Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Super Λίγδα

Το ελληνικό πρωτάθλημα διαθέτει και play off. Για ποιο λόγο; Υποτίθεται για να ενισχύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και να δώσει στις ομάδες την ευκαιρία να ρίξουν κανένα ευρώ στο καχεκτικό ταμείο τους. Περισσότερο δείχνει σαν ευκαιρία να γίνουν χαριτωμένοι συνδυασμοί στο ξύλο που παίζεται στις κερκίδες είτε μεταξύ οπαδών, είτε μεταξύ ΜΑΤ και οπαδών. Οποιος, για παράδειγμα, νομίζει ότι θα δει ενδιαφέρον θέαμα στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Αρη, τότε μάλλον γεννήθηκε με δύο χιλιάδες χρόνια καθυστέρηση και έχασε το show στο Κολοσσαίο όπου μπορεί να κέρδιζες φάουλ, αλλά δεν είχες πόδια για να το εκτελέσεις.

Η μιζέρια δεν μένει στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει και Αθήνα. Οταν στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου οι θερμοί της ΑΕΚ πήγαν, κάπως άκομψα, να εξηγήσουν τη δυστυχία τους στη διοίκηση, τότε μπορείς να προβλέψεις ότι θα πάνε να τελειώσουν την κουβέντα στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Και έτσι και στραβώσει περισσότερο η αγωνιστική εικόνα της Ενωσης, τότε καλό είναι να μη μάθει ο Καλατράβα τι έχει συμβεί στη στέγη και στο γήπεδο που το φιλοξενεί.

Οχι ότι στον Ολυμπιακό είναι καλύτερα, αλλά εκεί μάλλον θα κρατήσουν την αναπνοή τους και, μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (συνήθως τον άλλον...) ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για έξοδο στο Champions League. Σε γενικές γραμμές όλα αυτά ελάχιστο ενδιαφέρον έχουν όταν ολοκληρώνεται ένα πρωτάθλημα και λες ότι δεν έχει και λόγο να ξαναρχίσει.

Και επειδή τα καβούρια που ζουν σε τσέπες συνηθίζουν να πολλαπλασιάζονται στα παντελόνια προέδρων ελληνικών ΠΑΕ, η επόμενη περίοδος έχει ήδη βουτηχτεί στη μιζέρια λόγω κρίσης. Αν προσθέσετε και τα αποτελέσματα που θα έχει η απόφαση της Πολιτείας για διακοπή της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ, τότε το ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο της κοινωνίας και της κρίσης που βιώνουμε.

Ευκαιρία για συζήτηση και αυτή έστω και αν είναι αποκλειστικά ανδρική: πως είδατε το πρωτάθλημα που τελείωσε; Πως πιστεύετε ότι θα είναι το επόμενο;



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου