Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Έρευνα της FIFA για το 10-0


Η νίκη του Μπαχρέιν επί της Ινδονησίας με 10-0 το βράδυ της Τετάρτης (29/02), σε αγώνα προκριματικής φάσης παγκόσμιου κυπέλλου, δεν φάνηκε και πολύ φυσιολογική στη FIFA η οποία άρχισε έρευνες για να διαπιστώσει αν πρόκειται για σκορ που οφείλεται απλά στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ή αν συνέβη κάτι ύποπτο.


Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου από την Πέμπτη (01/03) έχει ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει προκειμένου να διαπιστώσει την καθαρότητα του συγκεκριμένου αγώνα.

«Από τη στιγμή που υπάρχουν υποψίες πρέπει να γίνει διερεύνηση», είπε ο αντιπρόεδρος της FIFA πρίγκιπας Αλί για να συμπληρώσει «μπορεί να είναι σύμπτωση, μπορεί όμως να υπάρχει κάτι πίσω από αυτό το σκορ».

«Το στήσιμο αγώνων είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Πρέπει να δούμε τι στοιχεία θα βγάλει η έρευνα και μετά να μιλήσουμε. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και δεν αφορά μόνο μια Ήπειρο ή μια διοργάνωση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της FIFA.

Η Ινδονησία έχει χάσει όλα τα ματς στον προκριματικό γύρο με μόλις τρία γκολ ενεργητικό. Πριν από το ματς με το Μπαχρέιν είχε δεχθεί δεκαέξι γκολ. Το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το πέμπτο λεπτό του αγώνα κόντρα στον Μπαχρέιν λόγω αποβολής του αγώνα δεν μοιάζει αρκετό για να πείσει τη FIFA να μην προχωρήσει τις έρευνες…



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου