Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δεν ήθελαν να κερδίσουν!

Ένας απαράδεκτος Παναθηναϊκός κατάφερε να μην κερδίσει τον χειρότερο Άρη που θα μπορούσε ποτέ να συναντήσει και έμεινε στο 1-1. Απαράδεκτη η συμπεριφορά τον ποδοσφαιριστών του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ειδικά μετά το γκολ του Χριστοδουλόπουλου.
Ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, έπαιξε απαράδεκτο ποδόσφαιρο κόντρα στον Άρη, κατάφερε να σκοράρει με πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Ιμπραϊμ Σισοκό, όμως ισοφαρίστηκε λίγο πριν τη λήξη του ματς από τον Γιαννιώτα, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Σε καθεστώς άρνησης βρίσκεται το Τριφύλλι. Η κερκίδα αρνείται να δεχτεί αυτή την εικόνα και ξεσπάει σε αποδοκιμασίες. Η διοίκηση αρνείται να πληρώσει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με τη σειρά τους αρνούνται να παίξουν μπάλα. Είναι ξεκάθαρο πως από την κορυφή μέχρι τα νύχια αυτός ο Παναθηναϊκός είναι άρρωστος.

Όταν παίζεις κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Άρης που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ, τότε κερδίζεις πριν βγεις στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και έδωσε δικαιώματα ελπίδας στους φιλοξενούμενους, έπαιξε φοβισμένα, αγχωμένα, άνευρα, ντροπιαστικά.

Ευκαιρίες έκαναν οι «πράσινοι» με τα σταγονόμετρο, ταλαιπωρούσαν την μπάλα, την ώρα που ο Άρης απλώς είχε κλειστεί στα καρέ του και ροκάνιζε με κάθε τρόπο τον χρόνο.

Ο Σισοκό κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Παπαζαχαρία στο 75', ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα και όλα έδειχναν πως θα έχουν αίσιο τέλος. Οι ποδοσφαιριστές, όμως του Παναθηναϊκού (και όχι του Άρη) είχαν διαφορετική άποψη. Γιατί όταν είσαι μπροστά στο σκορ, παίζεις με παίκτη παραπάνω, κόντρα σε αδύναμο αντίπαλο, μένουν λίγα λεπτά για το τέλος και δεν μπορείς να κρατήσεις την κατοχή, χάνεις το κέντρο σου και τρως τέτοιο γκολ, τότε μόνος σου χαρίζεις βαθμούς στον αντίπαλο.



Στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας. Ο Άρης δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, με όλους τους παίκτες πίσω από τη σέντρα και με διπλή ζώνη άμυνας, κάνοντας συνεχώς καθυστερήσεις για να κόψουν τον ρυθμό του ματς.

Στο 21' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, το οποίο πέρασε από το τοίχος, όμως ο Βελλίδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Ο Άρης σιγά-σιγά έπαιρνε θάρρος αλλά ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό επιθετικά.




Καλύτερος στο β' μέρος, αλλά…

Ο Φερέιρα «έριξε» στον αγωνιστικό χώρο τον Σισοκό από το 45' στη θέση του Μαρίνου. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με άλλο αέρα και με αυτοπεποίθηση στο β' ημίχρονο και πίεζε συνεχώς για το γκολ, με ανορθόδοξους όμως τρόπους.

Ο… αρχηγός Σπυρόπουλος σούταρε δυνατά στο 46' με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 48' ο Κουίνσι πλάσαρε στην αγκαλιά του Βελλίδη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη ήρθε στο 54' με τον Αγκάνθο που ντρίπλαρε όλη την άμυνα του Τριφυλλιού, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Καρνέζη.

Στο 59' ο διαιτητής Καλογερόπουλος στέρησε από τους «πράσινους» πεντακάθαρο πέναλτι σε φράγμα του Πουλίδο στον Χριστοδουλόπουλο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Λάζαρος μπούκαρε στην περιοχή του Άρη από τα δεξιά, το σουτ του όμως ήταν πολύ κακό, την ώρα που είχε καλύτερες επιλογές.

Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν με τον Σισοκό που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Βελλίδης ήταν εκτός εστίας και σούταρε βιαστικά άουτ.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 76'. Ο Τοτσέ έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Σισοκό, ο Παπαζαχαρίας τον τράβηξε από τον ώμο με τον Καλογερόπουλο να δείχνει τη «άσπρη βούλα» και την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Άρη.

Το γκολ του Χριστοδουλόπουλου έκανε τους περισσότερους να πιστέψουν πως η νίκη «κλείδωσε», ωστόσο ο Φερέιρα έδειχνε ανήσυχος και κάτι παραπάνω ήξερε… Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έπαιξαν για ένα τέταρτο νωθρά, έκαναν του κεφαλιού τους, οι αποστάσεις των γραμμών ήταν τεράστιες, έκαναν λάθη και έδωσαν δικαιώματα στους Θεσσαλονικείς που το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Στο 89' ο Παπαστεργιανός γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γιαννιώτας με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 1-1. Λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο Φορναρόλι θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη με γυριστό σουτ, όμως ο Βελλίδης απέκρουσε με υπερένταση.




Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος (46' Σισοκό), Βιτόλο, Ζέκα (69' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Τοτσέ (81' Φορναρόλι).

Άρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος (75' Γιαννίτσης), Καζναφέρης (64' Καπετάνος), Αγκάνθο, Παπαστεργιανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου