Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αποθέωση ΠΑΟ και ...Σισέ από 25.000 κόσμο

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αήττητος να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και με το 3-1 επί του ΟΦΗ σημείωσε την 7η νίκη σε 9 αγώνες.

Πάνω από 25.000 φίλοι του “τριφυλλιού” στο ΟΑΚΑ (24.979 τα εισιτήρια) αποθέωσαν την ομάδα που σκόραρε με Ζέκα (14'), Κλέιτον (47'), Λέτο (75'πεν.) αλλά και τον ...Σισέ ο οποίος πετάχτηκε μια βόλτα από τη Ρώμη και παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα των επισήμων. Κορυφαίος και MVP του ματς ο Σιμάο, με τρεις παίκτες κάτω των 18 ετών (Καπίνο, Μαυρίας, Φουρλάνος) τελείωσε το ματς ο Παναθηναϊκός. Ο ΟΦΗ μείωσε με πέναλτι του Κάλατζιτς στο 59'.

Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε στο γήπεδο το πάθος και τον αέρα που κουβαλούσε στα μέχρι τώρα ματς πρωταθλήματος, όμως ήταν ουσιαστικός, τόσο όσο χρειαζόταν για να πάρει μία άνετη νίκη. Ουσιαστικά, οι "πράσινοι" αγχώθηκαν μόνο στο 15λεπτο μεταξύ της μείωσης του σκορ και του τρίτου τέρματος. Ωστόσο, οι απουσίες των Μάντζιου και Ταυλαρίδη, όπως και η κακή παρουσία του Σίσιτς, φάνηκαν ξεκάθαρα στο γήπεδο για τον ΟΦΗ.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Το κάλεσμα της ΠΑΕ (ορίστηκε γενική είσοδος 10 ευρώ) εισακούστηκε από 24.979 οπαδούς, που αποθέωσαν παίκτες, προπονητή, τον Σισέ, ενώ... "έκραξαν" τον Βλάση Τσάκα. Η καθυστέρηση στην άφιξη του πρίγκιπα Αλ Σαούντ έχει εκνευρίσει τους φίλους της ομάδας που κάλεσαν τον εκπρόσωπο του Σαουδάραβα να... βρει τρύπα για να κρυφτεί αν χαλάσει το ντιλ. "Βλάση έρχονται γιαούρτια!", "κανόνισε να μας δουλεύεις τόσο καιρό. Δεν αστειευόμαστε", "μας φέρνεις αηδία", ήταν λίγα από όσα άκουσε κατά την άφιξή του στο ΟΑΚΑ. Εκνευρισμένος κατά την έξοδό του απείλησε: "Αύριο θα σας δείξω το χρήμα και θα αποσύρω την πρόταση! Δεν μπορώ να μου φέρονται έτσι".

Αργότερα, ο Τσάκας ξεχάστηκε, καθώς η προσοχή στράφησε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14' ο Κατσουράνης σέντραρε και ο Ζέκα με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Ο ΟΦΗ σιγά σιγά ισορρόπησε το ματς, όμως ελάχιστα απείλησε τον Καπίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να "κλειδώσει" τη νίκη. Και αν ο Κάρολ βρήκε λύση για το δυνατό σουτ του Λέτο στο 46', ένα λεπτό αργότερα είδε την μπάλα να φτάνει στα δίχτυα του από τον Κλέιτον.

Στο 59ο λεπτό, ο ΟΦΗ ξαναμπήκε στον αγώνα. Ο Καπίνο ανέτρεψε χωρίς ιδιαίτερο λόγο τον Παπουλή (η μπάλα έφευγε άουτ) και ο Κάλαϊτζιτς μείωσε με πέναλτι. Ο ΟΦΗ άγχωσε τους πρωτοπόρους της Σούπερ Λίγκας, όμως στο 75' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ που "καθάρισε" το ματς. Ο Ζαχαριάδης έδωσε (λανθασμένα) πέναλτι για μαρκάρισμα του Γεωργίου στον Μαυρία και ο Λέτο με το 11ο φετινό του γκολ έκανε το τελικό 3-1.



ΣΚΟΡΕΡ: 14' Ζέκα, 47' Κλέιτον, 75' πέναλτι Λέτο - 59' πέναλτι Κάλατζιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπίνο, Λέτο




ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο (84' Βιτόλο), Κατσουράνης, Κούινσι, Ζέκα (88' Φουρλάνος), Λέτο, Κλέιτον (66' Μαυρίας).

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Κάλατζιτς, Καμπάνταης, Μποντόρ (71' Βάντο), Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής (79' Ζόρντι) , Σίσιτς (55' Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο.






Είπαν

Ζεσουάλδο Φερέιρα:
“Τρεις παίκτες από τις ακαδημίες έπαιξαν σήμερα! Η δουλειά μας είναι να προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε τους παίκτες μας. Οι νέοι πρέπει να δουλέψουν μαζί μας, να βελτιωθούν και να δείξουν την ποιότητά τους. Χρειάζεται μια καλή ομάδα για να τους υποστηρίξει. Ο χρόνος, ο οποίος παίζουν είναι σημαντικός ώστε να βελτιώνονται και να δείχνουν τις ικανότητές τους και κάθε φορά που υπάρχει δυνατότητα και τα πράγματα πηγαίνουν καλά θα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε και είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε όλους τους παίκτες, όσο μπορούμε. Είναι σημαντικό οι μεγάλες ομάδες να φτιάχνονται από παίκτες οι οποίοι έρχονται από τις ακαδημίες... Θα ήθελα να ξεκινήσω με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ευχαριστώντας τους με τον τρόπο που συνόδευσαν την ομάδα και ήταν συνεχώς δίπλα μας, είναι η πρώτη φορά που είμαι στην Ελλάδα με τους οπαδούς να συνοδεύουν τόσο καλά και συνεχώς την ομάδα μας και χωρίς καπνογόνα και φωτοβολίδες δυσκολεύοντας την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Ήταν ένας υγιής τρόπος και δεν εξεπλάγη, ήταν μια ατμόσφαιρα που μας άρεσε πάρα πολύ.... Ο ΟΦΗ έκλεισε πολύ τον άξονα και αναγκαστήκαμε με παίζουμε περισσότερο από τα άκρα. Να έχουμε αρκετή υπομονή στο παιχνίδι μας. Και ενώ πετύχαμε τρία γκολ δεν σημαίνει ότι ήμασταν τόσο ισχυροί όσο είμαστε. Όλες οι ομάδες όταν αντιμετωπίζουν έναν τέτοιο αντίπαλο κοιτούν πως θα τον εξουδετερώσουν. Και υπήρχαν στιγμές που ενώ παίζαμε από τα άκρα δεν εξουδετερώσαμε τον αντίπαλο. Ο αγώνας δεν είχε την ροή που θα είχε σε άλλες περιστάσεις. Και είναι σημαντικό να πω πως μετά από τρεις εβδομάδες που είχαμε συγκεντρωθεί σε ντέρμπι ο επόμενος αγώνας είναι πάντα επικίνδυνος και το είχα διατυπώσει σε δηλώσεις μου. Επίσης μετά απ΄ αυτή την σειρά αγώνων ντέρμπι που έχουν μεγάλη συγκέντρωση επηρεάζει την ένταση των παικτών, λογικό φαινόμενο, αλλά παρόλο αυτά κερδίσαμε, είμαστε πρώτοι και κοιτάμε τους επόμενους αγώνες. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πως αξίζαμε την νίκη και τα γκολ επιτεύχθηκαν από διάφορους παίκτες με τον Λέτο να είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ. Και θα έλεγα πως η ομάδα που παίζει και κερδίζει αποτελείται από τους παίκτες που είναι ικανοί να συμμετέχουν στην ομάδα."


Θανάσης Γιαννακόπουλος: “Όλοι περιμένουμε τον Πρίγκιπα αλλά μέχρι να τον δούμε και να μπούνε τα χρήματα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι πραγματικότητα και όχι μια μπαρούφα. Που να ξέρει κανείς αν θα τα βάλει τα λεφτά ή είναι επιθυμία του να πάρει τον Παναθηναϊκό. Αυτό το εύχομαι αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Όλοι οι Παναθηναϊκοί πρέπει να σταθούν κοντά στην ομάδα γιατί τώρα τους χρειάζεται. Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι καλή για τον Παναθηναϊκό γιατί έχει καλύτερη ομάδα και είναι ικανός να πάρει το πρωτάθλημα.”


Σιμάο: “Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς το οποίο έπρεπε να νικήσουμε. Αυτό δείχνει τη δουλειά μου αλλά πρώτα από όλα τη δουλειά της ομάδας, γιατί οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να κερδίσω τον τίτλο του MVP. Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό μετά από τέσσερις σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτό δείχνει ότι η φετινή μου σεζόν είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Τις δυο πρώτες σεζόν ξεκίνησα καλά αλλά μετά είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μου. Αλλά πλέον παίζω καλά. Οι εμφανίσεις και ο προπονητής μου δίνουν αυτοπεποίθηση. Μάλιστα ο προπονητής μου είπε ότι όσο θα βελτιώνομαι τόσο θα συνεχίσω να παίζω. Βήμα-βήμα προσπαθώ να μάθω και να καταλαβαίνω αυτά που μου ζητάει. Να βοηθήσω δηλαδή την ομάδα με την δική μου βελτίωση. Μπορεί τις περισσότερες φορές η δουλειά μου να είναι αμυντική αλλά προσπαθώ να παίζω και επιθετικά.”


Ζέκα: “Εάν το γκολ είναι για την ομάδα και μας βοηθάει στη νίκη είναι καλό. Το πιο σημαντικό όμως είναι η νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς και τη νίκη. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Αλλά προετοιμαζόμαστε καλά στην Παιανία και παίζουμε καλά και παίρνουμε τις νίκες που μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μας φέρνουν πιο κοντά στον τίτλο. Για μένα είναι πολύ καλό που ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να είναι ακόμα περισσότεροι σε σχέση με σήμερα. Σε κάθε ματς θέλουμε να τους ευχαριστούμε.  Είναι πολύ καλοί παίκτες και αρχίζουν να παίζουν τώρα και αρχίζουν να δουλεύουν καλά με εμάς στη Παιανία. Και χρειάζονται ευκαιρίες για να παίξουν. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για την απόδοση τους και το γεγονός ότι πήραν χρόνο συμμετοχής. Είναι δύο τραγούδια αλλά δεν ξέρω τα ονόματα των τραγουδιών πρέπει να ρωτήσετε τον Κλέιτον. Ό Άρης είναι μια καλή ομάδα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι μια δύσκολη έδρα. Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι και θα δούμε.”


Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ: “Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί ως ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο όπλο του. Πήραμε μία σημαντική νίκη, που μας κρατάει στην κορυφή της βαθμολογίας. Σκοράραμε τρία γκολ, δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη που πήραμε. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή. Την Κυριακή όμως στον Άρη θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αλλά θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, που όπως είπα θα θέλει να κάνει μία μεγάλη νίκη. Όλη η ομάδα αμύνεται καλά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε και ακόμη και όταν κερδίζουμε, να διορθώνουμε πολλά πράγματα. Όλοι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η ομάδα να αποδίδει ακόμη καλύτερα. Ο Καπίνο είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα γκολκίπερ σαν τον Καπίνο. Είναι νέος και θα βελτιωθεί και άλλο, παίζοντας με έμπειρους παίκτες και με ένα πολύ καλό προπονητή, όπως είναι Φερέιρα”


Νίκος Αναστόπουλος: “Ξέραμε ότι το ματς ήταν δύσκολο. Παίζαμε με την πρώτη ομάδα, με καλή ψυχολογία μετά το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα φορμαρισμένη. Πιστεύω ότι καθοριστικό σημείο του ματς ήταν η φάση του πέναλτι. Πιστεύω ότι στην πρώτη ματιά ήταν τραβηγμένο. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μας δόθηκε το ίδιο και χάσαμε τον παίκτη μας. Έγινε ένα ωραίο, ανοιχτό παιχνίδι. Κλείσαμε μια σειρά από δύσκολους αγώνες. Η συγκομιδή είναι αρκετά καλή και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχουμε ματς στα μέτρα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν... Έχουμε παίξει με όλους. Το πρωτάθλημα θα κριθεί ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες. Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.”


Ρόι Κάρολ: “Μίλησα με τον Καπίνο μετά το παιχνίδι, δεν ξέρω αν με αντιληφθήκατε και του είπα ότι τα πάει πολύ καλά. Το απέδειξε παίζοντας και σε μεγάλα παιχνίδια, έχει πάρει την ευκαιρία του και δείχνει να το απολαμβάνει. Έχει μπροστά του όλο το μέλλον αρκεί να δουλέψει σκληρά... Θέλαμε να παλέψουμε περισσότερο μετά το πέναλτι που κερδίσαμε και το γκολ που πετύχαμε όμως στη συνέχεια ήρθε το εις βάρος μας πέναλτι και ανέτρεψε τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι η σεζόν είναι μεγάλη και να διεκδικήσουμε τους βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια.”



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου