Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Παρολί ή μονά παιχνίδια στο αθλητικό στοίχημα;

Αν είστε νέοι παίκτες του στοιχήματος, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα διαπιστώσετε είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη στοιχήματος, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για να στοιχηματίσετε. Τα δύο πιο συχνά είναι τα «μονά» και τα «παρολί». Τα πρώτα, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και από τ’ όνομά τους, αφορούν την επιλογή ενός μόνο αποτελέσματος σε κάποιον αγώνα. Ανάλογα με το πόσο πιθανή είναι η νίκη κάποιας από τις δύο ομάδες σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ο bookmaker καθορίζει τις αποδόσεις της νίκης και της ισοπαλίας. Όπως θα διαπιστώσετε πρόκειται για την πιο εύκολη επιλογή στοιχήματος, αν και οι αποδόσεις είναι χαμηλές, εκτός βέβαια και αν σας αρέσει να ποντάρετε στα αουτσάιντερς, που πολλές φορές πληρώνουν καλά.

Από την άλλη, ο όρος «παρολί» σημαίνει συνδυασμός στοιχημάτων σε δύο ή περισσότερα γεγονότα που αν επαληθευτούν, το κέρδος πολλαπλασιάζετε, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, έστω κι αν χαθεί μόνο ένας αγώνας, το στοίχημα χάνει. Συνήθως παίζεται από παίκτες με μικρή οικονομική δυνατότητα, γιατί με λίγα χρήματα (λόγω του πολλαπλασιασμού), μπορεί να αποφέρει πολύ μεγάλο κέρδος. Η ονομασία προέρχεται από το αγγλικό parlay που προήλθε με τη σειρά του από το γαλλικό ή ιταλικό parare, που σημαίνει «στοιχηματίζω». Το παρολί ξεκίνησε από τον ιππόδρομο και αφορά στοίχημα σε πολλές ιπποδρομίες, όμως πλέον χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τα στοιχήματα.

Τα παρολί θεωρούνται από πολλούς έμπειρους παίκτες «εγγυημένη χασούρα» και «η χαρά των bookmakers». Το χαμηλό ρίσκο και οι υψηλές αποδόσεις μπορεί να φανούν εξαιρετικές στην αρχή, ωστόσο όταν κοιτάξετε τις πιθανότητες νίκης, ίσως να μην θελήσετε να ξαναπαίξετε παρολί ξανά στη ζωή σας…

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσετε λίγο που προκύπτει στις αποδόσεις με έναν απλό αγώνα τένις με 2 πιθανά αποτελέσματα νίκης, όπου δεν υπάρχει ισοπαλία. Αν υποθέσουμε ότι οι δύο παίκτες είναι ίσης δυναμικότητας τότε η πιθανότητα νίκης, αν στοιχηματίσουμε σε «μονό» αποτέλεσμα, θα είναι 50% και το καθαρό κέρδος μας κάπως μικρότερο από το ποντάρισμά μας. Φανταστείτε ότι ποντάρουμε σε 5 τέτοιους αγώνες σε σύστημα παρολί. Ξέρετε τι θα συμβεί; Καταρχήν το πιθανό μας κέρδος θα είναι περίπου 25 φορές μεγαλύτερο από το στοίχημά μας. Τέλειο, θα πουν μερικοί, άλλο να ποντάρεις 10 ευρώ και να κερδίζεις 240 ευρώ καθαρά και άλλο να ποντάρεις πάλι 10 ευρώ και να κερδίσει μόνο 9,5 ευρώ… Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό νομίζω, ωστόσο η πιθανότητα νίκης από 50%, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόλις 3,125%! Με τα ποσοστά αυτά, αν κάποιος ποντάρει από 10 ευρώ σε 100 στοιχήματα με μονά παιχνίδια και ένας άλλος σε παρολί των 5 αγώνων, τότε στο τέλος ο πρώτος θα είναι περίπου στα λεφτά του και ο δεύτερος θα έχει χάσει 250 ευρώ…


Στην CLICKnBET πιστεύουμε ότι τα παρολί είναι για κακή επιλογή στοιχήματος που σας προσφέρει πολύ περιορισμένες πιθανότητες νίκης. Αν θα δείτε τα προγνωστικά μας στο στοίχημα, πάντα δίνουμε μονούς αγώνες και σας παροτρύνουμε να κάνετε το ίδιο. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ένα αποτέλεσμα ενός αγώνα, πόσο μάλλον τριών, πέντε ή δέκα που στοιχηματίζουν ορισμένοι. Το λέμε και το πιστεύουμε: το στοίχημα είναι για ένα σταθερό και μέτριο κέρδος και όχι για να γίνεται πλούσιοι με τη μία. Αν θέλετε με λίγα λεφτά να γίνεται εκατομμυριούχοι δοκιμάστε τα παιχνίδια του καζίνο καλύτερα ή παίξτε τζόκερ. Αν σας αρέσει το αθλητικό στοίχημα και θέλετε να βγάλετε κέρδη από αυτό, τότε παίξτε μονούς αγώνες και αποφύγετε τα παρολί.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου