Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βρετανία: Στοιχήματα για το βασιλικό βρέφος

Τη μάχη της… εγκυρότερης πρόβλεψης δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία, αναμένοντας τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον.

Το φύλο, η πιθανή ημερομηνία τοκετού της Κέιτ, τα επικρατέστερα ονόματα του αγέννητου βρέφους, το πιθανό βάρος του, τα χαρακτηριστικά του αλλά και η ώρα γέννησής του αποτελούν αντικείμενο πονταρίσματος, σε μεγάλα γραφεία στοιχημάτων της χώρας.

Όσο για τους πιο τολμηρούς, μπορούν να ποντάρουν επιπλέον στο ποιος από τους γαλαζοαίματους θα το κρατάει στην αγκαλιά του κατά την έξοδο από το μαιευτήριο, ποιος θα είναι ο νονός, καθώς και ποιος θα στείλει πρώτος μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του για το νεογέννητο.

Το «Άλις» είναι το όνομα που συγκεντρώνει τα περισσότερα πονταρίσματα μέχρι στιγμής, με τους περισσότερους, να εκτιμούν ότι το βρέφος θα είναι κορίτσι.

Οι λίγοι, πάντως, που πιστεύουν ότι το νεογέννητο θα είναι αγόρι, ποντάρουν κυρίως στο όνομα Τζέιμς.


Όπως εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζέσικα Μπριτζ, εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων της Βρετανίας, του «Ladbrokes», «σχεδόν το 90% των στοιχημάτων προβλέπουν κορίτσι».

Σε ό,τι αφορά το όνομα, η εταιρεία «William Hill» προβλέπει Άλις με 6/4, ενώ ακολουθούν τα ονόματα Ελισάβετ και Σαρλότ με 11/2, Βικτόρια με 12/1, Αλεξάνδρα και Τζέιμς με 14/1 και Νταϊάνα (το όνομα της εκλιπούσας μητέρας του Ουίλιαμ) με 16/1.

«Οι παίκτες μας είναι πεπεισμένοι ότι θα είναι κορίτσι. Με τις πιθανότητες όμως να είναι 50-50, αυτό ακούγεται λίγο τρελό», λέει στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος του γραφείου στοιχημάτων «Paddy Power» Ρόρι Σκοτ.

Αναφορικά με το βάρος του βρέφους, οι περισσότεροι ποντάρουν στα 3,2 ως 3,6 κιλά, ενώ σχετικά με το χρώμα των μαλλιών του, τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο καστανό, εν συνεχεία στο ξανθό και ακολούθως στο μαύρο, στο κόκκινο, αλλά και στο… γκρίζο.

Εξάλλου, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαϊου, η «Ladbrokes» στοιχηματίζει ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που θα στείλει τα συγχαρητήριά του μέσω Twitter.

Το γραφείο στοιχημάτων εκτιμά πως πιθανές νονές είναι οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, ξαδέλφες του Ουίλιαμ.

Ο αδελφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς και η αδελφή της Κέιτ, η Πίπα Μίντλετον θεωρούνται επίσης πιθανοί νονοί, όπως και ο αστέρας του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το 2013, η Κέιτ βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Τζορτζ, με τα γραφεία στοιχημάτων να θεωρούν ότι πιθανότατα θα κάνει το ίδιο και με το δεύτερο παιδί της, δίνοντας τον Ουίλιαμ ως… αουτσάιντερ.

Επιπλέον, το «Paddy Power» δίνει πιθανότητες 1/4 ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ θα φωτογραφηθεί μαζί με τους γονείς του και το νεογέννητο αδελφάκι του στην πρώτη φωτογραφία που θα κάνει τον γύρο του κόσμου.

Εκεί, πάντως, που φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διαφωνία, είναι ως προς το χρώμα του φορέματος της Κέιτ, όταν θα βγει από το μαιευτήριο: το «Labrokes» δίνει στο ροζ 4/1, το «Paddy Power» στο κίτρινο 7/2 και το «Coral» στο μπλε 3/1.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου