Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2006

ΟΠΑΠ: Στην τελική ευθεία η εισαγωγή του Μπίνγκο - Λόττο

Παρουσίαση στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών πραγματοποίησε σήμερα ο ΟΠΑΠ. ΟΠΑΠ+0,52% Εκ μέρους της εταιρείας παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Β Νειάδας., ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Ι. Σαραϊντάρης και ο Διευθυντής Σχέσεων με Μετόχους κ. Ε. Μαγγανάς.

Στην παρουσίαση έγινε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία καθώς επίσης και στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2006.

Αναλυτικότερα, εκφράστηκε η ικανοποίηση της Διοίκησης για τα αποτελέσματα αφενός μεν της εισαγωγής των αγώνων ελληνικών πρωταθλημάτων στο παιγνίδι "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" και αφετέρου της διεύρυνσης του ωραρίου διεξαγωγής του παιγνιδιού ΚΙΝΟ από 22/09/2006. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα στοιχεία για τις θετικές επιπτώσεις των αλλαγών στα δύο βασικά παιγνίδια της εταιρείας.

Έγινε αναφορά επίσης στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ανάληψη της οργάνωσης, λειτουργίας και διεξαγωγής του παιγνιδιού "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" από την ίδια την εταιρεία, μετά την λήξη της σύμβασης με τον σημερινό ανάδοχο. Όπως αναφέρθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο έχει ξεκινήσει η στελέχωση της νεοσυσταθείσας Γενικής Διεύθυνσης Στοιχήματος και ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο προσέλαβε εξειδικευμένο στέλεχος από την παγκόσμια αγορά των τυχερών παιγνιδιών, ο οποίος και θα αναλάβει, με ομάδα ειδικών συμβούλων και με στελέχη της εταιρείας, την οργάνωση και λειτουργία του παιγνιδιού.

Σε ό,τι αφορά στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την προμήθεια του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού της εταιρείας, αναφέρθηκε ότι οι εργασίες της Επιτροπής –οι οποίες εξελίσσονται ομαλά- βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών των τριών συμμετεχουσών, στον οικείο Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό, εταιρειών.

Οι προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου παιγνιδιού ΜΠΙΝΓΚΟ-ΛΟΤΤΟ βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, με στόχο το παιγνίδι να είναι έτοιμο να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τότε η Διοίκηση της εταιρείας θα επανεκτιμήσει τον ακριβή χρόνο εισαγωγής του, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του ΚΙΝΟ, μετά την τελευταία διεύρυνση του ωραρίου διεξαγωγής του.

Τέλος, σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα του α' εξαμήνου του 2006, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 2.290 εκ. ευρώ , έναντι 1.709 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2005 (αύξηση 34%), τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 329 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 4,5% και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 228 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2005.

H σημαντική αύξηση των πωλήσεων ήταν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης καλής πορείας του παιγνιδιού "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" μετά τα μέτρα αναζωογόνησής του, που ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2005 αλλά και λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που συνεισέφερε περίπου 425 εκ. ευρώ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου