, Περέιρα, Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες (72΄ Κουστόντιο), Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα (64΄ Ολιβέιρα), Ρονάλντο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Φλααρ, Ματάισεν, Βίλεμς (Αφελάι), Φαν ντερ Φάαρτ, Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Χούντελααρ, Φαν Πέρσι.


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Στις 8 καλύτερες ομάδες του Euro προκρίθηκε η Ελλάδα

Η Εθνική έκανε για μία ακόμη φορά το «θαύμα» της, μια και νίκησε 1-0 την Ρωσία με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Euro για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Το ξεκίνημα της Εθνικής δεν είχε καμία σχέση με τα καταστροφικά πρώτα λεπτά των αγώνων με Πολωνία και Τσεχία, καθώς οι διεθνείς μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με το γυριστό σουτ του Κώστα Κατσουράνη στο 6ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Καραγκούνη. Η απάντηση στην ευκαιρία της Ελλάδας για την Ρωσία ήταν η προβολή του Αντρέι Αρσάβιν στο 10', που απέκρουσε ο Μιχάλης Σηφάκης, ενώ στο 13' το σουτ του Κερζάκοφ έξω από την μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σηφάκη. Μετά το 20λεπτο η Ρωσία ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα, όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Ζιρκόφ στο 40', που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σηφάκη. Ενώ όλα έδειχναν πως οι ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, το τραγικό λάθος του Ιγκνασέβιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε την ευκαιρία στον Καραγκούνη να ανοίξει το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή στην 120η συμμετοχή του αρχηγού με το εθνόσημο στο στήθος.

Η Ρωσία προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Εθνικής και ιδιαίτερα η εξαιρετική εμφάνιση του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, περιόρισε τους Ρώσους, οι οποίοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο 84', με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ που πέρασε μόλις άουτ. Η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 70' με την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλλα, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαλαφέεφ.Πλήγμα για την Εθνική οι απώλειες των Καραγκούνη και Χολέμπας, οι οποίοι συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στον προημιτελικό. Στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου, η Τσεχία νίκησε την συνδιοργανώτρια Πολωνία με 1-0 και πέρασε ως πρώτη του 1ου ομίλου στα προημιτελικά του Euro 2012. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί ο προημιτελικός, ενώ ο αντίπαλος της Εθνικής θα είναι ο πρώτος του 2ου ομίλου.



Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67' Μάκος), Σαλπιγγίδης (83' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).

Ρωσία (Ντικ Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ (81΄Ισμαίλοφ), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Γκλουσάκοφ (72' Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ (46' Παβλιουτσένκο).



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσω του live του iefimerida.gr:
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σουηδός Γιόνας Ερικσον. Στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρίσκονται περίπου 3.000 Ελληνες φίλαθλοι στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας.

21:10 Οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα.

21:30 Ολοκλήρωσαν το ζέσταμα οι ομάδες και οι παίκτες κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια.

21:35 Ξεκίνησε το καθιερωμένο μίνι τελετουργικό πριν από την έναρξη του αγώνα.

21:40 Οι δύο ομάδες έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

21:41 Από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας.

21:43 Στο γήπεδο ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

1' Ξεκίνησε ο αγώνας. Στη σέντρα η Ελλάδα.

6' Πρώτη καλή φάση στον αγώνα από την Εθνική: μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, το γυριστό σουτ του Κατσουράνη απομάκρυνε ο Μαλαφέεφ.

7' Το σουτ του Τοροσίδη σταμάτησε πάνω στον Σιρόκοφ, μετά από κόρνερ του Καραγκούνη.

10' Ο Σηφάκης αποκρούσει την προβολή του Αρσάβιν μετά από σέντρα του Σιρόκοφ από την δεξιά πλευρά.

12' Το σουτ του Τζαγκόεφ μέσα από την περιοχή περνά ψηλά άουτ.

13' Το σουτ του Κερζάκοφ περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

17' Ο Κατσουράνης απομακρύνει σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά του Ζιρκόφ.

19' Το σουτ του Τζαγκόεφ μπλόκαρε με ευκολία ο Σηφάκης.

20' Το σουτ του Αρσάβιν λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή περνά άουτ.

25' Το σουτ του Σιρόκοφ κοντράρει πάνω στον Παπασταθόπουλο και καταλήγει κόρνερ.

36' Το μακρινό σουτ του Ιγκνασέβιτς δεν ανησυχεί τον Σηφάκη.

40' Το σουτ του Ζιρκόφ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

45' Το σουτ του Σιρόκοφ μέσα από την περιοχή σταμάτησε πάνω στον Μανιάτη.

45'+2' Γκολ για την Εθνική: ο Καραγκούνης με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 1-0 για την Ελλάδα μετά από τραγικό λάθος του Ιγκνασέβιτς, που δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα σε εκτέλεση πλάγιου άουτ.

46' Πρώτη αλλαγή για την Ρωσία: ο Παβλιουτσένκο περνά στη θέση του Κερζάκοφ.

46' Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

50' Ο Σαμαράς έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ του έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

51' Το σουτ του Σιρόκοφ από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ.

57' Το σουτ του Ντενίσοφ έξω από την περιοχή πέρασε λίο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

59' Ο Ανιουκόφ πρόλαβε και έδιωξε μπροστά από τον Γκέκα ύστερα από το γύρισμα του Τοροσίδη από τα δεξιά.

61' Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη για πέσιμο μέσα στην περιοχή της Ρωσίας. Αν προκριθεί η Ελλάδα, ο αρχηγός θα απουσιάσει λόγω συμπλήρωσης καρτών.

64' Πρώτη αλλαγή για την Ελλάδα: ο Χολέμπας αντικαθιστά τον Γκέκα, με τον Σαμαρά να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.

67' Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική, με τον Μάκο να παίρνει την θέση του Καραγκούνη.

69' Κίτρινη κάρτα στον Ζιρκόφ για φάουλ πάνω στον Σαλπιγγίδη.

70' Δοκάρι για την Εθνική μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα.

70' Κίτρινη κάρτα στον Τζαγκόεφ για φάουλ στον Τζαβέλλα.

71' Η κεφαλιά του Σαμαρά περνά άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα.

72' Με δύο επιθετικούς παίζει πλέον η Ρωσία, μετά την αλλαγή του Πογκρέμπνιακ στη θέση του Γκλουσάκοφ.

75' Το σουτ του Ντενίσοφ έξω από την περιοχή μπλοκάρει ο Σηφάκης.

80' Από το γύρισμα του Σαλπιγγίδη, ο Χολέμπας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και αν την σπρώξει στα δίχτυα.

81' Τελευταία αλλαγή για την Ρωσία: ο Ισμαίλοφ περνά στον αγώνα στη θέση του Ανιουκόφ.

82' Το σουτ του Παβλιουτσένκο μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.

83' Τελευταία αλλαγή και για την Ελλάδα: ο Νίνης στη θέση του Σαλπιγγίδη.

84' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ρωσία: μετά από σέντρα του Αρσάβιν, η κεφαλιά του Τζαγκόεφ πέρασε μόλις άουτ.

90' Ο Σηφάκης μπλοκάρει την κεφαλιά του Σιρόκοφ.

93' Κίτρινη κάρτα στον Πογκρέμπνιακ

94' Κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας που χάνει το επόμενο παιχνίδι.

94' Λήξη του αγώνα: Ελλάδα-Ρωσία 1-0



ΠΗΓΗ

Παράδοση 19 χρόνων θέλει να σπάσει η Εθνική κόντρα στη Ρωσία

Η ιστορία των αναμετρήσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία έχει σαφέστατα αρνητικό πρόσημο για την εθνική ομάδα, που στις 21:45 αντιμετωπίζει τη «ρωσική αρκούδα» για τρίτη συνεχή φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τις δύο προηγούμενες να έχουν αναδείξει νικήτρια τη Ρωσία (2-1 το 2004, 1-0 το 2008).




Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πάντως, πανηγύρισε το 1993 απέναντι στους Ρώσους την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ των ΗΠΑ, ενώ το 2004, παρά την ήττα, η Ελλάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κατακτώντας τελικά το Κύπελλο. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, στο EURO 2008, όταν η εθνική ομάδα ηττήθηκε (1-0) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης στη φάση των ομίλων.





Ο συνολικός απολογισμός απέναντι στη Ρωσία είναι 4 ήττες, 5 ισοπαλίες και μία νίκη (τέρματα 9-14). Απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, επί συνόλου 11 αναμετρήσεων η Ελλάδα έχει να επιδείξει δύο νίκες και εννέα ήττες (4-25 τα τέρματα).

Αναλυτικά:

23/05/1993 Ρωσία-Ελλάδα 1-1 (Μόσχα, προκριματικά Μουντιάλ 1994)

Σκόρερ: 71' πεν. Ντομπροβόλσκι - 47' Μητρόπουλος

ΡΩΣΙΑ: Χάριν, Γκορλούκοβιτς, Ονόπκο, Ιβάνοφ, Καντσέλσκις, Σαλίμοφ, Ντομπροβόλσκι, Κουλκόφ (63' Τάταρτσουκ), Κολιβάνοφ, Γιουράν, Κιριάκοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Μήνου, Αποστολάκης, Κολιτσιδάκης, Μανωλάς, Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Μαραγκός, Νιόπλιας, Μαχλάς (85' Αντωνίου), Μητρόπουλος (65' Καραπιάλης), Τσιαντάκης

17/11/1993 Ελλάδα-Ρωσία 1-0 (ΟΑΚΑ, προκριματικά Μουντιάλ 1994)

Σκόρερ: 68' Μαχλάς

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Μήνου, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Μανωλάς, Ιωαννίδης, Τσαλουχίδης, Σαραβάκος (77' Αλεξανδρής), Νιόπλιας, Μαχλάς, Μητρόπουλος (34' Μαραγκός), Τσιαντάκης

ΡΩΣΙΑ: Τσερτσέσοφ, Χλέστοφ, Ονόπκο, Νικιφόροφ, Κουλκόφ, Σαλίμοφ, Ντομπροβόλσκι, Κολιβάνοφ, Ποπόφ (80' Μοστοβόι), Γιουράν (46' Σαλένκο), Κιριάκοφ

26/04/1995 Ελλάδα-Ρωσία 0-3 («Καυτανζόγλειο», προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1996)

Σκόρερ: 36' Νικιφόροφ, 78' αυτ. Ζαγοράκης, 79' Μπεστχάστνιχ

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Πολυχρονίου): Ατματσίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Νταμπίζας, Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Νιόπλιας (46' Τσιάρτας), Μαχλάς (58' Νικολαΐδης), Τουρσουνίδης, Δώνης

ΡΩΣΙΑ: Χάριν, Κουλκόφ, Νικιφόροφ, Κοφτούν, Χλεστόφ, Καρπίν, Ονόπκο, Πιατνίσκι (46' Κιριάκοφ), Ντομπροβόλσκι, Ραντσένκο (77' Μοστοβόι), Μπεστχάστνιχ

11/10/1995 Ρωσία-Ελλάδα 2-1 (Μόσχα, προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1996)

Σκόρερ: 35' αυτ. Ουζουνίδης, 71' Ονόπκο - 64' Τσαλουχίδης

ΡΩΣΙΑ: Χάριν, Κοφτούν, Νικιφόροφ, Τσιμπαλάρ (69' Ρατσένκο), Χλεστόφ, Καρπίν (76' Σαλίμοφ), Ονόπκο, Κουλκόφ, Μοστοβόι, Γιουράν (46' Κιριάκοφ), Κολιβάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Πολυχρονίου): Μιχόπουλος, Αποστολάκης, Κασάπης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης (46' Νταμπίζας), Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Αλεξανδρής, Μπατίστα (72' Μαχλάς), Τσιάρτας (46' Γεωργάτος), Δώνης

18/02/1998 Ελλάδα-Ρωσία 1-1 (ΟΑΚΑ, φιλικός)

Σκόρερ: 9' Φραντζέσκος - 66' Κολιβάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Πολυχρονίου): Ατματζίδης (57' Μιχόπουλος), Αποστολάκης (46' Μπορμπόκης), Κασάπης (86' Αναστασίου), Καραταΐδης, Καλιτζάκης (46' Πουρσανίδης), Νταμπίζας, Ζαγοράκης (65' Γεωργάτος), Φραντζέσκος, Μαχλάς (75' Βρύζας), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης Γ.Χ. (46' Αλεξανδρής)

ΡΩΣΙΑ: Οβιτσίνικοφ, Κοβτούν, Νικιφόροφ, Χοχλόφ (46' Σέμακ), Γιανόφσκι, Ποπόφ (67' Χουγκαΐνοφ), Ονόπκο, Καντσέλκις, Γιουράν (46' Κετσίνοφ), Κολιβάνοφ, Αλενίτσεφ

01/03/2001 Ελλάδα-Ρωσία 3-3 (Ηράκλειο, φιλικός)

Σκόρερ: 1', 31' Χαριστέας, 90' Μπασινάς - 34', 72' Μπουζνίκιν, 48' Χοχλόφ

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Δανιήλ): Ελευθερόπουλος (46' Κατεργιαννάκης), Μπασινάς, Φύσσας (61' Βενετίδης), Βόκολος, Γκούμας, Πατσατζόγλου, Γεωργιάδης Γ.Χ. (77' Θεοδωρίδης), Κωνσταντινίδης Κ. (48' Μαυρογενίδης), Χαριστέας (67' Φρούσσος), Νινιάδης (20' Ζαγοράκης), Κωνσταντινίδης Π. (61' Λάκης)

ΡΩΣΙΑ: Νιγκματούλιν (46' Φιλιμόνοφ), Λεφκόφ (46' Κουλμάνοφ), Τιχόροφ, Σμέρτιν (85' Μπουλάτοφ), Τετράτζε, Μπουζνίκιν, Γκούτσεφ (71' Σέμαν), Καρπίν (46' Αλενίτσεφ), Τιτόφ, Μοστοβόι (46' Χοχλόφ), Μπεσάστνιχ

15/08/2001 Ρωσία-Ελλάδα 0-0 (Μόσχα, φιλικός)

ΡΩΣΙΑ: Φιλιμόνοφ, Χοχλόφ (46' Σέμακ), Νικιφόροφ (46' Σουγκαΐνοφ), Σμέρτιν (46' Κλεστόφ), Καριάκα (46' Αλενίτσεφ), Κοφτούν, Ονόπκο, Καρπίν (46' Γκούσεφ), Τίτοφ (62' Ισμαΐλοφ), Μοστοβόι, Μπεσάστνιχ (70' Ποπόφ)

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Χρηστίδης): Ελευθερόπουλος, Λάκης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Κωνσταντινίδης Κ., Γεωργιάδης Γ.Χ. (60' Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης (82' Κατσιαμπής), Μαχλάς (60' Χαριστέας), Καραγκούνης (82' Βρύζας), Λυμπερόπουλος (56' Ζήκος)

20/06/2004 Ρωσία-Ελλάδα 2-1 (Φάρο Λουλέ, τελική φάση EURO 2004)

Σκόρερ: 2' Κιριτσένκο, 17' Μπουλίκιν - 44' Βρύζας

ΡΩΣΙΑ: Μαλαφέεφ, Ραντίμοφ, Καριάκα (46' Σέμσοφ), Γκούσεφ, Μπουλίκιν (46' Σίτσεφ), Μπογκάεφ, Σαρόνοφ (56' Σένικοφ), Ανιόκοφ, Αλένιτσεφ, Εβσέεφ, Κιριτσένκο

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Βενετίδης (89' Φύσσας), Δέλλας, Καψής, Ζαγοράκης, Μπασινάς (42' Τσιάρτας), Κατσουράνης, Παπαδόπουλος (69' Νικολαΐδης), Χαριστέας, Βρύζας

14/6/2008 Ελλάδα-Ρωσία 0-1 (Σάλτσμπουργκ, τελική φάση EURO 2008)

Σκόρερ: 33' Ζιριάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (40' Καραγκούνης), Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Πατσατζόγλου, Μπασινάς, Κατσουράνης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος (61' Γκέκας), Αμανατίδης (79' Γιαννακόπουλος)

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Ζίρκοφ (87' Β. Μπερεζούτσκι), Κολόντιν, Ιγκνάσεβιτς, Τορμπίνσκι, Μπιλιαλετντίνοφ (70' Σαένκο), Ζιριάνοφ, Σεμσόφ, Σέμακ, Παβλιουτσένκο

11/11/2011 Ελλάδα-Ρωσία 1-1 («Γ. Καραϊσκάκης», φιλικός)

Σκόρερ: 60' Κατσουράνης - 2' Σιρόκοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (88' Μάκος), Φωτάκης (81' Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης (46' Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (68' Κονέ), Σαμαράς (46' Χαριστέας), Γκέκας (77' Μήτρογλου)

ΡΩΣΙΑ (Ντικ Άντβοκαατ): Μαλαφέεφ (46' Σούνιν), Ανιουκόφ, Β. Μπερεζούτσκι (46' Α. Μπερεζούτσκι), Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ (67' Σίσκιν), Ζιριάνοφ (79' Γκλουσάκοφ), Ντενίσοφ, Σιρόκοφ (84' Μπιλιαλεντίνοφ), Τζιούμπα (46' Κοκόριν), Αρσάβιν, Τζαγκόεφ

Οι αναμετρήσεις της εθνικής με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση:

23/5/1965 Σοβιετική Ένωση-Ελλάδα 3-1 (Μόσχα, προκριματικά Μουντιάλ 1966)

Σκόρερ: 14' Καζάκοφ, 72', 83' Ιβάνοφ - 60' Παπαϊωάννου

Ε.Σ.Σ.Δ.: Μπανίκοφ, Πονομαριέφ, Σεστέρνιεφ, Ντανάιλοφ, Βορονίν, Σιτσινάβα, Μετρεβέλι, Ιβάνοφ, Καζάκοφ, Χουσαϊνοφ, Μέτσχι

ΕΛΛΑΔΑ (Λάκης Πετρόπουλος): Βαλλιάνος, Αρ. Καμάρας, Παπουλίδης, Μπέλλης, Μπαλόπουλος, Τ. Βασιλείου, Θ. Σαραβάκος, Λουκανίδης, Γιούτσος, Πολυχρονίου, Παπαϊωάννου

03/10/1965 Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση 1-4 («Γ. Καραϊσκάκης», προκριματικά Μουντιάλ 1966)

Σκόρερ: 26' Παπαϊωάννου - 14' Μετρεβέλι, 24', 59', 82' Μπανιζέφσκι

ΕΛΛΑΔΑ (Λάκης Πετρόπουλος-Γιώργος Μάγειρας): Οικονομόπουλος, Αρ. Καμάρας, Παπουλίδης, Μπέλλης, Τ. Βασιλείου, Λουκανίδης, Π. Βασιλείου, Σιδέρης, Δομάζος, Παπαϊωάννου, Παπαεμμανουήλ

Ε.Σ.Σ.Δ.: Γιασίν, Πονομαριέφ, Σεστέρνιεφ, Ντανίλοφ, Βορονίν, Χουρτσισλάβα, Μετρεβέλι, Σάμπο, Μπανισέφσκι, Καζάκοφ, Χμιλίνσκι

16/7/1967 Σοβιετική Ένωση-Ελλάδα 4-0 (Τιφλίδα, προκριµατικά Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης)

Σκόρερ: 50', 77' Μπανισέφσκι, 70' πεν. Σάµπο, 83' Τσισλένκο

Ε.Σ.Σ.∆.: Γιασίν, Ανίσχιν, Σεστέρνιεφ, Κουρτσιλέβα, Λένεφ, Βορονίν, Τσισλένκο, Σάµπο, Μπανισέφσκι, Στρέλτσοφ, Μπίσοβετς

ΕΛΛΑΔΑ (Λάκης Πετρόπουλος): Οικονοµόπουλος, Πλέσσας, Τ. Λουκανίδης, Μπέλλης, Αρ. Καµάρας, Δοµάζος, Πολυχρονίου, Χάιτας, Σιδέρης, Παπαϊωάννου, Μποτίνος

31/10/1967 Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση 0-1 («Γ. Καραϊσκάκης», προκριµατικά Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης)

Σκόρερ: 51' Μπανισέφσκι

ΕΛΛΑΔΑ (Λάκης Πετρόπουλος): Χρηστίδης, Μπαλόπουλος, Ζαντέρογλου, Πoλυχρονίου, Γκαϊτατζής, Τ. Λουκανίδης, Δοµάζος, Χάιτας, Γιούτσος, Σιδέρης, Παπαϊωάννου

Ε.Σ.Σ.Δ.: Καβαζασβίλι, Αφόνιν, Σεστέρνιεφ, Κουρτισλάβα, Ανίσχιν, Βορονίν, Τσισλένκο, Σάµπο, Μπανισέφσκι, Στρέλτσοφ, Μαλαφέγιεφ

24/04/1977 Σοβιετική Ένωση-Ελλάδα 2-0 (Μόσχα, προκριματικά Μουντιάλ 1978)

Σκόρερ: 26' Κονκόφ, 77' Κιπιάνιν

Ε.Σ.Σ.Δ.: Ασταπόφσκι, Κονκόφ, Χιγκατσαβίλι, Λόβτσεφ, Οσλάνκιν, Τρόσχιν, Μπούριακ, Κιπιάνιν, Φιοντόροφ (81' Μαξιμένκοφ), Μινάεφ (81' Ονισένκο), Μπλαχίν.

ΕΛΛΑΔΑ (Λάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Κυράστας, Φοιρός, Καψής, Ιωσηφίδης (79' Κρητικόπουλος), Σαράφης (61' Νικολούδης), Τερζανίδης, Κούδας, Δεληκάρης, Γαλάκος, Αρδίζογλου.

10/05/1977 Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση 1-0 («Καυτανζόγλειο», προκριματικά Μουντιάλ 1978)

Σκόρερ: 59' Παπαϊωάννου

ΕΛΛΑΔΑ (Λάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Κυράστας, Φοιρός, Νικολάου, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Αναστασιάδης, Κούδας, Δεληκάρης (68' Νικολούδης), Παπαϊωάννου (89' Πάλλας), Αρδίζογλου.

Ε.Σ.Σ.Δ.: Ντιχτίροφ, Κονκόφ, Χιγκατσασβίλι, Τατβιένκο, Μπαϊσάκοφ, Τρόσχιν, Μπούριακ (65' Μαξιμένκο), Μινάεφ, Ονισένκο (65' Φιοντόροφ), Κιπιάνιν, Μπλαχίν.

20/9/1978 Σοβιετική Ένωση-Ελλάδα 2-0 (Ερεβάν, προκριµατικά Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης)

Σκόρερ: 20' Τσεσνόκοφ, 52' Μπεσόνοφ

Ε.Σ.Σ.Δ.: Ντιχτιάροφ, Κονκόφ, Zoύπικοφ, Μπερεσνόι, Μπουµπνόφ, Πρίγκοντα, Μπούριακ, Τσεσνόκοφ, Μπεσόνοφ, Χιντιατούλιν (71' Αν), Μπλαχίν

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Χρηστίδης, Κυράστας, Ραβούσης, Φοιρός, Πάλλας, Τερζανίδης, Νικολούδης, Δαµανάκης, Μαύρος, Δεληκάρης, Μητρόπουλος

12/9/1979 Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση 1-0 (γήπεδο Παναθηναϊκού, προκριµατικά Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης)

Σκόρερ: 26' Νικολούδης

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Κωνσταντίνου, Γούναρης (74' Κυράστας), Ιωσηφίδης, Φοιρός, Καψής, Δαµανάκης, Λιβαθηνός, Αρδίζογλου (64' Ορφανός), Νικολούδης, Δεληκάρης, Γαλάκος

Ε.Σ.Σ.Δ.: Ντασάεφ, Πρίγκοντα (36' Σάβλο), Μπούµπνοφ, Μαχαβίκοφ, Χιντιατούλιν, Νικούλιν, Γκερέκοφ, Κιπιάνιν (46' Γκιουρτσίτσεν), Γκαβριλένκο, Μαξιµένκο, Σεγκέλια

10/03/1982 Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση 0-2 (Νέα Φιλαδέλφεια, φιλικός)

Σκόρερ: 37' Τσερένκοφ, 50' Μπούριακ

ΕΛΛΑΔΑ (Χρήστος Αρχοντίδης): Σαργκάνης (52΄ Κωνσταντίνου), Μπέριος (65' Ταράσης), Βαμβακούλας (80' Μίχος), Γκαλίτσιος, Δοντάς, Λιβαθηνός, Κωστίκος (46' Περσίας), Κούης, Αναστόπουλος, Κούδας, Βαλαώρας.

Ε.Σ.Σ.Δ.: Ντασάεφ (89' Τσάνοφ), Σουλακβελίτσε, Τσεβίτζε, Ντεμιανένκο, Μπάλτασα, Ογκανεσιάν (87' Αντρουσένκο), Σενγκέλια (60' Αντρέεφ), Τσερενκόφ, Γκοτσάεφ (67' Γκαβρίλοφ), Μπούριακ, Μπλαχίν.

23/09/1987 Σοβιετική Ένωση-Ελλάδα 3-0 (Μόσχα, φιλικός)

Σκόρερ: 22' Ντομπροβόλσκι, 85' Προτάσοφ, 87' Γιάρεμτσουκ

Ε.Σ.Σ.Δ.: Ντασάεφ, Μπεσόνοφ, Χιντιατούλιν, Κουζνέτσοφ, Ντεμιανένκο (77' Γιάρεμτσουκ), Λόσεφ (50' Λιτοφτσένκο), Γιακοβένκο (60' Ρατς), Μιχαλιτσένκο, Αλεΐνικοφ, Προτασόφ, Ντομπροβόλσκι.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίλτος Παπαποστόλου): Παπαδόπουλος, Ξανθόπουλος, Βαμβακούλας, Μανωλάς, Μίχος, Μπονόβας (77' Παπαϊωάννου), Σαραβάκος, Αντωνίου (65' Σκαρτάδος), Αναστόπουλος, Μητρόπουλος (46' Μαυρίδης), Κωφίδης (80' Μπατσινίλας).

23/03/1988 Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση 0-4 (ΟΑΚΑ, φιλικός)

Σκόρερ Φιλοξενούμενου: 2', 49', 57' Προτάσοφ, 17' Λιτοφτσένκο

ΕΛΛΑΔΑ (Μίλτος Παπαποστόλου): Γκιτσιούδης (46' Μανίκας), Αποστολάκης, Κολομητρούσης, Μανωλάς (46' Καναράς), Μίχος (73' Σκαρτάδος), Τσαλουχίδης, Σαραβάκος (80' Δημητριάδης), Καραπιάλης (73' Αντωνίου), Ζιώγας (46' Σαμαράς), Μητρόπουλος, Κωφίδης.

Ε.Σ.Σ.Δ.: Ντασάεφ (86' Τσάνοφ), Σουκριτσόφ, Μπάλτασα, Κουζνετσόφ, Χιντιατούλιν (46' Πασούλκο), Ρατς, Γιακοβένκο, Λιτοφτσένκο, Ζαβάροφ (61' Κουζμάνοφ), Προτάσοφ, Μπελάνοφ (72' Ροντιόνοφ).


Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μάνα προσπάθησε να φάει το παιδί της λόγω φονικού ναρκωτικού!


Ένα νέο φονικό ναρκωτικό έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική που «εξαναγκάζει» τα θύματά του να κυνηγούν να φάνε ζωντανούς ανθρώπους αφού πρώτα τους γδύσουν.

Συνέχεια της φρικιαστικής ιστορίας του Ρούντι Γιουτζίν ο οποίος έφαγε το 75% του προσώπου ενός ζωντανού ανθρώπου που συνάντησε τυχαία στο δρόμο είχαμε και μία μάνα που πήγε να φάει το ίδιο της το παιδί.


Η 35χρονη Πάμελα Μακ Κάρθι από τη Νέα Υόρκη είχε κάνει χρήση του φθηνού ναρκωτικού « Άλατα Μπάνιου» , ένα ναρκωτικό που «κατηγορείται» για τρομερά εγκλήματα και ανθρωποφαγία αλλά επίσης δίνει την ψευδαίσθηση στο άτομα ότι φλέγεται. Λίγη ώρα μετά αφού έκανε τη χρήση της έβγαλε όλα της τα ρούχα ενώ προσπάθησε να γδύσει και το 3χρονο αγοράκι της.

Στην αρχή χτυπούσε το τρίχρονο αγοράκι της με γροθιές και προσπάθησε στη συνέχεια να το στραγγαλίσει. Εκείνη τη στιγμή άρχισαν να την κυνηγούν τα σκυλιά της γειτόνισσας και έτσι το παιδάκι της έτρεξε προς τον πατέρα του που εκείνη τη στιγμή βγήκε στο δρόμο για να δει τι συμβαίνει.

Ένας γείτονας, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού τράβηξε και τη φωτογραφία που δείχνει τη γυμνή γυναίκα να κατευθύνεται προς το παιδί που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην αγκαλιά του μπαμπά του.

Ενώ έτρεχε κρατούσε από το λαιμό έναν από τους σκύλους. Σε κάποια στιγμή έπεσε στο έδαφος και στραγγάλισε με τα πόδια της το σκύλο.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των γειτόνων – αυτόπτων μαρτύρων που ήταν σίγουροι ότι ο κύριος στόχος ήταν το παιδί της. Μάλιστα σε μία από τις περιγραφές των κυρίων μαρτύρων ειπώθηκε ότι χρησιμοποίησαν όπλα Taser για να την ακινητοποιήσουν αφού δεν μπορούσαν να την κάνουν καλά.

Η 35χρονη Aμερικανίδα λίγη ώρα αργότερα έπαθε ανακοπή καρδιάς από το σοκ.

Μετέφεραν το 3χρονο παιδί της στο νοσοκομείο για να το περιποιηθούν , ενώ έχει ήδη τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση για να ξεχάσει τελείως αν γίνεται την φρικιαστική πράξη της γυναίκας που το έφερε στον κόσμο.


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ήταν μόνο η αρχή...


Στις 13 Ιουνίου του 1956 Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεμς συναντιούνται στον πρώτο τελικό της ιστορίας του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Παρκ ντε Πρενς» στο Παρίσι.

Το γήπεδο γέμισε με 38.239 φίλαθλους με τους περισσότερους να υποστηρίζουν, όπως ήταν φυσικό τη γαλλική ομάδα, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ρεϊμόν Κοπά, ο οποίος είχε υπογράψει στη «βασίλισσα» από την επόμενη σεζόν, εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Μισέλ Λεμπλόντ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ σε τελικό της διοργάνωσης. Οι Μαδριλένοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς υποστήριζαν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζαν Τεμπλέν έκανε το 2-0. Στο 14ο λεπτό ο Ντι Στέφανο μετά από κούρσα και σουτ κάνει το 2-1, ενώ ο Ριάλ μετά από κόρνερ κάνει το 2-2, λίγο πριν λήξει το ημίχρονο.


Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Μαδρίτης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη και κατάφερε τελικά να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πέτυχαν γκολ. Μετά από σέντρα του Κοπά ο  Μισέλ Ινταλγκό, μετέπειτα προπονητής της Εθνικής Γαλλίας κάνει το 3-2.  Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα οι Ισπανοί απάντησαν με τον κεντρικό αμυντικό Μαρκίτος, που σούταρε και έκανε το 3-3. Αν και οι Γάλλοι αντιστάθηκαν έχοντας ως σύμμαχο την έδρα τους, οι παίκτες της Ρεάλ ήταν αυτοί που είχαν τον τελευταίο λόγο. 11 λεπτά πριν την λήξη του τελικού ο Χέντο κάνει μία κούρσα από αριστερά και βγάζει μια σέντρα την οποία πιάνει ο Ριάλ και διαμορφώνει το τελικό 4-3. Η ιστορία είχε αρχίσει να γράφεται για τη «βασίλισσα», καθώς το πρώτο τρόπαιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν για τη Ρεάλ μόνο η αρχή…



13 Ιουνίου 1956

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΡΕΜΣ4-3

Παρίσι, «Παρκ Ντε Πρενς»
Σκόρερ : 14΄ Ντι Στέφανο, 30΄, 79΄ Ριάλ, 67΄ Μαρκίτος / 6΄ Λεμπλόν, 10΄ Ταμπλέν, 62΄ Ινταλγκό
Διαιτητής: Ελις (Αγγλία)
Θεατές : 38.239


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (προπονητής Βιγιαλόνγκα): Αλόνσο, Ατιένθα, Μαρκίτος, Λέσμες, Μουνιόθ, Θαράγα, Χοσέιτο, Μάρσα, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο

ΡΕΜΣ (προπονητής Μπατέ): Ζακέ, Ζιμνί, Ζονκέ, Ζοριντό, Λεμπλόν, Σιατκά, Ινταλγκό, Γκλοβακί, Κοπά, Μπλιάρ, Ταμπλέν

 




ΠΗΓΗ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ηττήθηκε με 2-1 από την Τσεχία η «διπρόσωπη» Ελλάδα

Την ήττα με 2-1 από την Τσεχία γνώρισε η Εθνική Ελλάδος, η οποία χρειάζεται νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου ομίλου με τη Ρωσία για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2012 μετά την ισοπαλία των Ρώσων με την Πολωνία (1-1). Η Εθνική ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δέχθηκε τα γρηγορότερα γκολ στην διοργάνωση, μόλις στα πρώτα έξι λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Έλληνες διεθνείς βελτιώθηκαν και κατάφεραν να μειώσουν με τον Γκέκα στο 53', όμως οι Τσέχοι κράτησαν με σχετική άνεση το 2-1. Γκολ του Φωτάκη στο 41ο λεπτό, ακυρώθηκε λανθασμένα.

Η Τσεχία ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ, εκμεταλλευόμενη το κάκιστο ξεκίνημα της Εθνικής αλλά και τα μεγάλα κενά που παρουσίασε η ελληνική άμυνα. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Γίρασεκ βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά μετά από κάθετη πάσα του Χούμπτσμαν και έκανε το 0-1. Στο 6' μετά από σέντρα του Γκεμπρέ Σελασιέ από την δεξιά πλευρά, ο Χαλκιάς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και ο Πίλαρ από κοντά διαμόρφωσε το 0-2. Μετά την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών με τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκαν, οι διεθνείς δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, μια και προσπαθούσαν να βρουν με μακρινές μπαλιές τον Σαμαρά στην επίθεση. Χαρακτηρηστικό είναι πως η Εθνική είχε μόλις ένα σουτ προς την εστία του Τσεχ στο 44' από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αυτό σταμάτησε πάνω στο σώμα του Κάντλετς. Οι Τσέχοι αρκέστηκαν στο προβάδισμα που είχαν και απείλησαν στο 29' με το σουτ του Ροσίτσκι, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μιχάλης Σηφάκης, που είχε πάρει νωρίτερα τη θέση του τραυματία Κώστα Χαλκιά. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η φάση του 41ου λεπτού, με τον Γιώργο Φωτάκη να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Από το ριπλέι φάνηκε πως ο μέσος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς της Τσεχίας.

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε πιο επιθετική την Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Φωτάκη με τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαμαρά να περνά αριστερά, τον Φορτούνη πίσω από τον Γκέκα και τον Σαλπιγγίδη να παραμένει στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στο 53' ο Πορτογάλος τεχνικός δικαιώθηκε για την αλλαγή του, καθώς ο Γκέκας μείωσε σε 2-1 εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Πετρ Τσεχ, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα. Το γκολ αποσυντόνισε τους Τσέχους και η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα ειδικά μετά το 60ο λεπτό, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία μπροστά από την εστία του Τσεχ, καθώς οι σέντρες που δοκίμασαν οι διεθνείς, απομακρύνονταν από τους Τσέχους αμυντικούς. Το αντιπροσωπευτικό συνέχισε να προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση μετά και από την είσοδο του Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι στο 71', όμως οι σέντρες αποδείχτηκαν εύκολη λεία για την άμυνα της Τσεχίας, που διατήρησε το 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.





Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς (23 λ. τρ. Σηφάκης), Τοροσίδης, Κατσουράνης, Κυρ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Φωτάκης (46' Γκέκας), Καραγκούνης, Φορτούνης (71' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.

Τσεχία (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Γκεμπρε Σελιασέ, Κάντλεκ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Ροσίτσκι (46' Κολάρ, 90' Ράιτοραλ), Πλάσιλ, Πίλαρ, Χούμπτσμαν, Γίρασεκ, Μπάρος (64' Πέκχαρτ).





Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσω του live του iefimerida.gr:
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανουά. Περίπου 3.000 Ελληνες βρίσκονται στο εθνικό στάδιο του Βρότσλαβ.

18:35 Οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν βγει στο γήπεδο και κάνουν ζέσταμα.

18:47 Ξεκίνησε το καθιερωμένο τελετουργικό πριν από την έναρξη του αγώνα, όπως γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

18:52 Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βρίσκονται στη φυσούνα και είναι έτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

18:54 Οι 11άδες Ελλάδας και Τσεχίας έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

18:55 Από τα μεγάφωνα ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Τσεχίας.

18:57 Στο γήπεδο ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

1' Σέντρα στο παιχνίδι

3' Γκολ για την Τσεχία: μετά από κάθετη πάσα του Χούμπτσμαν στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, ο Γίρασεκ πλάσαρε εύστοχα τον Χαλκιά για το 0-1.

6' Μετά από γύρισμα του Γκεμπρέ Σελασιέ από τη δεξιά πλευρά, ο Χαλκιάς και οι αμυντικοί δεν μπορούν να διώξουν την μπάλα και ο Πίλαρ από κοντά κάνει το 0-2.

11' Ο Τσεχ μπλόκαρε με ευκολία την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη. Αυτή ήταν η πρώτη επφαή του τερματοφύλακα της Τσέλσι με την μπάλα.

16' Ο Χαλκιάς μπλοκάρει το κόρνερ του Ροσίτσκι. Αυτό ήταν το πρώτο κόρνερ του αγώνα.

19' Το σουτ του Πίλαρ έξω από την μεγάλη περιοχή περνά άουτ.

20' Ο Χαλκιάς προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα και τραυματίστηκε.

23' Τη θέση του Χαλκιά πήρε ο Μιχάλης Σηφάκης.

27' Κίτρινη κάρτα στον Ροσίτσκι για δυνατό φάουλ πάνω στον Καραγκούνη.

29' Το σουτ του Ροσίτσκι απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σηφάκης.

34' Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη για μαρκάρισμα πάνω στον Πίλαρ.

36' Κίτρινη κάρτα στον Γίρασεκ για φάουλ πάνω στον Μανιάτη.

41' Ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ με κεφαλιά του Φωτάκη, μετά από σέντρα του Τοροσίδη. Από το ριπλέι φαίνεται πως ο Φωτάκης ήταν στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς της Τσεχίας.

42' Το σουτ του Γίρασεκ περνά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Σηφάκη.

44' Το σουτ του Σαλπιγγίδη σταματά πάνω στον Κάντλετς.

45'+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

46' Δεύτερη αλλαγή για την Ελλάδα: ο Γκέκας περνά στη θέση του Φωτάκη. Ο Γκέκας πλέον στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαμαρά να πηγαίνει στο αριστερό άκρο, τον Σαλπιγγίδη να παραμένει στη δεξιά πλευρά και τον Φορτούνη να παίζει πίσω από τον Γκέκα.

46' Αλλαγή και για την Τσεχία: ο Κολάρ παίρνει τη θέση του Ροσίτσκι.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

53' Γκολ για την Ελλάδα: μετά από τραγικό λάθος του Πετρ Τσεχ που δεν κατάφερε να μπλοκάρει την πάσα του Σαμαρά, ο Φάνης Γκέκας μειώνει σε 2-1.

56' Κίτρινη κάρτα στον Παπαδόπουλου για φάουλ πάνω στον Μπάρος.

57' Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη για το μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον Λιμπέρσκι.

61' Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Γκέκας πήδηξε για την κεφαλιά, ο Τσεχ έδιωξε την μπάλα και στην συνέχεια της φάσης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει στους Τσέχους αμυντικούς.

64' Δεύτερη αλλαγή για τους Τσέχους: ο Πέκχαρτ στη θέση του Μπάρος.

65' Το μακρινό σουτ του Κολάρ περνά άουτ χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον Σηφάκη.

66' Ο Κολάρ δέχτηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Φορτούνη.

68' Το μακρινό σουτ του Μανιάτη δεν ανησύχησε τον Τσεχ.

71' Τρίτη αλλαγή για την Ελλάδα: ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Φορτούνη.

80' Η Εθνική πιέζει τα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, όμως οι σέντρες που βγαίνουν από τους διεθνείς απομακρύνονται από την άμυνα της Τσεχίας.

90' Τελευταία αλλαγή για την Τσεχία: ο Ράιτοραλ στη θέση του Κολάρ.

93' Λήξη του αγώνα: Ελλάδα-Τσεχία 1-2



ΠΗΓΗ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πώς να τινάξετε την μπάνκα στον αέρα

Δύο φοιτητές εφόρμησαν σε καζίνο και κέρδισαν υπολογίζοντας με έναν δικό τους μαθηματικό τύπο

Το σημείο στο οποίο θα σταματήσει η μπίλια μπορεί να προβλεφθεί με έναν μαθηματικό τύπο, όπως απέδειξαν δύο διαφορετικές επιστημονικές μελέτες


Ένας επιφανής μαθηματικός ο οποίος έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο επειδή κατόρθωσε να «γυρίσει» τις πιθανότητες στη ρουλέτα υπέρ του και εναντίον της μπάνκας έσπασε την πολύχρονη σιωπή του σχετικά με το πώς πέτυχε αυτόν τον άθλο.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Ντόιν Φάρμερ χρησιμοποίησε τον πρώτο υπολογιστή στον κόσμο που μπορούσε να φορεθεί (κρυμμένο μέσα στο παπούτσι του) για να κερδίσει τα τραπέζια της ρουλέτας στη Νεβάδα. Δεν αποκάλυψε όμως ποτέ πώς το έκανε.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Βασικό μάθημα για αρχάριους

Πριν απο καμια 15αρια χρονια στην εποχη του ‘’παρανομου’’ τζογου, ειχα εφαρμοσει με επιτυχια ενα σχεδιο. Ειχα διαλεξει τις ομαδες βουνα απο τα κυριωτερα πρωταθληματα, κι εκανα ενα παρολι τριων αγωνων με αποδοση κοντα ή και παραπανω απο τα δυο φραγκα.

Πιο συγκεκριμενα, απο αρχες Σεπτεμβρη και μεχρι τα Χριστουγεννα, ειχα βγαλει ενα εκατομυρριο παλιες καλες δραχμες, με πονταρισιες των εκατο χιλιαδων δραχμων. Το παρολι το εστελνα στον νταραβερτζη καθε Σ/Κ και καθε φορα που επαιζαν Ευρωπαικα κυπελα μεσοβδομαδα. (Το κουπονι το εβαζε το 12Χ στην τελευταια σελιδα και η εταιρια λεγοταν Ατλας, αν θυμαμαι καλα.).

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ισόπαλη 1-1 η Ελλάδα με την Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro

Η Ελλάδα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Πολωνία από το 17ο λεπτό με το γκολ του Λεβαντόφκσι, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα του Euro 2012 χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη στο 51', αν και έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Παπασταθόπουλου από το 44'. Ο Καραγκούνης έχασε πέναλτι στο 71' και την ευκαιρία να δώσει στην Εθνική ομάδα την πολύτιμη νίκη.

Η Πολωνία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4ο λεπτό, με τον Κώστα Χαλκιά να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Μουράφκσι. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το κενό που υπήρχε στο αριστερό άκρο της άμυνας της Εθνικής, έβγαιναν συνέχεια από την δεξιά πλευρά της επίθεσης τους και κατάφεραν στο 17' να ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Λεβαντόφκσι. Ο Πίστσεκ έκανε την σέντρα, ο Χαλκιάς έκανε άστοχη έξοδο και ο επιθετικός της Ντόρτμουντ έκανε το 1-0. Η Εθνική στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να βγει σωστά στην επίθεση, έχοντας μόλις δύο τελικές προσπάθειες (η κεφαλιά του Γκέκα στο 12' και το σουτ του Κατσουράνη στο 24') και δεν έβγαινε σωστά στην επίθεση. Σαν να μην έφτανε η αναιμική εμφάνιση των παικτών του Φερνάντο Σάντος, τα προβλήματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αυξήθηκαν μετά την αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 36' με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ στο 44' αποβλήθηκε με αυστηρότατη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Φερνάντο Σάντος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη θέση του Σωτήρη Νίνη και δικαιώθηκε στο 51' για την χρυσή, όπως αποδείχτηκε αλλαγή που έκανε. Μετά από γύρισμα του Βασίλη Τοροσόδη από δεξιά, ο Γκέκας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, όπως και ο Σέζνι και ο Σαλπιγγίδης την έστειλε με κοντινό σουτ στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της στο β' 45λπετο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημά της, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 63' με τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από κάθετη μπαλιά του Κατσουράνη, όμως καθυστέρησε και έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέση. Ο Κώστας Φορτούνης έφερε τα πάνω κάτω με την είσοδό του στον αγώνα στο 68', μια και έβγαλε μόνο του τον Σαλπιγγίδη απέναντι στον Σέζνι, ο οποίος τον ανέτρεψε και η Ελλάδα κέρδισε το πέναλτι και την μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Ο Γιώργος Καραγκούνης όμως στο 71' νικήθηκε από τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των Πολωνών, ο οποίος έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε την μπάλα. Στα εναπομείναντα λεπτά καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Ισπανού διαιτητή Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο βρήκε Πολωνία και Ελλάδα ισόπαλες 1-1.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πολωνία (Φράντσισεκ Σμούντα): Σέζνι, Μπένις, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Πολάνσκι, Ρίμπους (70' Τίτον τερματοφύλακας), Ομπρανιάκ, Μουράφσκι, Μπλατσικόφσκι, Λεβαντόφσκι.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος (36' λ. τρ. Κυρ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (68' Φορτούνης).







Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσω του live του iefimerida.gr:

18:30 Οι δύο ομάδες έχουν ήδη μπει στο γήπεδο και πραγματοποιούν ζέσταμα.

18:40 Το γήπεδο έχει γεμίσει εδώ και αρκετή ώρα. Ανάμεσα τους βρίσκονται και περίπου 4.000 Ελληνες.

18:45 Ξεκίνησε η τελετή έναρξης της διοργάνωσης με παραδοσιακούς χωρούς της χώρας, αλλά και υπό τους ήχους του πιάνου.

18:55 Οι 11άδες των δύο ομάδων έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

18:56 Από τα μεγάφωνα του γηπέδου παίζεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

18:58 Από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Πολωνίας.

19:00 Ολα έτοιμα για να ξεκινήσει ο αγώνας.

1' Σέντρα στο παιχνίδι

4' Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στην Πολωνία, με τον Χαλκιά να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Μουράφσκι.

5' Μετά την εκτέλεση κόρνερ, το σουτ του Ρίμπους πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Χαλκιά.

12' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την Εθνική: μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η κεφαλιά του Γκέκα πέρασε άουτ.

12' Το σουτ του Μπλατσικόφσκι μέσα από την μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ.

14' Μετά από κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της Εθνικής, ο Πίστσεκ έβγαλε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

17' Γκολ για την Πολωνία: μετά από σέντρα του Πίστσεκ και λάθος έξοδο του Χαλκιά, ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά ανοίγει το σκορ.

24' Το σουτ του Κατσουράνη περνά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σέζνι.

29' Ανεκμετάλλευτο πέρασε το φάουλ για την Ελλάδα από καλή θέση έξω από την μεγάλη περιοχή της Πολωνίας.

35' Πρώτη κάρτα στην αναμέτρηση για τον Παπασταθόπουλο.

36' Αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα: ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε την θέση στο παιχνίδι του τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλο.

37' Μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Περκίς, ο οποίος αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή.

44' Αποβλήθηκε με αυστηρότατη δεύτερη κίτρνη κάρτα ο Παπασταθόπουλος.

45' Η κεφαλιά του Περκίς πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ.

45'+2' Κίτρνη κάρτα στον Χολέμπας για διαμαρτυρία.

45'+3' Τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

46' Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική: ο Σαλπιγγίδης αντικατέστησε τον Νίνη.

48' Το σου του Λεβαντόφσκι μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία του Χαλκιά.

51' Ισοφάρισε η Εθνική με τον Σαλπιγγίδη: Ο Τοροσίδης σεντράρει από δεξία, ο Γκέκας πετάγεται αλλά δεν καταφέρνει να πιάσει την κεφαλιά, ο Σέζνι δεν μπορεί να απομακρύνει και ο Σαλπιγγίδης με σουτ γράφει το 1-1.

54' Κίτρνη κάρτα για τον Καραγκούνη.

58' Αστοχο σουτ του Ομπρανιάκ.

63' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα: μετά από ωραία πάσα του Κατσουράνη, ο Σαμαράς βρέθηκε απέναντι από τον Σέζνι, όμως καθυστέρησε και έστειλε την μπάλα άουτ σουτάρωντας από δύσκολη γωνία.

66' Η κεφαλιά του Ρίμπους, ύστερα από σέντρα του Ομπρανιάκ, πέρασε άουτ.

68' Τελευταία αλλαγή για την Εθνική με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του Γκέκα.

68' Μπαλιά του Φορτούνη με το που μπήκε στο παιχνίδι, ο Σαλπιγγίδης ανατρέπεται από τον Σέζνι, ο οποίος αποβάλεται με κόκκινη κάρτα. Κερδισμένο πέναλτι για την εθνική.

70' Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ της Πολωνίας Τίτον παίρνει τη θέση του Ρίμπους.

71' Ο Καραγκούνης εκτελεί το πέναλτι, αποκρούει ο Τίτον στην αριστερή γωνία του.

74' Ακυρώθηκε το γκολ του Σαλπιγγίδη με υπόδειξη οφσάιντ στον Φορτούνη, ο οποίος του έκανε την πάσα.

80' Το σουτ του Σαμαρά πέρασε ψηλά άουτ.

83' Το σουτ του Πολάνσκι μπλοκάρει εύκολα ο Χαλκιάς.

84' Το σουτ του Καραγκούνη πέρασε πάνω από την εστία του Τίτον.

85' Το σουτ του Λεβαντόφσκι κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χαλκιά.

91' Ο Κατσουράνης απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνε την σέντρα του Μπλατσικόφσκι.

93' Λήξη του αγώνα: Πολωνία-Ελλάδα 1-1




ΠΗΓΗ