Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Επεισόδια, διακοπή και αποκλεισμός για Ανόρθωση

Χειρότερη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να περιμένει η Ανόρθωση στο 100ο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της, καθώς η αναμέτρηση με την Ντίλα Γκόρι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League διεκόπη λίγο πριν το τέλος κι ενώ η ομάδα από τη Γεωργία προηγείτο με 3-0, όταν αγανακτισμένοι οπαδοί της κυπριακής ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Αντώνης Παπαδόπουλος».


Αρχικά επιτέθηκαν στον τερματοφύλακα της ομάδας τους, Σέρτζαν Μπλάζιτς (που έκανε πολύ κακή εμφάνιση) και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας. Η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά στο 90ο λεπτό με την «Κυρία» να μένει εκτός Ευρώπης, αλλά παράλληλα να κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία από την UEFA καθώς καταγράφηκαν όλα όσα έγιναν από τον παρατηρητή. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν κι έξω από το γήπεδο, με πετροπόλεμο και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη, αφού το 1-0 του πρώτου αγώνα έδινε σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ωστόσο τα γκολ των Βατσάτζε (53’ και 82’) και Σαλουκβάτζε (78’) προκάλεσανα την ψυχρολουσία και την οργή σε μερίδα οπαδών. Από το 79’ η Ανόρθωση αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λαμπάν.

Οι άνθρωποι της Ανόρθωσης έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς το πρώτο γκολ των Γεωργιανών ήρθε από θέση οφσάιντ ενώ σε τουλάχιστον δύο φορές ο διαιτητής της αναμέτρησης Φαμπιάν Μίχαλι δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτες της Ντίλα Γκόρι.

Μόλις μία από τις τρεις κυπριακές ομάδες κατάφερε να περάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, παρόλο που όλες είχαν αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα.
Συγκεκριμένα μόνο ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς νίκησε και στο δεύτερο ματς την Όλεσουντ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 1-0 μέσα στη Νορβηγία με γκολ του Αντόρνο στο 36'.

Όσον αφορά την Ομόνοια, λύγισε στην έδρα της στα πέναλτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Ο αγώνας τόσο στα 90', όσο και στην παράταση έληξε χωρίς σκορ (0-0), για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα πέναλτι όπου επικράτησαν οι Σέρβοι με 6-5. Μοιραίοι για το ''τριφύλλι'' οι Ντάνιελσον και Παβίσεβιτς που είδαν τον Μπαϊκοβιτς να αποκρούει τα πέναλτί τους.


Έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά τελικά δεν... κάηκε η Ίντερ. 

Αν και στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει στην έδρα της Χάιντουκ με σκορ 3-0, στον επαναληπτικό τα... χρειάστηκαν, καθώς ηττήθηκαν 2-0 και λίγο έλειψε οι Κροάτες να οδηγήσουν το ματς στην παράταση. Ωστόσο οι «νερατζούρι» κατάφεραν και έκλεισαν «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ακάθεκτες συνεχίζουν Λίβερπουλ, Μαρσείγ και Αννόβερο.

Εκεί θα βρεθεί και η Λίβερπουλ, η οποία με τη νίκη της στο «Άνφιλντ» επί της Γκομέλ με σκορ 3-0 «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της. Πρώτο τέρμα για τον νεοαποκτηθέντα, Φάμπιο Μπορίνι.

Το «παρών» στην κλήρωση την Παρασκευή στη Νιόν (10/8) θα δώσουν Μαρσέιγ και Αννόβερο που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα πρόκρισης, επικρατώντας στα δεύτερα παιχνίδια τους των Εσκίσεχιρσπορ (3-0) και Σεντ Πάτρικς (2-0) αντίστοιχα.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
* με έντονα γράμματα οι ομάδες που πέρασαν

Ομόνοια (Κύπρος) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 0-0, 5-6 πεν. [0-0]
Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία) - Νταντί Γιουνάιτεντ (Σκωτία) 5-0 [2-2]
Έλφσμποργκ (Σουηδία) - Χόρσενς (Δανία) 2-3 [1-1]
Ακτόμπε (Καζαχστάν) - Γκενκ (Βέλγιο) 1-2 [1-2]
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία) - Μπιλμπάο (Ισπανία) 2-1 [1-3]
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Ριντ (Αυστρία) 3-1 [1-2]
Μεταλούργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Τρόμσο (Νορβηγία) 0-1 [1-1]
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) - Τβέντε (Ολλανδία) 0-2 [0-2]
Άλεσουντ (Νορβηγία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 0-1 [1-2]
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Σερβέτ (Ελβετία) 0-0 [1-1]
Ανόρθωση (Κύπρος) - Ντίλα Γκόρι (Γεωργία) 0-3 διεκ. [1-0]
Σπάρτακ Τρνάβα - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 0-3 [1-0]
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Κάλμαρ (Σουηδία) 3-0 [0-1]
Γάνδη (Βέλγιο) - Βιντεότον (Ουγγαρία) 0-3 [0-1]
Λεχ Πόζναν (Πολωνία) - ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 1-0 [0-3]
Ζέτα (Μαυροβούνιο) - Σαράγεβο (Βοσνία) 1-0 [1-2]
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Αντμίρα Βάκεν (Αυστρία) 2-2 [2-0]
Μούρα 05 (Σλοβενία) - Ά ρσεναλ Κιέβου (Ουκρανία) 0-2 [0-3]
Φιτέσε (Ολλανδία) - Ανζί (Ρωσία) 0-2 [0-2]
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) - Μπνέι Γεχούντα (Ισραήλ) 4-1 [2-0]
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Ρουχ Χορζόβ (Πολωνία) 5-0 [2-0]
Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Χέρενφεν (Ολλανδία) 1-0 [0-4]
Ανόβερο (Γερμανία) - Σεντ Πάτρικς (Ισλανδία) 2-0 [3-0]
Μπούρσασπορ (Τουρκία) - Κουόπιο (Φινλανδία) 6-0 [0-1]
Ίντερ (Ιταλία) - Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 0-2 [3-0]
Μαρσέιγ (Γαλλία) - Εσκίσεχιρσπορ (Τουρκία) 3-0 [1-1]
Μαρίτιμο (Πορτογαλία) - Αστέρας Τρίπολης (Ελλάδα) 0-0 [1-1]
Λίβερπουλ (Αγγλία)  - Γκόμελ (Λευκορωσία) 3-0 [1-0]
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) - Βοϊβοντίνα (Σερβία) 2-0 [2-1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου