Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Το ξανασκέφτεται ο Πλατινί για το ενδεχόμενο να «κόψει» ομάδες από τις ισχυρές χώρες

Μία από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του, ίσως αθετήσει ο Μισέλ Πλατινί. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της UEFA φαίνεται πως υποχωρεί από το αρχικό πλάνο διαφοροποίησης της μορφής του Champions League, που είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στις «ασθενέστερες» χώρες να εκπροσωπηθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το γερμανικό περιοδικό «Kicker», παρουσίασε ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δεν πρόκειται να προκύψουν αλλαγές στη βασική δομή του Champions League, όπως για παράδειγμα στην παρουσία τεσσάρων εκπροσώπων από τις τέσσερις πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA.

Το έγγραφο αυτό έχουν ήδη παραλάβει οι ενδιαφερόμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

«Όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες» είχε πει ο Πλατινί προεκλογικά και κατάφερε να πάρει αρκετές ψήφους από τις «μικρές» Ομοσπονδίες, καθώς το αρχικό του σχέδιο προέβλεπε μόνο τρεις εκπροσώπους στο Champions League για τις κορυφαίες χώρες.

» Πάντως, τίποτα δεν θεωρείται οριστικό, αφού οι όποιες αλλαγές θα προκύψουν μετά τη σεζόν 2009-2010 και έως τότε πολλά μπορούν να συμβούν.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου