Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους

Κυπελλούχος Ιταλίας στέφθηκε ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια η Γιουβέντους, που επικράτησε στον τελικό του Coppa Italia της Λάτσιο με 2-1 στην παράταση, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Η «βέκια σινιόρα» έκανε το νταμπλ στη γειτονική χώρα, ενώ θα έχει την ευκαιρία και για ένα θρυλικό «τρεμπλ» καθώς αντιμετωπίζει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπαρτσελόνα στις 6 Ιουνίου, στο Βερολίνο.

Παράλληλα, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έγινε η πολυνίκης του θεσμού καθώς μετρά πλέον δέκα κατακτήσεις, ενώ η δεύτερη Ρόμα έχει εννέα.

Την τελευταία φορά που η «γηραιά κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο ήταν την αγωνιστική περίοδο 1994-1995, όταν (σε διπλό αγώνα) είχε νικήσει την Πάρμα με 1-0 και 2-0.

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Στέφαν Ντανιέλ Ράντου έδωσε προβάδισμα στη Λάτσιο, αλλά στο 11΄ ο Τζόρτζιο Κιελίνι ισοφάρισε.

Παρά τον καλό ρυθμό άλλο γκολ δεν σημειώθηκε στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, και αφού στα πρώτα λεπτά της παράτασης ο Φίλιπ Τζόρτζεβιτς «σημάδεψε» το δοκάρι του Μάρκο Στοράρι και η «Γιούβε» γλίτωσε, στο 97΄ ο Αλεσάντρο Μάτρι σημείωσε το νικητήριο γκολ.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου