Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Βρέθηκε ο μοναδικός νικητής του «Ευρωπαϊκού Λόττο» που κέρδισε 185 εκ. Ευρώ!

Το άκουσμα του ποσού προκαλεί ίλιγγο. 185 εκατομμύρια ευρώ ήταν το ποσό που θα μοιράζονταν όσοι θα κατάφερναν να προβλέψουν σωστά τα επτά νούμερα στο παιχνίδι Euromillions (αντίστοιχο του δικού μας Λόττο). Όμως η θεά τύχη έδωσε την εύνοιά της μόνο σε έναν από τους παίκτες, χαρίζοντάς του όλο το παραπάνω ποσό. Ο νικητής άργησε να εμφανιστεί και τελικά μετά από μερικές μέρες αποδείχθηκε ότι το τυχερό δελτίο έπαιξε ένα ζευγάρι Σκωτσέζων, παντρεμένων εδώ και 30 χρόνια!

«Μόλις ανακαλύψαμε το απίστευτο νέο, ήταν τελείως τρελά, είχαμε τόση αδρεναλίνη που δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε» δήλωσε η Chris Weir, μία 55χρονη νοσοκόμα, η οποία πρόσφατα σταμάτησε να εργάζεται για λόγους υγείας. Μαζί με τον 64χρονο σύζυγό της Colin, πρώην κάμεραμαν, παρέλαβαν την επιταγή με το ποσό των 185 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι τυχεροί νικητές, που ζουν σε μια μικρή κατοικία σε μία σκοτσέζικη παραλιακή πόλη, αποφάσισαν να μην πάρουν κάποια βιαστική απόφαση σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων τους. Ωστόσο, έχουν ήδη προγραμματίσει να αγοράσουν από ένα σπίτι στα δύο παιδιά τους, ηλικίας 24 και 22 ετών, ενώ σκέφτονται να αποκτήσουν ένα νέο σπίτι, καθώς και ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Η μεγαλύτερη επιθυμία τους είναι να ταξιδέψουν, κυρίως στην Ισπανία, για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα Μπαρτσελόνα.

Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, μάλλον δεν έχουν συλλάβει πόσο πλούσιοι είναι, μιας και τα κέρδη από το Λόττο τούς έστειλαν στη θέση 140 της λίστας με τους πλουσιότερους Βρετανούς, δέκα θέσεις κάτω από τον ποδοσφαιριστή David Beckham. Το ποσό των 185 εκ. ευρώ αντιστοιχεί σε 5,5 τόνους χρυσό ή σε τρία αεροσκάφη τύπου Airbus 320.

Το ποσό που κέρδισαν οι δύο Βρετανοί αποτελεί ρεκόρ για το Euro Millions, καθώς το 2010 ένας άλλος Βρετανός είχε κερδίσει 129.818.431 ευρώ. Το Euro Millions αποτελείται από έξι λοταρίες σε εννιά χώρες - Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ελβετία (δύο λοταρίες), Πορτογαλία, Ιρλανδία και Αυστρία.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου