Παρασκευή 29 Ιουλίου 2005

Ακριβαίνουν στα 0,15 ευρώ η στήλη του ΠΡΟ-ΠΟ και στα 0,20 ευρώ η στήλη του ΛΟΤΤΟ

Aκριβότερη κατά 50% θα είναι σύντομα η στήλη του ΠΡΟ-ΠΟ έπειτα από επτά χρόνια που ήταν αμετάβλητη, φτάνοντας τα 15 λεπτά.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ σκοπεύει να ακριβύνει στα 20 λεπτά και τη στήλη του ΛΟΤΤΟ, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα του Οργανισμού που παρουσίασαν μικρή αύξηση κατά 13% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», σύντομα ο OΠΑΠ θα ανακοινώσει αύξηση της στήλης του ΠPO-ΠO από 0,10 ευρώ σε 0,15 ευρώ και της στήλης του Λόττο από 0,15 ευρώ σε 0,20 ευρώ.

Τα έσοδα του OΠΑΠ από το ΠPO-ΠO το 2004 ήταν περίπου 80 εκατ. ευρώ και από το Λόττο 62 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2005 το Προ-Πο είχε αύξηση 3,5% και το Λόττο πτώση 13,8%. Εκτιμάται ότι οι μεγάλες αυξήσεις που έχουν δρομολογηθεί στις στήλες των δύο παιχνιδιών θα δώσουν σημαντική ώθηση στα έσοδά τους όσο και αν η ακριβότερη συμμετοχή έχει αντίκτυπο στον αριθμό των συνολικών στηλών που θα παίζονται.

Επίσης στο ΠPO-ΠO θα «κυνηγάμε» πλέον το 14άρι (καταργείται δηλαδή το Σούπερ 13 και στο 14ο παιχνίδι θα μπορούμε να σημειώνουμε πάνω από μία επιλογή).

Επίσης, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του OΠΑΠ Β.Νειάδας ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Oικονομίας και Oικονομικών κ. Γ.Αλογοσκούφη και τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Oρφανό, την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρόταση για την εισαγωγή των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου στο Στοίχημα.

Oι αναλυτές εκτιμούν ότι από την εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα τα έσοδα του οργανισμού από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κυμανθούν το 2005 μεταξύ 1,3 δισ. ευρώ (το αρνητικό σενάριο) και 1,9 δισ. ευρώ (το θετικό σενάριο), έναντι 1,6 δισ. ευρώ το 2004.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου