Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Το αριστουργηματικό γκολ του Ρομπέρτο Μπάτζιο

O Ρομπέρτο Μπάτζιο είχε πετύχει πολλά όμορφα γκολ στην καριέρα του. Αυτό εναντίον της Τσεχοσλοβακίας στο Μουντιάλ της Ιταλίας ήταν ένα από τα ωραιότερα. Θυμηθείτε το.

Το 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ήταν μόλις 23 ετών και στα δύο πρώτα παιχνίδια είχε μείνει στον πάγκο. Έκανε το ντεμπούτο του στον τρίτο αγώνα με αντίπαλο την Τσεχοσλοβακία στο Ολίμπικο της Ρώμης και ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακό.


Στο 77' πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και προς την μεγάλη περιοχή των Τσεχοσλοβάκων και με μία επίδειξη των ικανοτήτων του έβαλε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ιταλός εκφωνητής Μπρούνο Πιτζούλ το χαρακτήρισε αριστούργημα.

Χάρις στο γκολ του Μπάτζιο η Ιταλία νίκησε 2-0 και παράλληλα εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο που της έδινε το δικαίωμα να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Ολίμπικο στον επόμενο γύρο με αντίπαλο την Ουρουγουάη.

Το σημαντικό με το γκολ του Μπάτζιο δεν ήταν ότι η Ιταλία εξασφάλισε τη νίκη εναντίον των Τσεχοσλοβάκων αλλά ο γεγονός ότι κατάφερε να εντυπωσιάσει το απαιτητικό κοινό της.
Μέχρι εκείνο το ματς η "σκουάντρα ατζούρα" του Ατζέλιο Βιτσίνι πάσχιζε να επιβληθεί των αντιπάλων της καθώς είχε κερδίσει με 1-0 τόσο την Αυστρία όσο και τις ΗΠΑ. Ο Βιτσίνι είχε προτιμήσει να ξεκινήσει βασικούς τους Μπάτζιο και Σκιλάτσι αντί των Καρνεβάλε και Βιάλι που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε.

Οι απαιτήσεις των Ιταλών από τον Μπάτζιο ήταν υψηλές και ο άσος της Γιουβέντους (σ.σ είχε υπογράψει λίγες ημέρες) τους αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Ο "Μικρός Βούδας" έκανε αισθητή την παρουσία του στο Μουντιάλ και καθιερώθηκε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου