Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η ΑΕΚ ανοίγει τον δρόμο για το Champions League!


Το AEK LIVE θυμάται το πρώτο αποφασιστικό βήμα της ΑΕΚ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League με τη νίκη με 2-0 κόντρα στους Ρέιντζερς


Μία από τις μαγικότερες βραδιές στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν αυτή της 10ης Αυγούστου του 1994! Σαν σήμερα, η Ένωση επικρατεί 2-0 των Ρέιντζερς στη Νέα Φιλαδέλφεια και ανοίγει τον δρόμο για την είσοδό της στους ομίλους του Champions League, αφού ως γνωστόν 14 μέρες αργότερα, επικράτησε και στη ρεβάνς της Γλασκώβης, παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο.

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Όλα ήταν πανέμορφα εκείνη την αυγουστιάτικη νύχτα. Η Νέα Φιλαδέλφεια είχε βάλει από νωρίς τα γιορτινά της και παρότι βρισκόμασταν στη… hot season των διακοπών του λαού, το γήπεδο γέμισε με πάνω από 20.000 Ενωσίτες! Η ΑΕΚ μας είχε χορτάσει εκείνα τα χρόνια με τρομερή μπάλα, θέαμα, γκολ και τρία πρωταθλήματα σερί.

Ωστόσο, η ΑΕΚ ήθελε καιρό να δείξει τα διαπιστευτήριά της στην Ευρώπη. Δεν είχε επαναπαυτεί στις δάφνες που της είχε εξασφαλίσει η εγχώρια επιτυχία. Ήθελε να ξεφύγει από τα όρια του… χωριού και να δείξει τη δύναμή της εκτός συνόρων.

Ο κόσμος βοήθησε γι” αυτό. Ήταν παρών το βράδυ της 10ης Αυγούστου και με το πάθος, το τραγούδι και τον παλμό που δημιούργησε ώθησε τους αετούς στη νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Τους Σκωτσέζους Ρέιντζερς των πολλών εκατομμυρίων.




Ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από το γκολ του Δημήτρη Σαραβάκου, ο οποίος ήταν η μεταγραφική έκπληξη του καλοκαιριού. Ο ίδιος ολοκλήρωσε τον θρίαμβο σκοράροντας στο 70′ με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ του ματς. Ήταν ένα παιχνίδι ιστορικό καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ με το αποτέλεσμα εξαργύρωσαν τη μισή τιμή του εισιτηρίου της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το άλλο μισό αντίτιμο “πλήρωσε” ο Τόνισε δύο εβδομάδες αργότερα, σε μία βραδιά εξίσου ιστορική.

Δείτε τις συνθέσεις και στοιχεία του αγώνα:



 Δείτε βίντεο από το ματς:








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου