Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

To γκολ του Χάουτον που σόκαρε την Ιταλία

Ο Ιρλανδός Ρέι Χάουτον κέρδισε μία θέση στις κορυφαίες στιγμές των Παγκοσμίων Κυπέλλων με το γκολ που πέτυχε τo 1994 εναντίον της Ιταλίας.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90 η εθνική ομάδα του Έιρε από ρόλο κομπάρσου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο εξελίχθηκε σε υπολογίσιμη δύναμη, με συμμετοχές σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και Παγκοσμίων Κυπέλλων.


Με τον εμβληματικό Τζάκι Τσάρλτον προπονητή διέθετε παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως οι Ντένις Έργουιν, Πολ Μαγκράθ, Ρόι Κιν, Τζον Όλντριτζ και Ρέι Χάουτον.

Το Έιρε αποτέλεσε δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο ακόμα και για ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις. Είχε δημιουργήσει πολλές εκπλήξεις και μία από αυτές σημειώθηκε το 1994 στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο θρυλικό γήπεδο "Giants Stadium", στον πρώτο αγώνα του 5ου ομίλου, το Έιρε αντιμετώπισε την Ιταλία. Ο αγώνας πέρασε στην ιστορία όχι μόνο για τη νίκη του Έιρε αλλά και για το εκπληκτικό γκολ του Ρέι Χάουτον.

Ο Ιρλανδός παίκτης με σουτ έξω από την περιοχή "κρέμασε" τον Παλιούκα και έγραψε ιστορία. Η μετέπειτα φιναλίστ του Μουντιάλ είχε δεχθεί ισχυρό σοκ στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά.

Η συνέχεια ήταν ανάλογα καλή για το Έιρε που προκρίθηκε στους "16" αλλά αποκλείστηκε από την Ολλανδία. Δείτε το βίντεο με το γκολ του Χάουτον.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου