Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ποιος είναι ο Κινέζος κροίσος που έκανε «μεταγραφή» στο ισπανικό ποδόσφαιρο

Το 20% της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Atletico Madrid, βρίσκεται πλέον στην κατοχή του Wang Jianlin, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου της Κίνας, ο οποίος έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά μεριδίου και σε άλλους ποδοσφαιρικούς ομίλους ανά την Ευρώπη.

Η εταιρεία Dalian Wanda Group θα καταβάλει το ποσό των 45 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 20% της ισπανικής ομάδας, όντας η πρώτη κινέζικη εταιρεία που επενδύει σε έναν από τους γνωστότερους συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


Ο δισεκατομμυριούχος Κινέζος είναι ο πρόεδρος της Dalian Wanda Group, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες ακινήτων στην Κίνα, ενώ μετά τη απόκτηση της AMC Entertainment Holdings αντί 2,6 δισεκατομμύρια το 2013, «ελέγχει» και τον κινηματογράφο,

Το 2014, η Hurun Report, τον κατέταξε ως τον 26ο πλουσιότερο άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που ανέρχεται στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Το προηγούμενο έτος, το Forbes τον είχε κατατάξει ως τον 128ο πλουσιότερο άνθρωπος στον κόσμο, με 8,6 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα ο κ. Jianlin, θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy προκειμένου να συζητήσουν για «ένα megadeal αξίας τριών δισ. ευρώ», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Dalian Wanda Group.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου