Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

«Δεν απειλείται το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ από τη Stanley Bet»

Η δικαστική αποφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος της εταιρείας στοιχημάτων Stanley Bet δεν απειλεί το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, εκτίμησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.

«Κατά την άποψή μου η "Stanley Βet" ζει με ψέματα. Αυτό που συνέβη είναι ότι κατέθεσε μία προσφυγή εναντίον του σφραγίσματος των μαγαζιών της από το Δήμο Αθηναίων και πάνω σε αυτήν ένας δικαστής έβαλε μία σφραγίδα και είπε ότι "για το δεκαπενθήμερο μέχρι να ακουστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, διατηρώ την κατάσταση και τους επιτρέπω να λειτουργούν με εντελώς προσωρινό τρόπο". Δεν είναι απόφαση. Είναι μία σφραγίδα πάνω σε ένα αίτημα με μία υπογραφή ενός δικαστή. Δεν έχει καν αιτιολογία», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 o κ. Χατζηεμμανουήλ.

«Περιμένουμε να ακουστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, περιμένουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας να το συζητήσουμε το θέμα», πρόσθεσε και υπογράμμισε : «Εμείς δεν φοβόμαστε καμία "Stanley Bet", ούτε θεωρούμε ότι η "Stanley Bet" μπορεί ποτέ να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, όπως προσφέρει ο ΟΠΑΠ. Γιατί ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο, μάλλον λειτουργεί το μονοπώλιο του ελληνικού δημοσίου, ακριβώς γιατί δίνει αντιστάθμισμα στον Έλληνα πολίτη. Δεν δημιουργεί απλώς τζόγο για να πηγαίνουν λεφτά στις τσέπες κάποιων».

«Εν πάση περιπτώσει -σημείωσε ο κ. Χατζηεμμανουήλ- η "Stanley Bet" ισχυρίζεται ότι δεν έχει καν καταστήματα στοιχηματισμού. Λέει ότι έχει απλώς internet cafe. Ας έρθει να τα πει αυτά στα δικαστήρια με πλήρη επιχειρήματα. Εμείς μέχρι στιγμής ακολουθήσαμε μία νομική στρατηγική, η οποία δικαιώνεται πλήρως».

Όσον αφορά εξάλλου, το προκαθορισμένο στοίχημα με τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων της Α1 μπάσκετ, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ δήλωσε: «Είχαμε πολλές συζητήσεις με την ΕΣΑΚΕ και αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μαζί τους και παίρνουν πολλά εκατομμύρια το χρόνο, προκειμένου να στηριχτούν. Πρέπει να σας πω ότι τα λεφτά που δίνουμε στο μπάσκετ, σε αντίθεση με τα λεφτά που δίνουμε στο ποδόσφαιρο, δεν είναι πραγματικά ανταποδοτικά, αν και χρηματοδοτούμε το προϊόν μας. Αυτά που δίνουμε στη Superleague έχουν πραγματικά εμπορικό νόημα. Τα λεφτά που δίνουμε στο μπάσκετ έχουν θεωρητικώς εμπορικό νόημα, γιατί εν πάση περιπτώσει είναι "ίσα βάρκα - ίσα νερά", δηλαδή ό,τι βγάζουμε περίπου το δίνουμε πίσω. Από εκεί και πέρα, πρώτον δεν νομίζω ότι θα ήταν πολύ ευτυχής ο κ. Γιαννακόπουλος αν έπαιρνε ένα μικρό ποσοστό από το στοιχηματισμό μας στο μπάσκετ, γιατί είναι τόσο λίγος, και δεύτερον υπάρχουν αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, οι οποίες λένε ότι όταν γίνεται ένας αθλητικός αγώνας, μετά αυτός ο αγώνας είναι ένα γεγονός. Μέχρι στιγμής υπάρχει σαφέστατη νομολογία ότι εφόσον δεν δημιουργηθούν εκ του νόμου ειδικά δικαιώματα υπέρ των ομάδων ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μιλάει ή να στοιχηματίζει ή οτιδήποτε εφόσον αυτό είναι νόμιμο βέβαια επί των αποτελεσμάτων αθλητικών γεγονότων και καμία ομάδα δεν έχει κάποια πνευματική ιδιοκτησία στο αποτέλεσμα του αγώνα, που είναι απλώς ένα γεγονός, μια είδηση».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου