Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2006

Συμφωνία Intralot και ΟΠΑΠ για το διαζύγιο στο «Πάμε Στοίχημα»

Σε συμφωνία ύψους 65 εκατ. ευρώ με την Intralot ήλθε ο ΟΠΑΠ προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση για τη διαχείριση του παιχνιδιού «Πάμε στοίχημα».

Ο ΟΠΑΠ θα αναλάβει μόνος του τη διαχείριση του παιχνιδιού από τον Ιανουάριο του 2007 σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Η Intralot διαχειρίζεται σήμερα το «Πάμε Στοίχημα» και λαμβάνει προμήθεια 10% επί των πωλήσεων. Το συμβόλαιό της, που λήγει τον Ιανουάριο 2007, της επέφερε έσοδα της τάξης των 150 εκατ. ευρώ πέρυσι.

H Intralot ανακοίνωσε ότι από κοινού με την 100% θυγατρική της Εταιρεία Στοιχημάτων ΑΕ προχώρησε σε συμφωνία εξάμηνης διάρκειας, με αφετηρία την 29η Ιανουαρίου 2007, με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Intralot θα παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και την τεχνογνωσία που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα».

Συγκεκριμένα, η Intralot θα παραχωρήσει στην ΟΠΑΠ την υλικοτεχνική υποδομή που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των ενεργειών της διαχείρισης κινδύνων των παιχνιδιών στοιχημάτων, ένα σύστημα μετάδοσης δεδομένων (teletext) στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς και το δικτυακό τόπο που διαθέτει η Εταιρεία Στοιχημάτων για την προώθηση των παιχνιδιών.

Επιπλέον, θα παραχωρήσει στην ΟΠΑΠ την άδεια χρήσης του λογισμικού για τη διεξαγωγή και διαχείριση των παιχνιδιών στοιχημάτων που οργανώνει η ΟΠΑΠ σήμερα στην πλατφόρμα LOTOS.

Επίσης, η Εταιρεία Στοιχημάτων θα παρέχει προς το αρμόδιο προσωπικό της ΟΠΑΠ ΑΕ για διάστημα έξι μηνών εξειδικευμένη τεχνογνωσία μέσω υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την οργάνωση και διαχείριση των παιχνιδιών στοιχημάτων στην Ελλάδα.

H διαχείριση του ρίσκου των παιχνιδιών, καθώς και τα κόστη προώθησης, διαφήμισης και εκτύπωσης εντύπων και δελτίων θα αναληφθούν από την ΟΠΑΠ ΑΕ, ως οργανώτρια των παιχνιδιών.

Τέλος, η Intralot θα διαθέσει στην ΟΠΑΠ ΑΕ για διάστημα έξι μηνών 1.500 τερματικές μηχανές νέας τεχνολογίας, επιπλέον των 2.000 που έχουν ήδη διατεθεί.

Το ύψος της συμφωνίας των 65 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το εύλογο τίμημα των αδειών χρήσης των λογισμικών και της υλικοτεχνικής υποδομής που υποστηρίζει σήμερα τη λειτουργία του Στοιχήματος στη χώρα μας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου