Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμη για τη χρήση video replay η Μπουντεσλίγκα

Οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην πιλοτική φάση της χρήσης video replay στην Μπουντεσλίγκα, με την προϋπόθεση ότι θα δώσει την έγκριση της η IFAB.


Την Πέμπτη (11/2) το ΔΣ της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου συνεδρίασε στην Φρανκφούρτη και πέρασε ομόφωνα την απόφαση της χρήσης video replay, προκειμένου να εφαρμοστεί στα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα τα επόμενα δύο χρόνια.

Η γερμανική λίγκα θα υποβάλλει τώρα αίτηση μαζί με την FIFA, με σκοπό να συμμετάσχει στην πιλοτική φάση της χρήσης video replay, εφόσον όμως το εγκρίνει η IFAB (International Football Association Board - Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο) στο επόμενο ετήσιο συνέδριο της στις 5 Μαρτίου, στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Η χρήση του replay ουσιαστικά θα έρθει να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη διαιτητική ομάδα κάθε αγώνα, με στόχο την αποφυγή λανθασμένων αποφάσεων.

Πριν έρθει σε λειτουργία η πιλοτική φάση θα προηγηθούν εντατικές διεργασίες. Εκτός από τα διαδικαστικά, υπάρχουν στο τραπέζι κι άλλα ανοικτά ζητήματα, όπως ο συντονισμός και η συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών για την κατανομή του κόστους και η εκπαίδευση των υποψηφίων για τον χειρισμό του συστήματος.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου