Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Over / Under

Το over και το under ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες ένας άγνωστος όρος για τον Έλληνα παίκτη του στοιχήματος. Από τότε που η Ελληνική Εταιρία Στοιχημάτων τα ενέταξε στο κουπόνι της έγιναν ευρέως γνωστά και προτιμούνται όλο κι από περισσότερο κόσμο.

Το βασικό πλεονέκτημα των over και under είναι ίδιο με αυτό των asian χάντικαπ. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο σημεία και όχι σε τρία. Αυτό μειώνει το ρίσκο, αλλά παράλληλα και τις αποδόσεις. Είναι πάντως μια καλή λύση για αγώνες μεταξύ ομάδων που έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και οι αποδόσεις του άσσου (ή του διπλού) είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του είδους στοιχηματισμού, είναι ότι δεν επηρεάζεται από εκπλήξεις. Αν για παράδειγμα έχουμε επιλέξει το over 2,5 γκολ για τον αγώνα Σέλτικ - Φόλκερκ και η Φόλκερκ κάνει την έκπληξη, το πιθανότερο είναι να έχουμε κερδίσει το στοίχημα (η Σέλτικ σχεδόν πάντα σκοράρει εντός έδρας πάνω από ένα γκολ), την ώρα που άλλοι θα ωρύονται που έχασαν τον «άχαστο» άσσο σε πολύ χαμηλότερη απόδοση απ' αυτή που επιλέξαμε εμείς παίζοντας over.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Στο προηγούμενο παράδειγμα, έχοντας ποντάρει στο over η Σέλτικ να πετύχει δύο γκολ και μέχρι το τέλος να επαναπαύεται σ' αυτά χωρίς να επιδιώκει τρίτο, προσέχοντας περισσότερο την άμυνά της.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι το over και το under χρειάζονται και κάπως περισσότερη τύχη σε σχέση με τον στοιχηματισμό σε 1Χ2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου