Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

"Βερεσέδια" και στο στοίχημα...

Ακόμα και στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ έχει φτάσει ο βερεσές με αποτέλεσμα τα χρέη παικτών σε ιδιοκτήτες πρακτορείων να φτάνουν έως και πολλές χιλιάδες ευρώ.

Το φαινόμενο δεν είναι φυσικά νέο, αλλά τον τελευταίο καιρό, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, έχει ενταθεί, καθώς πολλοί παίκτες καταθέτουν δελτία που δεν έχουν να πληρώσουν με την ελπίδα να τα ξεχρεώσουν όταν τα δελτία κερδίσουν. Φυσικά όλα αυτά γίνονται εις γνώση των πρακτόρων που ουσιαστικά λειτουργούν ως δανειστές στους πελάτες τους που, ωστόσο, πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Όπως αναφέρουν οι πράκτορες, συχνά έρχονται σε δύσκολη θέση και δεν θέλουν να απογοητεύσουν ή να εξαγριώσουν τους πελάτες τους όταν εκείνοι τους διαβεβαιώνουν ότι θα πληρώσουν τα δελτία κάποια άλλη στιγμή αργότερα, ή όταν πραγματοποιούν τα στοιχήματά μέσω τηλεφώνου, χάριν ευκολίας, με τους παίκτες όμως μετά «ξεχνούν» να πληρώσουν.

Δυστυχώς τα χρέη σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλα και δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να «τακτοποιηθούν», ενώ η κατάσταση είναι αδιέξοδη για τους πράκτορες που ούτε να κόψουν τα βερεσέδια μπορούν εύκολα, αλλά ούτε να μιλήσουν για τους πελάτες που τους χρωστούν, καθώς υπάρχει ο φόβος και άλλοι πελάτες να ζητήσουν την ίδια ευνοϊκή αντιμετώπιση και στοιχήματα επί πιστώσει… Το επιχείρημα πολλών παικτών είναι ότι οι εταιρείες στοιχημάτων στο διαδίκτυο ουσιαστικά εφαρμόζουν το μέτρο της πίστωσης από τη στιγμή που ο κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια πιστωτική κάρτα για να κάνει την κατάθεσή του, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.


Σύλληψη παράνομου bookmaker στο Βόλο

Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα των πιστώσεων, οι πράκτορες αντιμετωπίζουν και ανταγωνισμό από παράνομα πρακτορεία που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Σε μια νέα σύλληψη άνδρα 52 ετών από το Βόλο, με την κατηγορία της διενέργειας παράνομων τυχερών παιχνιδιών, προχώρησαν οι αρχές. Άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας συνέλαβαν μετά από έφοδο τον άνδρα στο κατάστημά του στη Νέα Ιωνία Βόλου και κατέσχεσαν τον εξοπλισμό που διατηρούσε για την πραγματοποίηση παράνομου στοιχήματος. Πιο συγκεκριμένα, στο internet café που λειτουργούσε ως παράνομο πρακτορείο στοιχήματος, υπήρχαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές από τους οποίους πραγματοποιούνταν στοιχήματα μέσω του διαδικτύου, ενώ εκτυπωτής, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος σε αυτούς εξέδιδε και τα επικυρωμένα κουπόνια.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου