Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Δικαιώθηκε και πλούτισε!

Λένε ότι ο επιμένων νικά και τα παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν είναι πολλά και συχνά. Τρία χρόνια δικαστικής διαμάχης χρειάστηκε παίκτης του Στοιχήματος για να δικαιωθεί, να «νικήσει» τον ΟΠΑΠ και να γίνει... Κροίσος!

Και δεν επρόκειτο για μια αδιάφορη υπόθεση διεκδίκησης μερικών ευρώ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κέρδη-μαμούθ, ύψους 4-402.000 ευρώ! Καλά διαβάσατε, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από τρία χρόνια, ο οικονομολόγος Θ.Σ. αποφάσισε να παίξει έξι δελτία στο τότε παιχνίδι του «Πάμε Στοίχημα», το «Χρυσό Ποδόσφαιρο». Και στα έξι δελτία έπαιξε τους ίδιους (!) αγώνες και τα κατέθεσε την ίδια ημέρα, το ένα μετά το άλλο. Και τα έξι ήταν επιτυχή με αδιανόητο κέρδος, που, όπως προείπαμε, έφτασε τα 4402.000 ευρώ. Όταν, λοιπόν, ο Θ.Σ. ζήτησε από τον ΟΠΑΠ τα κέρδη του, ο Οργανισμός αρνήθηκε να του τα δώσει, επικαλούμενος τη νομοθεσία που προέβλεπε πως το ανώτατο ποσό που μπορεί να κερδίσει ένας παίκτης είναι 730.000 ευρώ.

Ο παίκτης του Στοιχήματος πήγε τον ΟΠΑΠ στα δικαστήρια και έχασε την υπόθεση. Ωστόσο, κατέθεσε άμεσα έφεση και μόλις την περασμένη Τρίτη κατάφερε να δικαιωθεί και μάλιστα πανηγυρικά. Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, αποφάνθηκε πως το ποσό που διεκδικούσε ο Θ.Σ. αποτελεί άθροισμα κερδών από διαφορετικά δελτία και έκρινε πως το ανώτατο όριο των 750.000 ευρώ ισχύει ανά δελτίο.



«Ισως πάμε στο ΣτΕ»

Το «Sportime» επικοινώνησε με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ Βασίλη Νειάδα, ο οποίος και επιβεβαίωσε την είδηση. Μιλώντας για την υπόθεση, μας είπε: «Πριν από τρία χρόνια που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση, η νομική υπηρεσία του Οργανισμού είχε γνωμοδοτήσει πως οι διεκδικήσεις του εν λόγω παίκτη αντιβαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, έκριναν ότι το πνεύμα του νομοθέτη είναι να ορίζει ανώτατο όριο κερδών ανά παίκτη και όχι ανά δελτίο.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε διαφορετικά».
Όσον αφορά το τι προτίθεται να κάνει από εδώ και στο εξής ο ΟΠΑΠ και αν θα δώσει το υπέρογκο αυτό ποσό στο νικητή του παιχνιδιού, ο κ. Νειάδας συνιστά υπομονή. «Δεν ξέρουμε ακόμη. Θα περιμένουμε να μας κοινοποιηθεί η απόφαση. Η νομική υπηρεσία της εταιρείας θα κρίνει αν έχουμε ελπίδες να κυνηγήσουμε περαιτέρω την υπόθεση. Ίσως πληρώσουμε τα κέρδη. Ίσως, όμως, εφεσιβάλουμε την απόφαση προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε περίπου δέκα ημέρες θα είμαι σε θέση να σας πω».




sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου