Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο "κεραυνός" του Τζο Κόουλ!

Το 2006 οι Άγγλοι αποθέωσαν τον Τζο Κόουλ, όταν στο Μουντιάλ της Γερμανίας σημείωσε εναντίον της Σουηδίας, ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.


Ο Τζο Κόουλ καθιερώθηκε ως ένα από τα αστέρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία το 2006, χάρις στο καταπληκτικό γκολ που σημείωσε εναντίον της Σουηδίας.

Η Αγγλία είχε να κερδίσει την Σουηδία σε φιλικό ή επίσημο παιχνίδι από το 1968, αλλά χρειάζονταν μόνο ισοπαλία για να περάσει στην επόμενη φάση του τουρνουά.


Το ματς διεξήχθη στην Κολωνία και ήταν το τελευταίο της Αγγλίας στον όμιλο. Η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα.

Στο 34 λεπτό του ματς, μετά την απομάκρυνση της μπάλας από τον Σουηδό Νίκλας Αλεξάντερσον, αυτή κατέληξε έξω από την περιοχή στον Κόουλ, ο οποίος εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Ίσακσον. Ο αγώνας έληξε 2-2 προς απογοήτευση του αγγλικού Τύπου, που δεν πείστηκε από την εμφάνιση των παικτών της Αγγλίας.

Αντίθετα, ο Κόουλ γνώρισε την αποθέωση από τους Άγγλους οπαδούς που βρέθηκαν στην Κολωνία. Ο ίδιος όπως παραδέχτηκε αργότερα, σε δηλώσεις του, ότι δεν είχε καταλάβει την σημαντικότητα του γκολ που είχε βάλει: "Δεν είχα αντιληφθεί ότι το γκολ ήταν ένα από τα καθοριστικά της καριέρας μου αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι όταν ο κόσμος σκέφτεται εμένα με την φανέλα της Αγγλίας θυμάται αυτό το γκολ".







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου