Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τσάμπιονς Λιγκ: Ζευγάρια... φωτιά στους ημιτελικούς

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν και Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν μετά την κλήρωση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ζευγάρι που αναμφισβήτητα «κλέβει την παράσταση» στην τετράδα είναι αυτό ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και στη Μπάγερν. Ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία των Καταλανών, Πεπ Γκουαρντιόλα, θα έρθει αντιμέτωπος με την ομάδα που πανηγύρισε όσο κανείς από τους προκατόχους του κι αυτή την φορά θα επιδιώξει να την «πληγώσει» οδηγώντας τη Μπάγερν στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός (5/05) θα είναι αυτός ανάμεσα στη Γιουβέντους και στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τορίνο. Την Τετάρτη (6/05) η «Μπάρτσα» θα υποδεχθεί τους Βαυαρούς στο «Καμπ Νου», ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα. Συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, η επικείμενη πρωταθλήτρια Γερμανίας θα φιλοξενήσει τη Μπαρτσελόνα και στις 13 του επόμενου μήνα, η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει τους «μπιανκονέρι» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Για την Μπαρτσελόνα αυτή είναι η 15η παρουσία στους ημιτελικούς. Μετράει 6 προκρίσεις και 8 αποκλεισμούς. ΤΗν τελευταία φορά που βρέθηκε στην τετράδα ήταν το 2013, όταν αποκλείστηκε από την Μπάγερν με συνολικό σκορ 7-0. Απέναντι στους Βαυαρούς μετράει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες (9-15 τα γκολ).

Οι πρωταθλητές Γερμανίας, που έχουν περάσει δέκα φορές επιτυχώς και άλλες έξι έχουν αποκλειστεί στα ημιτελικά, είχαν φτάσει και πέρσι στην τετράδα προτού αποκλειστούν με συνολικό σκορ 5-0 από τη Ρεάλ.

Για 11η φορά στην ιστορία της φτάνει στους ημιτελικούς η «Γιουβε». Μετράει 7 προκρίσεις σε τελικούς, ενώ είναι η πρώτη φορά μετά το 2003 που επιστρέφει σε τέτοιο επίπεδο (τότε είχε αποκλείσει τη Ρεάλ με συνολικό σκορ 4-3). Κόντρα στη «βασίλισσα» μετράει 7 νίκες, μια ισοπαλία και 8 ήττες (8-16 τα γκολ).

Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης πριν την 26η παρουσία της σε ημιτελικούς, έχει 13 προκρίσεις σε τελικούς και 12 αποκλεισμούς. Σε 4 νοκ άουτ ματς με τη Γιουβέντους μετράει 3 αποκλεισμούς. Η μοναδική της επιτυχία σημειώθηκε στον τελικό του 1998 (1-0).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου