Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2006

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη διαφάνεια των διαγωνισμών της

Ανακοίνωση για τη διαφάνεια των διαγωνισμών της εξέδωσε η ΟΠΑΠ Α.Ε., με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, περί παραβίασης λογισμικού στο «Πάμε Στοίχημα».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η αξιοπιστία και διαφάνεια της διεξαγωγής των παιγνιδιών της διασφαλίζεται από ένα πλέγμα διαδικασιών, (κανονισμοί, ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου, πληροφοριακά συστήματα) που καθεμιά από αυτές λειτουργεί ως ανεξάρτητος ελεγκτικός μηχανισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εξ αφορμής σημερινών σχετικών δημοσιευμάτων, από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. ανακοινώνονται τα εξής:

«α) Η αξιοπιστία και διαφάνεια της διεξαγωγής των παιγνιδιών της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., διασφαλίζεται από ένα πλέγμα διαδικασιών, (κανονισμοί, ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου, πληροφοριακά συστήματα) που καθεμιά από αυτές λειτουργεί ως ανεξάρτητος ελεγκτικός μηχανισμός.

Ειδικότερα, τα στοιχεία των δελτίων που συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό διασφαλίζονται πριν από την κλήρωση ή πριν από την έναρξη των αγώνων. Η διασφάλιση επιτυγχάνεται με την εποπτεία 15μελούς ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου, που συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου 2843/2000 (ΦΕΚ 219 Α) με Υπουργική Απόφαση και αποτελείται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς και εμπειρογνώμονες. Η ανεξάρτητη αυτή Επιτροπή προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει αναγκαία για τον έλεγχο και την επιβεβαίωση της ακεραιότητας και εγκυρότητας των στοιχείων των συναλλαγών όλων των παιγνιδιών που έχουν καταχωρηθεί στον Κεντρικό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

β) Εξάλλου από το μήνα Ιούλιο 2004 και ενόψει της, τότε, εν εξελίξει ευρισκόμενης διερεύνησης από το ΣΔΟΕ, της γνωστής υπόθεσης «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», τέθηκε στη διάθεση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και του ΣΔΟΕ (με παράλληλη και ταυτόχρονη ενημέρωση του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) κάθε πρόσφορο και αναγκαίο στοιχείο, που αφορούσε στη διαδικασία έκδοσης και χορήγησης βεβαίωσης κέρδους εκ της συμμετοχής στους διαγωνισμούς της Εταιρείας».

«Επί του, ήδη γνωστού, θέματος που προαναφέρεται έχει, κατά συνέπεια, επιληφθεί η Δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε..



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου