Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΟΠΑΠ: Σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό

Σχέδια για την επέκτασή της εκτός των εθνικών συνόρων, σε αγορές όπως η Τουρκία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, εξετάζει η ΟΠΑΠ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ παρουσίασε επίσης τη νέα οργανωτική δομή της ΟΠΑΠ ΑΕ και της θυγατρικής της, ΟΠΑΠ Υπηρεσιών ΑΕ, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται εντός του έτους η αναδιοργάνωση του ομίλου, η οποία είχε εξαγγελθεί το Νοέμβριο του 2007 στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ, στόχος της νέας οργανωτικής δομής είναι η μεγαλύτερη ευελιξία της εταιρείας, η μείωση του κόστους σε μεσοπρόθεσμη βάση, καθώς και οι προϋποθέσεις για νέες κατευθύνσεις της εισηγμένης εταιρείας, όπως η καθετοποίηση των εργασιών, η γεωγραφική επέκταση και η ανάπτυξη νέων εργασιών με εκμετάλλευση του δικτύου πωλήσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, σύμφωνα με τη νέα οργάνωση, η μητρική ΟΠΑΠ ΑΕ, ως κάτοχος της άδειας λειτουργίας των παιχνιδιών, καθορίζει και παρακολουθεί την ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου, λειτουργεί τα παιχνίδια και καθορίζει τις πολιτικές για το δίκτυο. Η θυγατρική ΟΠΑΠ Υπηρεσιών ΑΕ εκτελεί τις πολιτικές για το δίκτυο που ορίζει η μητρική και εισηγείται βελτιώσεις, υποστηρίζει το δίκτυο, παρέχει υπηρεσίες αποδοχής και παράδοσης αιτημάτων πρακτόρων και πελατών και παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για τον όμιλο.

Όπως προβλέπει η νέα οργάνωση, τα γραφεία στην Θεσσαλονίκη θα εξειδικευτούν στη διαχείριση του δικτύου Βορείου Ελλάδος, ενώ τα γραφεία της Αθήνας θα καλύψουν τη Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η νέα οργανωτική δομή επελέγη μεταξύ των εναλλακτικών προτάσεων του ειδικού συμβούλου για τον στρατηγικό ανασχεδιασμό και της ένωσης εταιρειών ΑΤ Kearny Spa και Planning ΑΕ. Η ένωση ανέλαβε το έργο μετά από μειοδοτικό οργανισμό και η διαδικασία επιλογής διήρκησε από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ φάκελο συμμετοχής είχαν υποβάλει εννέα επιχειρήσεις συμβούλων διεθνούς εμβέλειας, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Ο επικεφαλής της ΟΠΑΠ διευκρίνισε πως η νέα οργανωτική δομή δεν θίγει εργασιακά δικαιώματα, έχει την έγκριση των εργαζομένων και θα δώσει έμφαση, μεταξύ άλλων, και σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, καθώς επίσης στην αναβάθμιση του μάρκετινγκ και των σχέσεων με τους επενδυτές.

Προβλέπεται ειδική λειτουργία διοικητικής λογιστικής (προϋπολογισμός, έλεγχος κόστους κλπ), ενώ προετοιμάζεται η ανάληψη από τον ΟΠΑΠ της αυτόνομης λειτουργίας του μηχανογραφικού κέντρου. Δίνεται επίσης έμφαση στη διαρκή και συστηματική παρακολούθηση των πωλήσεων δικτύου και στην αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας του κοινού.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ανέφερε ότι δεν θα εκδίδονται νέες άδειες πρακτορείων και ο αριθμός τους θα μειωθεί σε βάθος χρόνου, ώστε να αντιστοιχεί περίπου ένα πρακτορείο για κάθε 3.500 κατοίκους, χωρίς να υπάρξει καμία επίπτωση στην κερδοφορία του ΟΠΑΠ από τη συγκεκριμένη κίνηση. Μετά την σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τα πρακτορεία, προχωρεί ο εκσυχρονισμός και η αναβάθμιση τους.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου