Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ρεάλ Μαδρίτης: Η τέλεια πρόκληση για τον Ζοζέ Μουρίνιο

Ο «εκλεκτός» έγινε ο πρώτος προπονητής που καταφέρνει να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε Ισπανία (Ρεάλ), Αγγλία (Τσέλσι) και Ιταλία (Ιντερ). Ανέλαβε τη «Βασίλισσα της Ευρώπης» το 2010 και μετά από την πρώτη του αποτυχημένη χρονιά, κατάφερε εφέτος να οδηγήσει τους «μερένγκες» στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν, καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ.

Πρόσφατα ακούστηκαν πολλά και διάφορα για το μέλλον του στον πάγκο των πρωταθλητών Ισπανίας. Ότι θα γυρίσει στην Τσέλσι, ακόμη κι ότι ήταν ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον όταν ο Σκοτσέζος αποφασίσει να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρ' όλα αυτά, ο 49χρονος Πορτογάλος αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε κι επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Ρεάλ γι' άλλα δύο χρόνια, δηλαδή, μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Η εξέλιξη αυτή, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, τον έκανε να βλέπει ένα λαμπρό μέλλον με το σύλλογο.

«Έχω τονίσει ξανά ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά νεαρά παιδιά και τα καλύτερα χρόνια δεν έχουν έρθει ακόμη» επισήμανε ο Ζοζέ Μουρίνιο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης. «Είναι διαφορετικά τα πράγματα για μένα στο εξής, διότι σκέφτομαι τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια με τη Ρεάλ, οι απαιτήσεις αυξάνονται και με αναγκάζουν να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε όλα όσα θα ακολουθήσουν».

Συνέχισε λέγοντας: «Σαν προπονητής προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι. Πρέπει να το κάνω, πάνω απ' όλα σαν επαγγελματίας. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία τέλεια πρόκληση για μένα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, διότι πρέπει να καταβάλλω μεγαλύτερη προσπάθεια όταν τα πράγματα γίνουν πιο δύσκολα. Χρειάζομαι αυτές τις μεγάλες προκλήσεις στο να ωριμάσω περισσότερο. Χρειάζομαι πράγματα που θα με αναγκάσουν να γίνω καλύτερος».

«Νιώθω πολύ χαρούμενος», πρόσθεσε και κατέληξε: «Δεν θα είχα υπογράψει αυτή την επέκταση κάτω από άλλες συνθήκες. Θέλω να βλέπω ευτυχισμένους τους οπαδούς μας, όχι μόνο εμένα, τον πρόεδρο, τον γενικό διευθυντή και τη διοίκηση γενικότερα. Είχαν πίστη σε μένα και πιστεύουν ότι είμαι ο ιδανικός προπονητής για το σχέδιο που έχουμε μέχρι το 2016».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου