Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Κορυφώνεται η κόντρα ΟΠΑΠ - Stanleybet

Στη σύλληψη του υπευθύνου του καταστήματος της βρετανικής εταιρείας στοιχημάτων Stanleybet στο Κολωνάκι, προχώρησε η Αστυνομία μετά από μήνυση της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί πήγαν στο πρακτορείο ως πελάτες κι έπαιξαν στοίχημα, πληρώνοντας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αφού πήραν τις αποδείξεις, τότε συνέλαβαν τον υπεύθυνο, ενώ κατάσχεσαν μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο εκτυπωτές, χρήματα, κουπόνια και αποδείξεις.

Η επέκταση της Stanleybet στην Ελλάδα με δύο καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της OΠΑΠ ΑΕ. Χαρακτήρισε παράνομη την κίνηση της βρετανικής εταιρείας, με βάση τη γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία δικαίωσε το Δημόσιο της Πορτογαλίας όσον αφορά στο μονοπώλιο για τα στοιχήματα στο Internet.

Η εταιρεία Stanleybet όμως διαφωνεί και στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«H Stanleybet International ανακοινώνει ότι χθες το βράδυ, στις 19:30, η Αστυνομία, μετά από μήνυση της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνέλαβε το διαμεσολαβούντα υπεύθυνο του καταστήματος και κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρήματα και κουπόνια. Παράλληλα με την επέμβαση της Αστυνομίας έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο κατάστημα. Από τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε η πλήρης συμμόρφωση του πράκτορα και της εταιρείας με τους ελληνικούς φορολογικούς νόμους. Ο διαμεσολαβών της Stanleybet International κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα και άφησε τον διαμεσολαβούντα ελεύθερο.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι αυτό συνιστά έμμεση αλλά σαφή αναγνώριση από την Εισαγγελία του νόμιμου δικαιώματος εγκατάστασης και διασυνοριακής παροχής υπηρεσιών αθλητικού στοιχηματισμού της Stanleybet International διότι, σε αντίθετη περίπτωση, όπως εξάλλου συνηθίζεται, εάν ο εισαγγελέας ήταν πεπεισμένος για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης, θα παρέπεμπε την υπόθεση απευθείας στο ακροατήριο χωρίς περαιτέρω έρευνα».

Πέρυσι, η Stanleybet άνοιξε καταστήματα και στην Ιταλία, όπου ισχύει παρόμοια νομοθεσία με τη χώρα μας. Οι ιταλικές Αρχές τα έκλεισαν, η εταιρεία όμως προσέφυγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και τελικά δικαιώθηκε.



ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου