Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2006

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων στοιχημάτων στο διαδίκτυο

 Κύκλωμα προώθησης παρανόμων στοιχημάτων στο διαδίκτυο, από τη δράση του οποίου τα διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εξάρθρωσε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τρεις Έλληνες υπήκοοι, που παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ξένων εταιρειών στοιχήματος και χρησιμοποιούσαν νομικά πρόσωπα με παραπλανητικούς τίτλους, διεξήγαγαν στη χώρα μας παράνομο στοίχημα. Οι συναλλαγές γίνονταν μέσω πιστωτικής κάρτας, ενώ χρησιμοποιούνταν λογαριασμοί offshore ή άλλων αλλοδαπών εταιρειών. Επιπλέον, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους ενδιαφερόμενους, διένειμαν δεκάδες χιλιάδες κάρτες δωρεάν στοιχηματισμού αξίας 35 ευρώ, ενώ είχαν προχωρήσει και σε εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψαν και ενδείξεις χειραγώγησης των παικτών και προτροπής στοιχηματισμού σε συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, με απώτερο σκοπό την παραπλάνηση του κοινού και την επακόλουθη αύξηση των παράνομων κερδών.

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τα ακαθάριστα έσοδα των εταιριών παρανόμου διαδικτυακού στοιχήματος στη χώρα μας ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ υφίσταται οικονομική ζημία ο ΟΠΑΠ, που είναι ο μόνος νόμιμος διαχειριστής του στοιχήματος στην Ελλάδα.

Το πόρισμα της Υπ.Ε.Ε. έχει προωθηθεί στη Δικαιοσύνη ενώ η έρευνα της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών συνεχίζεται.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου