Τρίτη 31 Μαΐου 2005

Σταδιακή αλλά οριστική η ένταξη των ελληνικών ομάδων στο «Πάμε Στοίχημα»

Τη σταδιακή εισαγωγή αγώνων των ελληνικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου στο παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα», από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, και τη διαχείριση του παιχνιδιού από τον ίδιο τον οργανισμό εξετάζει ο ΟΠΑΠ. Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως έως τις 10 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η διάθεση του τέταρτου πακέτου μετοχών του Οργανισμού.

«Μελετάται η σταδιακή εισαγωγή αγώνων των ελληνικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου στο παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2005-2006 σε πρώτη φάση, σε συνδυασμό με αγώνες ξένων πρωταθλημάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Βασίλης Νειάδας, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού.

O ΟΠΑΠ εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να οργανώνει, να διαχειρίζεται και να λειτουργεί ο ίδιος το παιχνίδι «Στοίχημα», μετά τη λήξη της σύμβασης με την Intralot το 2007.

Την ένταξη των ελληνικών ομάδων στο «Πάμε Στοίχημα» επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικός Γ.Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις του στο Σκάι.

Ο κ.Αλογοσκούφης, ερωτηθείς για τυχόν ύπαρξη ασυμβίβαστου στο πρόσωπο του Σ.Κόκκαλη, αφού είναι βασικός μέτοχος στην Intralot (που διαχειρίζεται το «Πάμε Στοίχημα») και πρόεδρος του Ολυμπιακού, διευκρίνισε πως «η σύμβαση με την Ιntralot βαίνει προς το τέλος. Ο ΟΠΑΠ πρέπει να αποκρατικοποιηθεί και η εισαγωγή στο «Πάμε Στοίχημα» και ελληνικών ομάδων οπωσδήποτε θα είναι πολύ σημαντική για την κερδοφορία του ΟΠΑΠ και για το πρόγραμμα της αποκρατικοποίησης».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πάντα διατηρεί το δικαίωμα -και αυτό είναι στο οποίο προσανατολίζεται-, με την λήξη της παρούσας σύμβασης να αναθέσει στον ΟΠΑΠ ο ίδιος να διαχειρίζεται το «στοίχημα» χωρίς ενδιάμεσους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ.Ρουσόπουλος. Σε ερώτηση, αν έχει αλλάξει η στάση της ΝΔ που θεωρούσε ασυμβίβαστη την ένταξη των ελληνικών ομάδων στο «Στοίχημα» μετά από τη διατύπωση σχετικού αιτήματος της Ιντραλότ από το 2000, ο υπουργός παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας, σημειώνοντας ότι το θέμα μελετάται.

«Δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση αυτή τη στιγμή, όμως το θέμα εξετάζεται» συμπλήρωσε ο κ.Ρουσόπουλος αναφέροντας ότι συζητείται «αν θα πάρει δηλαδή ο ίδιος ο ΟΠΑΠ την υπόθεση του «Στοιχήματος», εφόσον λήξει η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία».

Εντωμεταξύ, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ ενέκριναν τη διανομή συνολικού μερίσματος 1,48 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση του 2004, αυξημένου κατά 102,7% σε σχέση με το 2003.

Η εταιρεία έχει ήδη καταβάλει προμέρισμα ύψους 0,55 ευρώ στα τέλη του 2004, ώστε οι κάτοχοι μετοχών του οργανισμού στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης να δικαιούνται επιπλέον ποσό 0,93 ευρώ ανά μετοχή.

Από την 1η Ιουνίου η μετοχή του ΟΠΑΠ θα είναι διαπραγματεύσιμη χωρίς το υπόλοιπο μέρισμα. Η μερισματική απόδοση για το συνολικό μέρισμα 1,48 ευρώ έναντι 0,73 το 2003 διαμορφώνεται στο 6,8%.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου