Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αξίζει το ποντάρισμα σε παρολί κι αν ναι, τότε πότε;

Παρολί στη γλώσσα του στοιχήματος εννοούμε όταν στοιχηματίζουμε μαζί πολλά αποτελέσματα αγώνων στο ίδιο στοίχημα και όχι μονούς αποδεκτούς αγώνες. Για παράδειγμα μπορούμε να ποντάρουμε στη νίκη της Καβάλας κόντρα στον Πανιώνιο, σε over στον αγώνα Λάρισας Άρη και σε ακριβές σκορ 1-1 στον αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ και όλα αυτά στο ίδιο στοίχημα. Το στοίχημά μας αυτό θα είναι νικηφόρο μόνο στην περίπτωση που «πιάσουμε» όλα τα παιχνίδια του πιο πάνω παραδείγματος και τα κέρδη μας υπολογίζονται ως: (απόδοση αγώνα 1) x (απόδοση αγώνα 2) x (απόδοση αγώνα 3) x (ποσό στοιχήματος).

Στα στοιχήματα παρολί, όσο πιο πολλούς αγώνες πιάνετε, τόσο μεγαλώνουν και τα κέρδη που παίρνετε και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν κάνει αυτού του είδους τα στοιχήματα τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως στους παίκτες. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι τα παρολί στοιχήματα δεν είναι τόσο κερδοφόρα όπως τα μονά αποδεκτά και μάλιστα έχουμε κάνει την προτροπή να τ’ αποφεύγετε. Αυτό ισχύει από τη στιγμή που με συνδυασμό πολλών γεγονότων οι πιθανότητες νίκης μειώνονται δραματικά. Ωστόσο η συμβουλή μας αφορά τους παίκτες που επιδιώκουν να έχουν ένα όσο γίνεται σταθερό κέρδος σε βάθος χρόνου και όχι σε αυτούς που παίζουν στοίχημα για «πλάκα» με μικροποσά, χωρίς να ρισκάρουν πολλά. Το σωστό λοιπόν μαθηματικά είναι να παίζετε μονούς τους αγώνες, αλλά τι νόημα έχει αν θέλετε να ποντάρετε 1 ευρώ; Τι, να το παίξετε σε έναν αγώνα και να κερδίσετε 1-2 ευρώ καθαρά; Μεγάλο πράγμα… Καλύτερα λοιπόν να ποντάρετε το ευρώ σας σε 10 αγώνες και αν «σας κάτσει» να πάρετε μερικές χιλιάδες ευρώ κέρδος…

Αν σκοπεύετε να ποντάρετε αρκετά μεγάλα για την τσέπη σας χρηματικά ποσά, τότε τα παρολί στοιχήματα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, ιδιαίτερα αν δεν είστε και ο πιο ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο. Τα πονταρίσματα σε παρολί μπορούν πραγματικά να σας σπάσουν τα νεύρα. Προσωπικά, την τελευταία φορά που είχα παίξει παρολί ήταν σε ένα δελτίο του ΟΠΑΠ πολλά χρόνια πριν. Τότε βέβαια το είχα κάνει για άλλους λόγους (δεν υπήρχε τόσο διαδεδομένο το online στοίχημα και ο ΟΠΑΠ επέτρεπε minimum τετράδα σε παρολί ή άλλο σύστημα για να κάνει δεκτό το δελτίο). Είχα λοιπόν επιλέξει 3 αγώνες που ήθελα, αλλά έπρεπε να βάλω άλλον ένα για να γίνει δεκτό το δελτίο. Μην έχοντας άλλη έμπνευση για αγώνα και επιλογή ουσιαστικά, επέλεξα έναν αγώνα του ιταλικού κυπέλλου ανάμεσα στην Inter και μια ομάδα τρίτης κατηγορίας την οποία δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή, με απόδοση 1,05 απλά σαν σίγουρη επιλογή για να κλείσω την τετράδα… Νομίζω έχετε ήδη φανταστεί τη συνέβη εκείνη την ημέρα. Έπιασα τους τρεις αγώνες και έχασα τον αγώνα της Inter η οποία ηττήθηκε στην έδρα της με σκορ 0-1. Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα παρολί…

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι τα μονά παιχνίδια είναι σίγουρα. Τα πάντα είναι θέμα «μελέτης» και τύχης. Έχω δει πολλούς παίκτες του στοιχήματος να στοιχηματίζουν 100 ή και 500 ευρώ σε μονά αποδεκτά αποτελέσματα επειδή απλά πρόκειται για την ομάδα τους ή επειδή έχουν έμπνευση παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην ξέρουν τίποτα για τις ομάδες που αγωνίζονται. Αυτοί οι παίκτες πραγματικά είναι σαν να ανοίγουν την τσέπη του ΟΠΑΠ και των στοιχηματικών εταιρειών και να τους βάζουν λεφτά.

Πάντα σε οποιοδήποτε είδος στοιχήματος πρέπει να υπολογίζετε το ρίσκο. Ναι, τα παρολί είναι μαθηματικά μεγαλύτερης επικινδυνότητας στατιστικά αλλά αν θέλετε να παίξετε μικρά ποσά δοκιμάστε τα. Απλά πάντα να ποντάρετε σε ομάδες που γνωρίζετε και σε αγώνες που κατανοείτε. Ναι στα παρολί λοιπόν και όχι στη χαζομάρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου