Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η «τεσσάρα» της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού!


Σαν σήμερα, το 2008, η ΑΕΚ πανηγύρισε την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας της επί του Ολυμπιακού ως γηπεδούχος, με σκορ 4-0!

Η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και μόλις στο 12ο λεπτό προηγούνταν ήδη με 2-0 (10' Ισμαέλ Μπλάνκο, 12' Εντίνιο)! Στη συνέχεια, μάλιστα, δεν... έριξε ταχύτητα, έχασε κι άλλες ευκαιρίες, κι εν τέλει τριπλασίασε τα τέρματά της στο 32' με τον Νίκο Λυμπερόπουλο!

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (48') δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία στους (υποτονικούς στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης) «ερυθρόλευκους» να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, αλλά την έχασαν. Ο Γκαλέτι μέσα στην περιοχή βρέθηκε στο έδαφος από τζαρτζάρισμα του Παπασταθόπουλου, ο ρέφερι Ζωγράφος έδωσε πέναλτι, ο Τζόρτζεβιτς το εκτέλεσε, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, και στη συνέχεια ο Τοροσίδης σε κενή εστία την έστειλε άουτ!

Στο 60' ο (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού) Παντελής Καφές έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» με ψύχραιμο πλασέ.

Υπενθυμίζεται, ότι μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνου του παιχνιδιού ήταν ο σταρ της ΑΕΚ, Ριβάλντο, που κόντρα στην παλιά του ομάδα τα έδωσε όλα, «σερβίροντας» δύο γκολ (το πρώτο και το τέταρτο) και γενικώς... αναστατώνοντας την άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή πανηγύρισε τη νίκη της «Ένωσης» υψώνοντας... τα τέσσερα δάχτυλα του ενός χεριού του - ήταν μία ενέργεια που συζητήθηκε!



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο (82' Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο (72' Κονέ), Λυμπερόπουλος (89' Παυλής).

Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Αντζας, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λεντέσμα (67' Σίσιτς), Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι (77' Κωνσταντίνου), Τζόρτζεβιτς.

Θυμηθείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου