Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007

"Δυνατά" παιχνίδια έβγαλε η κλήρωση για το Champions League

Μίλαν-Μπάγερν, Αϊντχόφεν-Λίβερπουλ, Ρόμα-Μάντσεστερ και Τσέλσι-Βαλένθια είναι τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για την επόμενη φάση του Champions League.

Ο πρώτος ημιτελικός θα προκύψει από τον νικητή του αγώνα Τσέλσι-Βαλέθια, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του παιχνιδιού Αϊντχόφεν-Λίβερπουλ.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα καθοριστεί από τον νικητή της αναμέτρησης Ρόμα-Μάντσεστερ, ο οποίος θα παίξει με τον νικητή του αγώνα της Τσέλσι με την Βαλένθια.

Σημειώνεται ότι τυπικά γηπεδούχος στο παιχνίδι του τελικού στο ΟΑΚΑ (23 Μαΐου) θα είναι ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού.

Η παράδοση του τροπαίου από την περυσινή νικήτρια Μπαρτσελόνα στον Δήμο Αθηναίων που θα φιλοξενήσει τον εφετινό τελικό έγινε λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης.

Ο Γάλλος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λουντιβίκ Ζιουλί παρέδωσε το Κύπελλο στον νέο πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε στον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Ζιουλί μίλησε για τις δύο συμμετοχές του σε τελικούς του Champions League:

«Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση που αγωνίσθηκα σε τελικούς τόσο με τη φανέλα της Μονακό όσο και της Μπαρτσελόνα, με την οποία και κατέκτησα το τρόπαιο.

» Ειδικά στην δεύτερη περίπτωση η χαρά ήταν μεγαλύτερη για εμένα, καθώς αγωνίσθηκα στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι».

Ο Γάλλος της Μπαρτσελόνα έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον συμπατριώτη του πρόεδρο της UEFA και ο Μισέλ Πλατινί - που έχει πικρή εμπειρία από το ΟΑΚΑ καθώς το 1983 ως παίκτης της Γιουβέντους είχε χάσει από το Αμβούργο στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών - παρέδωσε με τη σειρά του το Κύπελλο στον Νικήτα Κακλαμάνη, λέγοντας: «Πρόσεξέ το πολύ»!

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Την Τετάρτη 23 Μαΐου γύρω στις 12 το βράδυ η πόλη θα φωτισθεί από τα βεγγαλικά και θα πνιγεί από τους πανηγυρισμούς της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης. Στο λίκνο του πολιτισμούθα διεξαχθεί ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός.

» Η πόλη είναι πανέτοιμη για τη διεξαγωγή του τελικού, το ποδόσφαιρο το αφήνω σε αυτούς που ξέρουν καλύτερα. σας προσκαλώ στην Αθήνα».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ως πρεσβευτής του τελικού βοήθησε στη διαδικασία της κλήρωσης.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι ως Έλληνες που φιλοξενούμε αυτόν τον μεγάλο τελικό. Ανυπομονούμε για τη νύχτα της 23ης Μαΐου για να απολάυσουμε το θέαμα».




Συνοπτικά ο δρόμος προς το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας
Προημιτελικοί (3 - 4 Απριλίου και 10 - 11 Απριλίου)
1. Μίλαν - Μπάγερν

2. Αϊντχόφεν - Λίβερπουλ

3. Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

4. Τσέλσι - Βαλένθια

 

Ημιτελικοί (24 - 25 Απριλίου και 1 - 2 Μαΐου)
1. Νικητής 4 - Νικηττής 2

2. Νικητής 3 - Νικητής 1



Τελικός (23 Μαΐου, ΟΑΚΑ)

Νικητής 2 - Νικητής 1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου