Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αυξάνονται οι... μνηστήρες για την bwin

Μετά από τη νέα προσφορά της 888 η μετοχή της bwin.party έφτασε στα ύψη. Ο χώρος ευνοεί τις συνενώσεις, πιστεύουν παράγοντες της αγοράς.


Ανέβηκε ο πήχης στο παιχνίδι για την απόκτηση της bwin.party τη Δευτέρα, μετά από ανακοίνωση της 888 Holdings ότι, μετά την GVC, υπέβαλε κι αυτή πρόταση για την απόκτηση της διαδικτυακής εταιρίας τυχερών παιχνιδιών. 

Τα νέα αυτά συνέβαλαν ώστε η μετοχή της bwin.party να σημειώσει αλματώδη άνοδο 5,6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, φτάνοντας τις 1,05 λίρες Αγγλίας. Είχε μάλιστα ανέβει ήδη από την Παρασκευή κατά 11,24%, μετά από την αντίστοιχη ανακοίνωση της GVC.

Η 888, μια εταιρία τυχερών παιχνιδιών με έδρα το Γιβραλτάρ, την οποία η βρετανική William Hill απέτυχε να αγοράσει το Φεβρουάριο, δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική επιχειρησιακή λογική πίσω από την απόφαση να ενωθούν οι δύο εταιρίες και υπέβαλλε την προσφορά της συνδυάζοντας μετρητά και μετοχές της 888.

Παρότι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, η εταιρία δήλωσε ότι οι μέτοχοι που κατέχουν το 59% των μετοχών της εταιρίας, η οποία ειδικεύεται στα καζίνο, στον πόκερ και το μπίγκο, δεσμεύτηκαν αμετάκλητα να ψηφίσουν υπέρ της συναλλαγής.

Την Παρασκευή, η GVC, η οποία ανήκει στον κατάλογο Aim και ειδικεύεται στις μη ρυθμισμένες αγορές, ανέφερε ότι η προσφορά της για την bwin.party, η οποία δεν περιείχε πολλές λεπτομέρειες, είναι στην πραγματικότητα, εξ’  αιτίας του σχετικού μεγέθους των δύο εταιριών, μία ανεστραμμένη εξαγορά κι ότι χρειάζεται την έγκριση των μετόχων της GVC.

Η bwin.party ιδρύθηκε το 2011 μετά από συγχώνευση της Bwin και της PartyGaming. Η κεφαλαιοποίησή της στην αγορά ανέρχεται στα £860 εκατ, τρεις φορές μεγαλύτερη από την GVC, η οποία εδρεύει στη Νήσο του Μαν. Η bwin.party επανέλαβε σε πολλές περιπτώσεις από τον περασμένο Νοέμβριο ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις «με πολλούς ενδιαφερόμενους αναφορικά με πολλά σχήματα επιχειρησιακών συνδυασμών». Άλλες εταιρίες που έχουν ενίοτε συνδέσει το όνομά τους με αυτό της bwin.party, είναι η στοιχηματική William Hill με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και η Amaya Gaming, μια καναδική εταιρία τυχερών παιχνιδιών.

Το Μαρτιο, ο Philip Yea, πρόεδρος της bwin.party, είπε ότι η εταιρία «τεστάρει» πιθανούς αγοραστές «τον έναν εναντίον του άλλου και ενάντια στην κοινή πρακτική». Αρνήθηκε όμως να πει, πότε θα υπάρξει μια απόφαση, λέγοντας ότι «οι διαδικασίες θα πάρουν όσο χρόνο χρειάζεται».

Τα βασικά έσοδα της bwin.party μειώθηκαν το 2014, αν και μία πτώση κατά 6% ήταν μέσα στις προβλέψεις των αναλυτών. Η εταιρία περιμένει ότι τα έσοδά της θα είναι αμετάβλητα αυτό το χρόνο, και αυτό γιατί δεν υπάρχει παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου ενώ, αντίστροφα, θα επιβληθεί νέος φόρος κατανάλωσης στη Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτές της Shore Capital ανέφεραν ότι οι επιδόσεις της εταιρίας επηρεάζονται τόσο από τα σημαντικά έξοδα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, όσο και από την αναποτελεσματική επένδυση στον τομέα του marketing.

O διευθύνων σύμβουλος της 888, Brian Mattingley, δήλωσε τον προηγούμενο μήνα, ότι η βιομηχανία πρόκειται να προβεί σε νέες συγχωνεύσεις. «Ή θα συγχωνευτούμε ή θα αποτελέσουμε μέρος μιας ευρύτερης συγχώνευσης». Η προσφορά της William Hill's για την 888 απορρίφθηκε από τον ιδρυτή της τελευταίας, Avi Shaked, ο οποίος αποφάσισε να περιμένει μία υψηλότερη προσφορά.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου