Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

''Λουκετο'' στους συνδεσμους φιλαθλων προβλεπει το νεο νομοσχεδιο

Η κατάργηση των συνδέσμων φιλάθλων που θα αντικατασταθούν από λέσχες φιλάθλων είναι από τις βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου κατά της βίας το οποίο παρουσίασαν ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης και ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.


Παράλληλα όμως προβλέπεται αυστηροποίηση των ποινών για παραβατικές συμπεριφορές μέσα και έξω από το γήπεδο ενώ πλέον η αποκλειστική ευθύνη πηγαίνει στις ομάδες καθώς τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας δικαιούνται για πρώτη φορά να διεξάγουν σωματική έρευνα και να απαγορεύσει την είσοδο στο γήπεδο σε όσους φιλάθλους τον αρνηθούν.

Σε περίπτωση εξάλλου που κάποιος φίλαθλος προβεί σε πράξεις βίας μέσα στο γήπεδο, τα μέλη της ιδιωτικής ασφάλειας θα τους συλλαμβάνουν και θα τους παραδίδουν στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή, προκειμένου να προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξάλλου απαγορεύεται πλέον η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών ενώ απαγορεύεται κατά τη διάθεση εισιτηρίων ο καθορισμός ζωνών ή τμημάτων αποκλειστικά για τα μέλη των των Λεσχών και θεσπίζεται η κάρτα φιλάθλου, προκειμένου να προμηθεύονται εισιτήριο για αθλητικές συναντήσεις.

Το νέο νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση τον επόμενο μήνα πριν την ψήφιση του προβλέπει ακόμη αυξημένες ποινές σε περίπτωση υποτροπής του υπαίτιου αξιόπινης πράξης ή λόγω επικινδυνότητας αυτού, ενώ επιπλέον αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση αν οι πράξεις βίας τελέσθηκαν από μέλος Λέσχης.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία μητρώου καταγραφής στοιχείων προσώπων στα οποία θα επιβάλλονται πειθαρχικές ή ποινικές κυρώσεις για αντιαθλητική συμπεριφορά. Ακόμη επεκτείνεται η ηλεκτρονική εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων και σε εγκαταστάσεις που προορίζονται για τη μη διεξαγωγή διεθνών αγώνων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου