Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005

Από τη δεύτερη αγωνιστική η ένταξη των ελληνικών ομάδων στο «Στοίχημα», λέει ο ΟΠΑΠ

Η κυβέρνηση ίσως εγκρίνει την ένταξη ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων στο «Πάμε Στοίχημα» έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, κίνηση που αναμένεται να τονώσει τα μειωμένα έσοδα του παιχνιδιού, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ την Παρασκευή.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters, o κ. Βασίλης Νειάδας είπε ότι εκτίμηση του είναι πως οι αρμόδιοι υπουργοί θα έχουν εγκρίνει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις έως τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος [στο Στοίχημα] θα είναι χωρίς ελληνικούς αγώνες» είπε. «Η δεύτερη αγωνιστική είναι το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τότε θα έχουν προλάβει να επεξεργαστούν τους κανονισμούς» προσέθεσε.

Ο ΟΠΑΠ κατέθεσε στις αρχές του μήνα προς έγκριση στους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού προτάσεις για αλλαγές στο «Στοίχημα», μεταξύ των οποίων η σταδιακή εισαγωγή αγώνων του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Τον Ιούνιο συμφώνησε με την Intralot να προχωρήσουν σε αλλαγές στο «Στοίχημα», που συνεισέφερε ποσοστό 50% περίπου επί των συνολικών του πωλήσεων πέρυσι, σε μία προσπάθεια αναζωογόνησης του τζίρου.

Η Intralot διαχειρίζεται το παιχνίδι έως τις αρχές του 2007. Ωστόσο, ο ΟΠΑΠ έχει πει ότι εξετάζει να αναλάβει ο ίδιος την οργάνωση, λειτουργία και διεξαγωγή του παιχνιδιού μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης με την εταιρία.

Οι πωλήσεις του Στοίχημα «υποχώρησαν» 31,8% το πρώτο εξάμηνο στα 602,7 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας ποσοστό 35% επί των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας. Ο ΟΠΑΠ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος και αριθμολαχείων στην Ελλάδα έως το 2020.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου