Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΟΠΑΠ: Συμφωνία με τους πράκτορες για τη σύμβαση

Σε συμφωνία για το περιεχόμενο της σύμβασης που θα καθορίζει στο εξής τις σχέσεις των δύο πλευρών, κατέληξαν η ΟΠΑΠ Α.Ε. και οι εκπρόσωποι των περίπου 5.000 πρακτόρων.

Το κείμενο της σύμβασης οριστικοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από εντατικές διαβουλεύσεις διαρκείας τριών μηνών, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ, Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ), Κίμωνα Κλωνάρη.

Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σε τρεις φάσεις. Στις πρώτες δύο κατατέθηκαν εκατέρωθεν προτάσεις προς συζήτηση, ενώ στην τρίτη και τελική φάση έγινε επεξεργασία τεσσάρων διαδοχικών εκδοχών του κειμένου της σύμβασης.

Για την ολοκλήρωση της προσπάθειας απομένει η τελική νομική ανάγνωση της σύμβασης και η αναδιατύπωση ορισμένων λεπτομερειών, προκειμένου να αντανακλούν με ακρίβεια τα τελικώς συμφωνηθέντα. Επίσης, θα πρέπει να εκτιμηθεί, σε ποιο βαθμό η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας απαιτεί συγκεκριμένες μεταβολές στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο των πρακτορείων.

Όσον αφορά την κοινή εικόνα των πρακτορείων, πρόθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να αρχίσει άμεσα ειδική συνεργασία με την ΠΟΕΠΠΠ από μηδενική βάση. Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι το καλοκαίρι θα διεξαχθούν ειδικές διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη εξεύρεση νέας μεθόδου υπολογισμού της αποζημίωσης των πρακτόρων.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου