Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ασπρόμαυρος αετός πάνω από τη Τούμπα!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΑΙ Η ΝΕΑ ΜΑΣΚΟΤ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


Η μασκότ του ΠΑΟΚ θα είναι στο εξής ένας εντυπωσιακός ασπρόμαυρος αετός. Πρόκειται για έναν αετό που αγόρασε η διοίκηση του ΠΑΟΚ και ήδη ξεκίνησε την εκπαίδευση του ώστε να μάθει να πετάει πάνω από την Τούμπα πριν την έναρξη των αγώνων.

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος αετού με μαύρα φτερά στο σώμα, λευκά στο κεφάλι και στα άκρα των φτερών του. Το επόμενο πεντάμηνο θα εκπαιδεύεται συστηματικά από ειδικούς του είδους που λέγεται πως ήρθαν από τη Ρωσία για να να μάθουν στο άγριο πτηνό να πετάει με ασφάλεια πάνω από τον χώρο του σταδίου.

Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, η Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Στρατός χρησιμοποιούν τον δικέφαλο αετό ως το έμβλημα τους.

Ο δικέφαλος αετός ήταν το έμβλημα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η αριστερή κεφαλή (που είναι στραμμένη προς την δύση) συμβολίζει τη Ρώμη, ενώ η δεξιά (ανατολή) συμβολίζει την Κωνσταντινούπολη. Ο σταυρός και η σφαίρα στα νύχια συμβολίζουν την πνευματική και κοσμική εξουσία αντίστοιχα. Ο αετός στέκει επάνω σε δάφνινο στεφάνι.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου