Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σαραβάκος vs Βαν Μπάστεν


Ανήμερα του Ευαγγελισμού, στις 25/3/1987 η Ελλάδα παίζει στο Ρότερνταμ κόντρα στην Ολλανδία για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού.

Με γκολάρα του Σαραβάκου στο 6ο λεπτό η εθνική "πάγωσε" το "Ντε Κούιπ". Η ομαδάρα του Ρίνους Μίχελς αιφνιδιάστηκε. Στο 56΄ ο Βαν Μπάστεν ισοφάρισε, αλλά η "γαλανόλευκη" άντεξε και πήρε το 1-1. Η μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Εuro88 κράτησε ως το τέλος και έσβησε από την ήττα με 3-0 στην Ουγγαρία. Εκείνο το αποτέλεσμα στην Ολλανδία είχε κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη που είχε γνωρίσει για τα καλά τον τεράστιο Σαραβάκο.

Αυτό το 1-1 είναι και το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα σε οκτώ αγώνες κόντρα στους Ολλανδούς και το γκολ του "Μητσάρα" το μοναδικό που έχουμε πετύχει εναντίον τους!


Οι "οράνιε" προκρίθηκαν στα τελικά και πήραν και το τρόπαιο! Ομάδα με αστέρια ένας προς ένας.


Δείτε τη σύνθεση και θα καταλάβετε:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βαν Μπροϊκελεν, Κούμαν (72' Μπόσμαν), Βάουτερς, Σπέλμπος, Σίλοϊ, Ράικαρντ, Μιούρεν,  Ντερ Χάιπ (83' Ντερ Χαϊπ), Γκούλιτ, Βαν Μπάστεν, Βαν Σιπ.

Η Ελλάδα με τον Μίλτο Παπαποστόλου είχε τους: Θεολόγη Παπαδόπουλο, Αποστολάκη (71' Π. Ξανθόπουλο), Βαμβακούλα, Μανωλά, Μίχο, Μπονόβα (82' Σκαρτάδο), Σαραβάκο, Αντωνίου, Αναστόπουλο, Μητρόπουλο, Κωφίδη.




ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 1-1






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου