Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Money Management

Μη παίζετε κάθε μέρα.

Για να μην σε επηρεάζει η γκανιότα, πρέπει να παίζεις επιλεκτικά και να παίζεις μονά παιχνίδια. Και επιλεκτικό παιχνίδι κάθε μέρα είναι δύσκολο να γίνει.

Επίσης, μην αλλάζετε απότομα τη μίζα που παίζετε. Παίζοντας με περίπου σταθερή μίζα, ρισκάρεις λιγότερο διότι εάν μετά από ένα ταμείο ανεβάσεις στο διπλάσιο πχ τη μίζα σου στην ίδια απόδοση, θα βρεθείς να είσαι μείον στο ταμείο.

Γενικώς το money management στο ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι μια πολύ σχετική έννοια. Δεν υπάρχει σαφής μαθηματική επεξήγηση, αλλά ισχύει ο γενικός κανόνας του ότι η μίζα πρέπει να έρχεται σε αναλογία με τη κάβα σου και το ρίσκο σου. Την αναλογία την καθορίζει ο καθένας μόνος από το στυλ παιχνιδιού που ακολουθεί, το σύστημα που παίζει, την συχνότητα παιχνιδιού του, καθώς και από το τι στόχους έχει μακροχρόνια.

Όλα τα παραπάνω όμως, εάν και είναι σωστά, δεν είναι και απόλυτα. Ο καθένας έχει το σύστημά του, τις ομάδες και τις αποδόσεις που γουστάρει να παίζει. Όλα είναι σχετικά λοιπόν. Όλα τα παραπάνω αποτελούν έναν οδηγό, από τον οποίο όμως ακόμη κι εγώ παρεκκλίνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου