Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Διχάζει το Mundial του... χειμώνα

Τριγμούς στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια προκαλεί η μεθόδευση, ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022 να διεξαχθεί το διάστημα 19 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου κι όχι καλοκαίρι.

Οι παράγοντες της αγγλικής και της ισπανικής λίγκας αντιτάχθηκαν στην πρόταση της ειδικής επιτροπής της FIFA, που ζήτησε κι επίσημα την αλλαγή στο συνέδριο. Οι ίδιοι δέχονται πως η διοργάνωση δεν μπορεί να γίνει τον Ιούνιο λόγω της ζέστης, αλλά προτιμούν το διάστημα Απριλίου - Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε αξίωσε αποζημίωση για τις ομάδες, λόγω της ανατροπής του αγωνιστικού προγράμματος, ενώ η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με ανακοίνωσή της ζήτησε να εξεταστεί εκ νέου η υποψηφιότητα του Κατάρ για την ανάληψη της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ο Ρουμενίγκε με ανακοίνωσή του έθεσε το θέμα της αποζημίωσης: «Η πρόταση της ειδικής επιτροπής σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022 όχι το καλοκαίρι, δεν αποτελεί έκπληξη. Ηταν αναμενόμενη. Η αλλαγή ημερομηνίας αποτελεί δύσκολη πρόκληση για την οικογένεια του ποδοσφαίρου.

Το καλεντάρι θα πρέπει να αλλάξει σε ολόκληρο τον κόσμο και θα χρειαστεί μεγάλη θέληση, για να υπάρξει συμβιβασμός. Ομως δεν είναι σωστό οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και οι λίγκες να επωμιστούν ολόκληρο το κόστος της αλλαγής. Περιμένουμε οι σύλλογοι να αποζημιωθούν για τις συνέπειες αυτής της απόφασης».

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, παρά την αντιπαλότητά του με τον Ελβετό πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, συντάχθηκε στην πρόταση της ειδικής επιτροπής. Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 20 Μαρτίου από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA στη Ζυρίχη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου