Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

FIFA: Αποζημίωση 5 εκ. ευρώ στην Ιρλανδική Ομοσπονδία

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αποζημίωσε με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ στην Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FAI) για να μην έχει... μπλεξίματα μαζί της και συρθεί στα δικαστήρια.

Η περίπτωση αφορά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιρλανδίας το 2009 στα μπαράζ πρόκρισης για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Τότε, οι Ιρλανδοί είχαν αποκλειστεί σκανδαλωδώς από τη Γαλλία σε διπλό αγώνα μπαράζ, με τους «τρικολόρ» να παίρνουν την πρόκριση για τη Νότια Αφρική με αντικανονικό τέρμα.

Οι «τρικολόρ» είχαν νικήσει στο Δουβλίνο 1-0 στον πρώτο αγώνα, οι Ιρλανδοί ισοφάρισαν το σκορ στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αλλά στην παράταση ο Ανελκά ισοφάρισε σε 1-1 από πάσα του Ανρί, που όμως είχε χρησιμοποιήσει εμφανώς το χέρι για να κοντρολάρει την μπάλα.

Η Ιρλανδία είχε ζητήσει επανάληψη του αγώνα, η FIFA αρνήθηκε επειδή αυτό δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό κι έτσι το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις, έγινε αντικείμενο συζήτησης σε σύνοδο κορυφής μεταξύ του Γάλλου πρωθυπουργού Νικολά Σαρκοζί και του Ιρλανδού ομολόγου του Μπράιαν Κόουεν, ενώ ο γαλλικός Τύπος θεώρησε ατιμωτικό τον τρόπο πρόκρισης της εθνικής Γαλλίας.

Μιλώντας σήμερα για το θέμα στο ιρλανδικό RTE ο διευθύνων σύμβουλος της FAI, Τζον Ντιλέινι, τόνισε: «Ήταν μια πληρωμή στην Ομοσπονδία για να μην κυνηγήσει το θέμα νομικά».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου