Κυριακή 7 Αυγούστου 2005

«Ζωντανό» ποδοσφαιρικό στοίχημα και δελτία με ελληνικούς αγώνες από 28 Αυγούστου

Με στόχο να σταματήσει η διαρροή παικτών προς το παράνομο στοίχημα, η διοίκηση του ΟΠΑΠ υπέβαλε στην κυβέρνηση σειρά προτάσεων. Μεταξύ άλλων, η εισαγωγή ελληνικών αγώνων από τις 28 Αυγούστου και το «ζωντανό» ποδοσφαιρικό στοίχημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, η διοίκηση του OΠΑΠ κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη προς έγκριση στην κυβέρνηση μια σειρά τροπολογίες στον κανονισμό του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» ώστε να το καταστήσει πιο ελκυστικό σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του OΠΑΠ Β.Νειάδας: «Θέλουμε να πάρουμε πίσω μέρος ή και όλο το ποσό των 275 εκατ. ευρώ που έχουν χαθεί από το «Πάμε Στοίχημα» το πρώτο εξάμηνο του 2005 προς όφελος των εταιρειών του παράνομου στοιχήματος».

Μεταξύ των τροποποιήσεων αυτών είναι η σταδιακή εισαγωγή των ελληνικών αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ή της καλαθοσφαίρισης στα έντυπα προγράμματος του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα», η καθιέρωση νέων τύπων στοιχήματος, όπως το στοίχημα στη διάρκεια των αγώνων (in-live betting), και η καθιέρωση δυνατότητας στοιχήματος σε άλλα αθλητικά καθώς και σε μη αθλητικά γεγονότα.

Αν οι συναρμόδιοι υπουργοί (Oικονομίας και Πολιτισμού) υπογράψουν ως και τις 25 Αυγούστου, τότε είναι πολύ πιθανόν να συμπεριληφθούν στο κουπόνι του Στοιχήματος και ελληνικοί αγώνες από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο αρχίζει στις 28 Αυγούστου.

Στο κουπόνι του Στοιχήματος θα περιλαμβάνεται ένα ζευγάρι ελληνικών ομάδων σε συνδυασμό με άλλους δύο αγώνες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μόνο του, ζευγάρι ελληνικών αγώνων ίσως υπάρξει στο in-live betting, δηλαδή στοίχημα σε παιχνίδι που μεταδίδεται εκείνη την ώρα από την τηλεόραση, κάτι όμως που θα χρειαστεί ειδική άδεια.

Παράλληλα, σε συμφωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία του παιχνιδιού, την Intralot, θα αυξηθεί το ποσοστό επιστροφής των κερδών στους νικητές, το οποίο από 60% θα ανέλθει στο 66% κατά μέσον όρο. Αυτό σημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει με αποδόσεις ως και 75% για να καταλήξει στο 66% του μέσου όρου. Ποσοστό 75% δίδουν και οι εταιρείες του παράνομου στοιχηματισμού αλλά στον OΠΑΠ εκτιμούν ότι οι παίκτες σε μια τέτοια περίπτωση ίσων αποδόσεων θα προτιμήσουν τον OΠΑΠ, που είναι πιο αξιόπιστος, αφού πληρώνει μέσα σε μία ώρα μετά τη λήξη των αγώνων.

Oι αναλυτές εκτιμούν ότι από την εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα τα έσοδα του οργανισμού από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κυμανθούν το 2005 μεταξύ 1,3 δισ. ευρώ (το αρνητικό σενάριο) ως 1,9 δισ. ευρώ (το θετικό σενάριο) έναντι 1,6 δισ. ευρώ το 2004.

Η μετοχή του OΠΑΠ βρίσκεται 2,5 ευρώ πάνω από την τιμή διάθεσης των τίτλων της πρόσφατης μετοχοποίησης, με αποτέλεσμα η διοίκηση του οργανισμού να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να δικαιολογήσει τις υψηλές αποτιμήσεις που έχουν δημιουργηθεί αυξάνοντας τους τζίρους, τα κέρδη και βεβαίως τα μερίσματα που έχει «συνηθίσει» να διανέμει στους μετόχους της.

Η στήλη του Προ-Πο θα αυξηθεί από 0,10 ευρώ σε 0,15 ευρώ και η στήλη του Λόττο από 0,15 ευρώ σε 0,20 ευρώ. Τα έσοδα του OΠΑΠ από το Προ-Πο ήταν το 2004 περίπου 80 εκατ. ευρώ και από το Λόττο 62 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2005 το Προ-Πο είχε αύξηση 3,5% και το Λόττο πτώση 13,8%. Εκτιμάται ότι οι μεγάλες αυξήσεις που έχουν δρομολογηθεί στις στήλες των δύο παιχνιδιών θα δώσουν σημαντική ώθηση στα έσοδα των δύο παιχνιδιών όσο και αν η ακριβότερη συμμετοχή έχει αντίκτυπο στον αριθμό των συνολικών στηλών που θα παίζονται.

Επιπλέον, στο Προ-Πο θα «κυνηγάμε» πλέον το 14άρι, καταργείται, δηλαδή, το σούπερ 13 και στο 14ο παιχνίδι θα μπορούμε να σημειώνουμε πάνω από μία επιλογή. Επίσης καταργείται η κατηγορία των 11άρηδων και οι παίκτες θα μπορούν να προβλέπουν και το αποτέλεσμα του αγώνα για τα επτά πρώτα παιχνίδια. Τέλος, θα υπάρχει τζακ ποτ στην πρώτη κατηγορία νικητών. Σημειώνεται ότι η τιμή της στήλης του OΠΑΠ ήταν σταθερή τα τελευταία επτά χρόνια.

O OΠΑΠ έχει ανακοινώσει και την εισαγωγή νέου παιχνιδιού, του Bingo-Lotto, μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2006.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου