Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η Morgan Stanley για το μέλλον του Ο.Π.Α.Π.

Τις ανησυχίες της για το κατά πόσο ο Ο.Π.Α.Π. θα είναι σε θέση να διατηρήσει την αυξημένη κερδοφορία του στο μέλλον, μετά την απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας διατυπώνει η Morgan Stanley, η εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, ο ελληνικός οργανισμός αυτή τη στιγμή κατέχει σημαντικά πλεονεκτήματα λόγο του μονοπωλίου που απολαμβάνει εδώ και τόσα χρόνια, όπως σημαντικά κέρδη και ισχυρό εταιρικό όνομα, ωστόσο όλα αυτά ισχύουν με βραχυπρόθεσμο στάδιο και δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για το μέλλον. Η Morgan Stanley μάλιστα δημοσιοποίησε 3 σενάρια που αφορούν την πορεία της μετοχής του ελληνικού οργανισμού.

Παράλληλα, ο ξένος οίκος κάνει αναφορά στο ανταγωνισμού του Ο.Π.Α.Π. από τις εταιρείες που λειτουργούν στο διαδίκτυο τονίζοντας ότι μέτρα όπως η απαγόρευση πρόσβασης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή η απαγόρευση συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών δεν αποτελούν ουσιαστικές λύσεις, καθώς οι παίκτες που θέλουν να παίξουν διαδικτυακά είναι σε θέση να τα παρακάμψουν και αντίθετα τονίζει ότι η καλύτερη στρατηγική για τον Ο.Π.Α.Π. θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον «εχθρό» του, το διαδίκτυο δηλαδή, ως «σύμμαχό» του.

Τέλος, η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η Ελλάδα δέχεται πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους περιορισμούς στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και ότι η πρόταση επέκτασης του μονοπωλίου του Ο.Π.Α.Π. μετά το 2020 θα βρει σίγουρα αντίθετη την Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου