Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τέλος ΕΠΟχής για τον πρόεδρο Γκαγκάτση

Επαληθεύοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την ηγεσία της ΕΠΟ δύο μήνες μετά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου, ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης υπέβαλε χθες την παραίτησή του στο ΔΣ της ομοσπονδίας, το οποίο αποφάσισε οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο να γίνουν στις 24 Ιανουαρίου. Κάποιοι από τους συνεργάτες του Μr Ρresident έλαμψαν διά της απουσίας τους από την αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση. Ορισμένοι άλλοι μετά βίας συγκράτησαν τα κλάματα. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εκ των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ κ. Σάββας Θεοδωρίδης τον κατευόδωσε εγγράφως, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτοί που επίμονα κυνήγησαν τον κορυφαίο πρόεδρο της ΕΠΟ τον έκαναν ήρωα».

Στην (αποχαιρετιστήρια) επιστολή παραίτησής του ο κ. Γκαγκάτσης εμφανίστηκε τιμητής των πάντων: «Παραλάβαμε μια ομοσπονδία “περιορισμένης ευθύνης”, κρατικοδίαιτη στο έπακρο,έρμαιο στις διαθέσεις κάθε υπουργού και κάθε νόμου, χωρίς καμία σχέση με την αγορά και τις επιχειρήσεις,και αλλάξαμε τον ρου της ιστορίας της (...) Σχεδιάσαμε μια ομοσπονδία σύγχρονη, λειτουργική, αποτελεσματική (...)» υπογράμμισε, αποκρύπτοντας ότι ο διάδοχός του θα κληρονομήσει συσσωρευμένο έλλειμμα 45 εκατ. ευρώ!

«Οργανώσαμε τις μεγάλες αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο» τόνισε, χωρίς να εξηγήσει γιατί στις μεγάλες αλλαγές δεν συμπεριλαμβάνονταν η διαιτησία, η αθλητική δικαιοσύνη και η πάταξη της βίας.

«Στο πρόσωπό μου συμπυκνώνεται η αντίδραση όλων εκείνων που δεν συγχώρεσαν ποτέ τον μετασχηματισμό της ΕΠΟ» ισχυρίστηκε, χωρίς να πει κουβέντα για τη μαζική αποδοκιμασία του ιδίου στο Καλλιμάρμαρο στην κορυφαία στιγμή της εθνικής ομάδας (πανηγυρική εκδήλωση για το Εuro 2004). «Στο πρόσωπο του προέδρου αποφάσισαν να εκδικηθούν την εναρμόνιση της ομοσπονδίας με τη διεθνή έννομη ποδοσφαιρική τάξη αποκόπτοντας με το έτσι θέλω την ΕΠΟ από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδρομή του κράτους στον αθλητισμό» ανέφερε, ξεχνώντας ότι με την απειλή της FΙFΑ ξεφτιλίστηκε το ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζοντας διάταξη που καθιστούσε την ΕΠΟ υπεράνω νόμων και κανονισμών.

«Οι προσωπικοί διωγμοί από “υπηρέτες πολλών αφεντάδων” δημιούργησαν την τέλεια εικόνα του αποπροσανατολισμού την οποία χρησιμοποίησαν πολλοί για να καλύψουν τα δικά τους λάθη» απεφάνθη, ξεχνώντας ότι ο ίδιος φιλοξενήθηκε κατ΄ επανάληψη στη σουίτα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σωκράτη Κόκκαλη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ότι ήταν persοna non grata στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και άλλων ομάδων.

Επί της ουσίας ο κ. Γκαγκάτσης υπό την πίεση των παρτίδων που άνοιξε με τη Δικαιοσύνη και μπροστά στον κίνδυνο να καταδικαστεί για απιστία και πλαστογραφία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο και τους πέντε συνεργάτες του που θα είναι επίσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 9 Ιανουαρίου, ζήτησε ανακωχή υποσχόμενος να οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι (εκτός ΔΣ ΕΠΟ) έχουν προ πολλού στα χέρια τους επιστολή παραίτησης με την υπογραφή του. Ορθώς ποιώντας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά κ. Νίκος Ανασόπουλος εισηγήθηκε χθες την προκήρυξη εκλογών και για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, πρόταση που δεν έγινε δεκτή.

Oι υποψήφιοι να διαδεχθούν τον κ. Γκαγκάτση θα υποδειχθούν από τις ενώσεις. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τη θέση του προέδρου θα διεκδικήσει με την «ευλογία» του κ. Γκαγκάτση ο γ΄ αντιπρόεδρος και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ, ο οποίος έχει διατελέσει κατά το παρελθόν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος. Επίσης υποψηφιότητα φέρεται ότι θα θέσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ κ. Βίκτωρας Μητρόπουλος , ο οποίος «έσυρε» την ηγεσία της ΕΠΟ στα δικαστήρια και δεν κρύβει την επιθυμία του να επιστρέψει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Το αν η αλλαγή προσώπου στην ηγεσία της ΕΠΟ θα φέρει και την άνοιξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα το ξέρουμε μετά τις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου. Ως τότε το τιμόνι της ομοσπονδίας περνάει στα χέρια του αναπληρωτή προέδρου κ. Βασίλη Χατζηαποστόλου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου