Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το ματς της ημέρας: Ελλάδα-Βοσνία


Φωτιές βγάζει η επίθεση των Βόσνιων, που φιλοξενούνται από την Εθνική μας στο Καραϊσκάκης στο ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου. Πάντα σκοράρει η ομάδα του Σάντος εντός, στο 1,85 το GG στον Stoiximan.

Κλασική “ελληνική” νίκη πέτυχε η Εθνική μας κόντρα στη Λιθουανία την προηγούμενη αγωνιστική, δεν έδωσε δικαιώματα στους αδύναμους επιθετικά Λιθουανούς και με υπομονή έψαξε για το γκολ, που ήρθε στο 55’ με τον Νίνη, ενώ 17 λεπτά αργότερα ο μέσος της Πάρμα συνδυάστηκε άψογα με τον Μήτρογλου (θυμίζοντας τις μέρες τους στην Εθνική Ελπίδων) για να πετύχει ο δεύτερος το τελικό 2-0.


2/2 για την ομάδα του Σάντος, είχε προηγηθεί το δίκαιο διπλό στον Λετονία με 1-2 έπειτα από εξαιρετικό 2ο ημίχρονο, υποδέχεται την ισόβαθμη της στην κορυφή του 7ου ομίλου Βοσνία ψάχνοντας τη νίκη που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Αμυντικούς πονοκεφάλους έχει ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού εκτός από τον μακροχρόνια απόντα Αβραάμ Παπαδόπουλο δεν θα έχει στη διάθεση του και τον συνονόματό του Κυριάκο που έχει ίωση, ενώ εκτός δράσης είναι ο Χολέμπας. Ίωση ταλαιπωρεί και τον αντικαταστάτη του Τζαβέλλα, αν δεν προλάβει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Σπυρόπουλος.


Επιστρέφει ο Καραγκούνης που αν όπως όλα δείχνουν ξεκινήσει θα γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών με το εθνόσημο ξεπερνώντας τον Ζαγοράκη, καθώς και οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης. Εκτός έμειναν οι Χριστοδουλόπουλος και Βύντρα, κλήθηκε εσπευσμένα ο Φωτάκης, ενώ αμφίβολος είναι ο ιδιαίτερα χρήσιμος Μανιάτης. Αήττητη από το 2008 εντός σε επίσημα παιχνίδια, ενώ δεν σκόραρε μόλις μια φορά εντός από το 2005 και μετά.


Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποιεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας η Βοσνία, δείχνοντας ότι φέτος είναι ίσως η χρονιά της μετά από δύο αποκλεισμούς στα μπαράζ να δώσει το παρών στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Μπορεί Λιχτενστάιν και Λετονία να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά η ομάδα του Σούτσιτς τις διέλυσε με 1-8 και 4-1 αντίστοιχα, με την επίθεση της να πετάει φωτιές.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν το επιθετικό της δίδυμο αποτελούν οι Ιμπίσεβιτς και Τζέκο, ενώ υπάρχουν από πίσω να τους τροφοδοτούν οι Μισίμοβιτς, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς και Πιάνιτς;  O Βόσνιος τεχνικός αναμένεται να παραμείνει πιστός στο 4-4-2, ενώ δήλωσε ότι η ομάδα του θα παραταχθεί στο Φάληρο με σκοπό να σκοράρει 1-2 τέρματα και να φύγει με το τρίποντο. Ο Πιάνιτς είναι εξαιρετικά αμφίβολος, δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα.


Key Stat: 2/2 GG μετράει μέχρι στιγμής στον όμιλο η Βοσνία, που σκόραρε 12 φορές στα δύο πρώτα παιχνίδια της.


Συμπέρασμα: Ντέρμπι κορυφής στον 7ο όμιλο, η ποιοτικότατη επιθετικά Βοσνία δεν είναι ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί για το 0-0 και θα προσπαθήσει να παίξει το δυνατό χαρτί της κόντρα στην Εθνική μας, που έχει σημαντικές αμυντικές ελλείψεις. Από τη μεριά της η ομάδα του Σάντος έχει βάλει πολύ “γλύκα” στο παιχνίδι της σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και μπορεί να βοηθήσει ώστε να δούμε καλό ματς, ενώ εντός έδρας σκοράρει ανελλιπώς. Το GG πληρώνει 1,85 στον Stoiximan, στην ίδια εταιρεία, άλλωστε, το παιχνίδι προσφέρεται με 0% γκανιότα και εκεί βρίσκουμε σε πολύ καλές αποδόσεις και τα τρία σημεία και ιδιαίτερα τον άσο να αγγίζει την top τιμή του, καθώς αποδίδει το ιδιαίτερα δελεαστικό 2,33!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου