Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Καταγγελία στη Βουλή για "ύποπτα παιχνίδια" ή γκάφα του Ο.Π.Α.Π.

Ερώτηση σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και «ύποπτα παιχνίδια» πίσω από το ειδικό κουπόνι του Ο.Π.Α.Π. στο πάμε στοίχημα, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, στον αγώνα των δύο ομάδων στις 12 Μαϊου 2010 για τα πλέιοφ, υπήρχε στο ειδικό κουπόνι στοίχημα για το αν θα σκόραρε ο Σαβίνι του ΠΑΟΚ παρότι ήταν γνωστός ο τραυματισμός του παίκτη και ο αποκλεισμός του από την αποστολή του ΠΑΟΚ. Όπως ήταν φυσικό ο παίκτης τελικά δεν έπαιξε με αποτέλεσμα να επιστραφούν στους παίκτες τα χρήματα που είχαν στοιχηματίσει. Στο σημείο αυτό είναι το «ύποπτο» της υπόθεσης καθώς ο κ. Ντινόπουλος σχετίζει το γεγονός με την απόφαση του Ο.Π.Α.Π. να επιστρέψει 10 εκατ. ευρώ από τα αδιανέμητα κέρδη πίσω στους παίκτες οι οποίοι θα είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν έως 1.000 ευρώ ανά δελτίο αξίας άνω των 3 ευρώ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ντινόπουλου πολλοί παίκτες που γνώριζαν το γεγονός «έσπαγαν» τα δελτία τους σε πολλαπλά δελτία των 3 ευρώ προκειμένου να έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα επιπλέον αυτά ποσά, ενώ κάποιοι άλλοι κατέθεσαν χιλιάδες δελτία μόνο με επιλογή τον Σαβίνι ως σκόρερ, ποντάροντας με «ασφάλεια», καθώς στη χειρότερη περίπτωση θα έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους.

Επιπλέον, ο βουλευτής υποστηρίζει ότι σε κάποιο πρακτορείο της Θεσσαλονίκης, εισπράχθηκαν 9.000 ευρώ από κουπόνι τριών ευρώ που πόνταρε στο να σκοράρει ο παίκτης του ΠΑΟΚ και προσθέτει ότι: «πρόκειται για πρωτοφανή γκάφα του OΠAΠ και των «αρμοδίων» εξωτερικών συμβούλων, εάν, βεβαίως, δεν στήθηκε η όλη υπόθεση για να ωφεληθούν ορισμένοι σε βάρος του δημοσίου χρήματος».



«Ξέπλυμα» μέσω Μαλαισίας

Σε μια σημαντική αποκάλυψη που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα εφετών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου προχώρησε ο δημοσιογράφος κ. Μπατζόγλου στην εκπομπή «Δίκη» του κ. Κυριάκου Θωμαΐδη στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπάρχει πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο αναφέρει ότι 968 άτομα μετέφεραν ποσά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζα της Μαλαισίας και εν συνεχεία τους επιστράφηκαν πολλαπλάσια ποσά. Ανάμεσα στα ονόματα της λίστας του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αθλητικοί παράγοντες που κέρδισαν τα ποσά από στοιχηματισμό.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου