Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ανοίγει το πρακτορείο στοιχημάτων της Stanleybet στην Αθήνα

Με απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επετράπη στη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Stanleybet Ιnternational να λειτουργήσει ξανά το πρακτορείο που είχε ανοίξει στην Αθήνα, επί της οδού Αναγνωστοπούλου, ως ότου εκδικαστεί η προσφυγή της εταιρείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ελληνικού Δημοσίου για την απαγόρευση δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά. Η βρετανική εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε τη λειτουργία δύο πρακτορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία έπειτα από λίγες εβδομάδες έκλεισαν ύστερα από παρέμβαση των Αρχών.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της Stanleybet Ιnternational, την απόφαση για τη σφράγιση του καταστήματος της εταιρείας στην Αθήνα είχε λάβει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου με το αιτιολογικό ότι δεν διέθετε άδεια Ιnternet cafe, βάσει των διατάξεων του Νόμου 3037/2002. Ετσι η εταιρεία προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας και πετυχαίνοντας την αναστολή της απόφασης του Δήμου Αθηναίων να κλείσει το κατάστημά της στην οδό Αναγνωστοπούλου.

Ανάλογη προσφυγή έχει κατατεθεί και για την άρση της πράξης σφράγισης του καταστήματος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, η οποία και θα συζητηθεί σύντομα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Χρ.Χατζηεμμανουήλ, «η διοίκηση του οργανισμού δεν ανησυχεί καθόλου,καθώς οι νομικές διαδικασίες εξελίσσονται όπως ακριβώς προβλέπαμε. Η Stanleybet επεδίωκε να πάει σε ένα κατώτερο δικαστήριο και να αποσπάσει ένα ασαφές προδικαστικό ερώτημα. Τον Φεβρουάριο έχουμε την ακρόαση στο ΣτΕ,τα υπόλοιπα δεν έχουν κανένα νόημα.Θέλουμε να πάμε σε πιο υψηλά δικαστήρια με περισσότερο βάθος για την κρίση τους».

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Stanleybet αναφέρει τα εξής: «Η Stanleybet Ιnternational γνωστοποιεί ότι με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας,το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της σφράγισης του καταστήματος της εταιρείας στην Αθήνα. Με την απόφαση αυτήτο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κλίνει υπέρ του βάσιμου ισχυρισμού της Stanleybet Ιnternational ότι η σφράγιση του καταστήματός της στο Κολωνάκι έγινε με μη νόμιμο τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι τον επόμενο μήνα θα συζητηθούν οι προσφυγές που κατέθεσαν οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών William Ηill και Stanleybet Ιnternational στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ελληνικού Δημοσίου για την απαγόρευση δραστηριοποίησής τους στην ελληνική αγορά. Η William Ηill είχε υποβάλει τον Απρίλιο του 2006 σχετικό αίτημα στις ελληνικές αρχές και ακολούθησε ανάλογη κίνηση της Stanleybet Ιnternational Ltd. Μετά την απόρριψη των προσφυγών τους προσέφυγαν κατά του ελληνικού Δημοσίου στο ΣτΕ, όπου και αποφασίστηκε η κοινή εκδίκαση των δύο υποθέσεων λόγω κοινού αντικειμένου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου