Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος βγαίνουν χαμένοι;

Είναι γνωστό σε όλους ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών του στοιχήματος τελικά χάνουν χρήματα, κάτι που όμως που δεν φαίνεται να σταματά τους παίκτες από το να ποντάρουν. Όταν κάποιος τέτοιος παίκτης τελικά ξεφραγκιαστεί, τότε πάντα υπάρχει κάποιος άλλος ο οποίος θα τον αντικαταστήσει.

Ο νούμερο 1 λόγος για τον οποίο οι παίκτες του στοιχήματος χάνουν δεν είναι οι άσχημές τους επιλογές, αλλά η κακή διαχείριση των χρημάτων τους. Πρόκειται συνήθως για παίκτες οι οποίοι είναι καλοί στην πρόβλεψη των αγώνων, αλλά κακοί διαχειριστές χρημάτων, σε ένα παιχνίδι που η διαχείριση των χρημάτων είναι σχεδόν το παν.

Το να στοιχηματίζει κάποιος 50 ευρώ σε ένα παιχνίδι και 500 σε ένα άλλο, αποτελεί για κάποιον έναν σίγουρο τρόπο για να χάσει τα χρήματά του, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος αποφασίσει να ποντάρει το 50% του κεφαλαίου του σε ένα παιχνίδι. Ένας παίκτης του στοιχήματος μπορεί να κερδίσει ορισμένα παιχνίδια στα οποία έχει ποντάρει περισσότερα χρήματα απ’ ότι θα έπρεπε, αλλά αναπόφευκτα η ήττα ή οι ήττες θα έρθουν, με αποτέλεσμα οι παίκτες να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο διπλασιασμός των πονταρισμάτων μετά από μια νίκη ή μια ήττα αποτελεί μια κόμη συνταγή για την καταστροφή και παράλληλα είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι παίκτες του καζίνο και του στοιχήματος, ακόμα και κάποιοι που έχουν μια εμπειρία περισσότερων ετών.

Ακόμη και αν έχετε διαβάσει βιβλία σχετικά με το αθλητικό στοίχημα, θα δείτε ότι σχεδόν όλα από αυτά έχουν τουλάχιστον ένα ή περισσότερα κεφάλαια που να αφορούν τη διαχείριση των χρημάτων, και αυτό να είστε βέβαιοι πως δεν συμβαίνει γιατί οι συγγραφείς απολαμβάνουν να γράφουν γι’ αυτή, αλλά γιατί η διαχείριση των χρημάτων είναι πολύ σημαντική.



Ας δούμε παρακάτω κάποια από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι παίκτες του στοίχημα:


Ποντάρισμα σε λάθος γεγονότα

Δεν είναι κρυφό ή μυστικό ότι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι τα δύο αθλήματα που δέχονται τη μεγάλη πλειοψηφία των πονταρισμάτων και του συνολικού αθλητικού τζίρου, όπως δεν είναι παράλληλα κρυφό πως όπως αναφέρουν οι παίκτες, πρόκειται για δύο πολύ δύσκολα σπορ για να έχει κάποιος μακροπρόθεσμα κέρδη. Αρκετοί, προτιμούν αθλήματα όπως το μπέιζμπολ και το χόκεϊ και εδώ είναι η ευκαιρία να γίνει κατανοητό πως δεν χρειάζεται να μας αρέσει ένα άθλημα προκειμένου να ποντάρουμε και να έχουμε κέρδη σε αυτό.


Έλλειψη γνώσης

Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος γνωρίζουν τόσα για τα ματς στα οποία ποντάρουν ώστε να γίνονται επικίνδυνοι, καθώς υπάρχει τεράστια απόφαση ανάμεσα στη γνώση που έχει κάποιος για το ποδόσφαιρο και στη γνώση που έχει σχετικά με το στοίχημα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το να ξέρει κάποιος απ’ έξω και ανακατωτά την αρχική ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα, δεν του δίνει κανένα απολύτως πλεονέκτημα στο στοίχημα. Αν δεν έχετε χρόνο να μελετήσετε τα παιχνίδια που παίζετε, βρείτε κάποιον που έχει χρόνο, ανεξάρτητα αν αυτός γράφει σε ένα αθλητικό forum, σε μια ιστοσελίδα ενημέρωσης όπως το CLICKnBET.gr.


Υπερβολικά πονταρίσματα σε τηλεοπτικούς αγώνες

Πολλοί παίκτες αισθάνονται πως όταν κάποιο παιχνίδι μεταδίδεται τηλεοπτικά, είναι υποχρέωσή τους να πραγματοποιήσουν κάποιο στοίχημα σε αυτό. Αν και αυτή ήταν μια ενέργεια που δεν δημιουργούσε ιδιαίτερα προβλήματα στο παρελθόν, σήμερα μεταδίδονται τόσα πολλά παιχνίδια, που ο καθένας μπορεί εύκολα να ποντάρει σε 6 ή 7 ματς καθημερινά και σε ακόμη περισσότερα το Σαββατοκύριακο. Τυπικά οι αποδόσεις σε αυτά τα παιχνίδια είναι καλύτερες, καθώς οι bookmakers αντιλαμβάνονται ότι τα ματς αυτά θα είναι πολύ δημοφιλή. Εάν θέλετε να ποντάρετε στα παιχνίδια που μεταδίδονται τηλεοπτικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μικρότερα ποσά, ακόμη και 25% των χρημάτων των άλλων στοιχημάτων. Είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν να ποντάρουν χρήματα στους τηλεοπτικούς αγώνες και όχι σε άλλους παρότι πραγματικά βλέπουν πως δεν έχουν τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας.

Καταλήγοντας πρέπει να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει μια μοναδική «συνταγή» προκειμένου κάποιος να γίνει επιτυχημένος παίκτης του στοιχήματος, ωστόσο εκείνοι που διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά τους, που αφιερώνουν χρόνο στη μελέτη και που λειτουργούν με πειθαρχία, βρίσκονται ένα βήμα πιο μακριά από την πλειοψηφία των παικτών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου